Advent Rising Článek Level 174: Nejen legendární Psychonauti s češtinou od redakce

Level 174: Nejen legendární Psychonauti s češtinou od redakce

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

15. 1. 2009 23:56 6
Reklama

Rok 2008 je minulostí a v tom novém s devítkou na konci vás přivítá zbrusu nové vydání Levelu. Závěr roku byl pro celou redakce velice hektický a rozhodně ne časem odpočinku. Snažili jsme se na všech frontách, a podařilo se nám mnohé dlouhodobě rozpracované záležitosti dotáhnout ke zdárnému konci. O čem je řeč? Na DVD přílohách přinášíme dvě plné hry – legendární Psychonauts v češtině a k tomu jako bonus tajemnou space operu Advent Rising. To ještě není vše! Každý, kdo si Level zakoupí, dostane spolu s časopisem unikátní klíč do beta testu MMORTS BattleForge (abyste přesně věděli, co hra nabízí, přinášíme i podrobné dojmy z hraní). Ale vezměme to pěkně popořadě, ať víte, co vás od tohoto pátku čeká na stáncích.

DVĚ PLNÉ HRY!

Jak už jsme uvedli v úvodu, v Levelu 174 se můžete těšit na dvě plné hry. Jasnou jedničkou je legendární hra Psychonauts. Jedná se o osobitou akční adventuru a bez mrknutí oka lze prohlásit, že to je jeden z klenotů PC scény. Stanete se Razem, chlapcem nadaným velkou mentální silou, a s ním prožijete nejen dobrodružství v samotném táboře, ale hlavně v myslích mnoha jedinců. Pokud vás někdy zajímalo, jak to v takovém mozku vypadá, máte ideální příležitost. Skryté myšlenky se tu pohybují ve formě trezorů, citové břímě má podobu kufru či jiného zavazadla. V roli nepřátel se tu vyskytují cenzoři nemilosrdně potírající vše, co do mozku nepatří, pronásledovat vás budou (doslova) i noční můry. Přejeme vám hodně zábavy, o které si nikdo netroufne říct, že by neměla mozek... A teď pozor! Protože je hra v anglickém originále hodně těžká na porozumění, rozhodli jsme se připojit ke hře i náš vlastní překlad (včetné české diakritiky). Vynechat byste však neměli ani Advent Rising, v němž hrdina nemá za úkol nic menšího než záchranu lidstva před vyhlazením. Hra se opírá o kvalitní scénář od O. S. Carda, tvůrce oceňované Enderovy hry, atmosféře pomáhá i fantastická orchestrální hudba. Milovníci dobrodružství se tedy mají v lednovém Levelu na co těšit!

...A ZÁŽEH!

Z náhledu obálky vytušíte, jaká hra se může vyhřívat na lednovém štiplavém slunci. Netrpělivě očekávaný port konzolové závodní arkády Burnout Paradise s podtitulem The Ultimate Box konečně dorazil i na PC. V exkluzivní recenzi poodhalujeme, co všechno hra nabízí od prvků, jež byly přítomny v konzolových verzích, až po libůstky této novinky. Na PC dorazily i další vydařené porty v podobě Mirror’s Edge a také bláznivě pojatá městská akce Saints Row 2 nebo dokonce řeckými bájemi propletená akce Rise of the Argonauts, v níž si virtuální svaly potrénoval Michal „Wolf“ Rybka. Zimní radovánky je možné si připomenout na prkně v Shaun White Snowboarding. Anebo se můžete pěkně v poklidu věnovat starým dobrým adventurám – konečně jsme se dočkali Mata Hari pod níž je podepsáno duo Hal Barwood a Noah Falstein (titíž, co před 17 lety vytvořili Indiana Jones and the Fate of Atlantis). I přestože by se mohlo zdát, že povánoční trh nebude nabízet nic zajímavého, rubrika recenzí rozhodně prázdnotou nezeje. Zmínit bychom měli i velké preview The Sims 3.

PC NADE VŠE

V obecně laděném tématu „Vítáme nové PC hráče“ vás Michal Rybka zasvětí do tajů PC hraní (ať už jste dostali nový počítač k Vánocům, nebo se jen chcete dozvědět o odlišném přístupu ke hraní na PC a konzolích). I hardware téma se točí kolem PC, tentokrát však z hlediska designu neboli také tuningu. O modifikacích PC skříní poreferuje odborník na slovo vzatý – Stoobi, jenž má za sebou několik zdařilých projektů. V článku vás seznámí s celou problematikou od zákulisí vzniku až po rady, jak začít s modifikacemi třeba doma.

DVD

Změny se konečně dočkalo i datové DVD menu. Jak jsme v úvodu novinky avizovali, dotáhli jsme většinu chystaných změn do „cílové rovinky“. Nové menu se zatím nachází ve fázi beta, to znamená, že ne vše může na mnoha rozdílných konfiguracích bezchybně fungovat. Pro tento případ si lze vybrat, zda si obsah DVD prohlédnete ve starém enginu, nebo dáte přednost moderní verzi. Tímto vás také žádáme o spolupráci při ladění nového menu! Na prvním DVD naleznete plnou verzi Psychonauts s českým překladem, k tomu dema, hry zdarma a další obsah. Druhé DVD obsahuje plnou hru Advent Rising (s možností doinstalovat Slovenštinu). Nechybí však stěžejní část DVD B, kterou jsou videomateriály. V recenzích se těšte třeba na: Burnout Paradise, Guitar Hero: WT (PS3), Mirror’s Edge, Rise of the Argonauts, Saints Row 2, Skate 2 (X360), Wii Music (Wii) a další. V rubrice speciál počítejte s obsahem, který je opravdu speciální jako exkluzivní materiály či making ofy. A samozřejmě nechybí ani další tradiční rubriky plné hodin převážně herních videí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama