level-186-vanocni-nadeleni
Two Worlds Článek LEVEL 186: vánoční nadělení

LEVEL 186: vánoční nadělení

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

14. 12. 2009 23:00 38
Reklama

Speciální vánoční číslo Levelu je hotové a míří přímo k vám, abyste si měli čím zpestřit svátky a závěr roku. Jakou nadílku jsme vám přichystali a na co všechno se můžete těšit? Snažili jsme se napěchovat jak časopis, tak DVD, abyste za své peníze dostali maximum zábavy.

Plná hra: RPG Two Worlds

Už dlouho jste volali po nějakém kvalitním RPG. Akční hry tedy střídá velice povedený kus, polský Two Worlds. Je tomu už dávno, kdy byl Aziraal, bůh války, zabit ve strašlivé bitvě a svět se změnil. Orčí horda ztratila svého duchovního vůdce a musela se stáhnout do jižních pustin. Nyní, po tisícovkách let, je místo Aziraalova hrobu stále neznámé. Ostatní bozi ho pečlivě tají a neodvažují se svěřit takové tajemství obyčejným smrtelníkům. Křehký mír mezi civilizovanými rasami a hordami se však náhle ocitl v sázce. Když trpasličí těžební expedice objevila starověký chrám zasvěcený nepojmenovanému božstvu, nejsilnější frakce světa v tom spatřily možnou stopu vedoucí k místu Aziraalova odpočinku. Započala tichá válka, která zanedlouho zažehne plamen, jenž povede ke svaté křížové výpravě orků. Skutečné nebezpečí však číhá někde jinde. Zemí se tiše plíží nevyzpytatelná nákaza, která osnuje tajné spiknutí rozsévající strach a zkázu. Hráč, zkušený lovec odměn, se vydává na válečnou stezku proti záhadné síle, které bude muset porozumět, bude-li chtít přežít.

RPG Two Worlds kombinuje neobyčejně dynamický a sofistikovaný soubojový systém se svobodou pohybu v rozlehlém fantasy světě východoevropské provenience, který je do značné míry prost rozjuchané stylizace americké fantasy a prezentuje se spíše pochmurně a drsně, třeba jako hry v sérii Gothic. Hra je na DVD v původním anglickém znění s českými titulky.

Pan Cameron na holení!

Modrá je naše planeta Země, ale modrá také zosobňuje novinku na filmově-herním nebi – James Camoron’s Avatar. My jsme si proklepnuli hru, respektive na průzkum planety Pandora se vydal nebojácný Lukáš Grygar. Jak to dopadlo, se dozvíte z podrobné recenze. U jakých her jsme se dále bavili? Na PC jsme se konečně dočkali finální verze Colin McRae DiRT 2, kde jsme očekávali kvalitu nastíněnou v konzolových verzích. Příznivci zajímavých RPG by jistě neměli minout recenzi Divinity II – Ego Draconis a ani českého zástupce v tomto žánru – Numen: Contest of Heroes. Bijci zombíků se dočkají našeho zhodnocení týmové akce Left 4 Dead 2 a velmi příjemným překvapením byla opět pro Lukáše Grygara také válečná akce The Saboteur. Adventuristé se pak mohou těšit na verdikty pro tituly Ghost Pirates of Vooju Island a třetí díl Runaway s podtitulem Osudový zvrat.

Konzolová rubrika není pozadu a nabízí přiteplalou epizodu GTA IV s podtitulem The Ballad of Gay Tony. Dění v redakci ochromila i super skákačka New Super Mario Bros. Wii. Majitelé PS3 se mohou dozvědět, jak se nám zalíbila párty hra BUZZ! Světový kvíz či dětem určená EYEPET.

Těšíme se...

Měli jsme možnost vyzkoušet akční hru Dark Void a naše závěry jsou pozitivní. Na tenhle kousek se těšíme, a i když už teď víme, že revoluci v žánru nezpůsobí, chystají si na nás autoři celou řadu originálních prvků a nových herních mechanismů. Také jsme vyzkoušeli hratelnou multiplayer betu vojenské akce Battlefield: Bad Company 2 a blíže se podívali na Zaklínače 2 či Two Worlds II – oznámené pokračování plné hry, kterou přinášíme na DVD. Minout byste neměli ani článek v rubrice Reaktor, který se jmenuje „Hry, které to letos nestihly“ a dozvíte se, jaké pecky byly přeloženy na příští rok a se kterými se setkáte již z kraje nového roku.

Záblesk témat z Levelu

Témat se tentokráte sešlo více. Každoročně pořádaná anketa Invaze, kterou vyhlašuje Level spolu se sesterským webem Hrej.cz, si opět žádá vaši pozornost. Pomozte nám vybrat ty nejlepší herní pecky, které se v letošním roce objevily. Nominace nejen na nejlepší hry, ale také nejlepší obálky Levelu atd. jsou uvnitř článku. Další téma se věnuje flashovkám – hrám do prohlížeče. Tento specifický typ her v podrobném článku zmapoval Tomáš Krajča. A do třetice ještě doplňme hardware téma. To se tentokrát věnuje upgradu grafické karty, vybírali jsme v několika cenových kategoriích tak, aby každý našel svého favorita, jenž odpovídá i zbytku hardwaru PC. Karty jsme testovali ve více jak třech desítkách her.

Dvě po okraj plná DVD = 16 GB dat

Plná hra na DVD je RPG Two Worlds. Na DVD dále naleznete běžný herní servis od demoverzí (Avatar, DiRT 2, For the Glory, King’s Bounty: Armored Princess...) přes hry zdarma až třeba po updaty a mody atd. Video DVD pak přichází se zázračnou Level TV a dalšími našlapaným rubrikami jako videorecenze, speciál atd.

Smutné, ale nutné...

A ještě jedno nemilé oznámení na závěr. Od prosince na základě rozhodnutí německého managementu přichází Level na stánky s novou cenou 249,90 Kč / 14,10 EUR.

LEVEL 186 – vychází mimořádně v úterý 15. prosince a čeká jen na vás!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama