letni-dlc-mix-hazardni-akce
Crysis 2 Článek Letní DLC mix: Hazardní akce

Letní DLC mix: Hazardní akce

Maggot

Maggot

1. 8. 2011 22:19
Reklama

Léto je tu, a ačkoliv venkovní teploty připomínají řádění chladnokrevného znásilňovače - taktéž přezdívaného jako "Ilja Drtič" - aktuální nadílka DLC přídavků je vcelku hřejivá a bohatá na zážitky. Vzhledem k tomu, že ne každý obdivuje ty kulaté věci, za nimiž se lidé honí po trávníku, je na čase si oživit nudné večery nějakým masitým rozšířením. Máme pro vás shrnutí posledních dvou přídavků do akčního postapokalyptického RPG Fallout: New Vegas, které vám zaručí hned několik hodin hraní. Pro ty družnější z vás jsme si připravili shrnutí dojmů z nových a výhradně multiplayerových balíčků pro Bullestorm a Crysis 2, které žerou ze stejného koryta. Neváhejte a osvěžte se!

Fallout: New Vegas - Honest Hearts

PS Store: 270 Kč | Xbox Live: 800 MS | Steam: 9,99 €

„Ne,já na hory nepojedu!“ jako by zněl křik hráče přikovaného ke hře, když jej ostatní nutí k drastickým venkovním procházkám. Inu, možná byste to měli přeci jen zvážit, alespoň v případě Fallout: New Vegas, který se nedávno dočkal druhého přídavku s názvem Honest Hearts. Terčem vaší pozornosti se stává národní park Zion v Utahu, kam se vydáváte s obchodní karavanou za potenciálním výdělkem. Už při příjezdu vás do očí praští radiací neposkvrněná scenérie místních údolí a prašných cestiček vymletých v ostrých korytech. Stejně tak vás do očí praští první granát, lépe pouze kus tyči při útoku jednoho z místních kmenů, které se v této oblasti začaly formovat poté, co se vývoj kontinentu zastavil. Osamocený se vydáváte na průzkum nové oblasti, přičemž zanedlouho do hry vstupuje tajemný Burning Man a misionář Daniel. Oba jsou patrony místních kmenů, které se musí bránit nájezdům bandy známé jako White Legs. Vy tak stojíte na rozcestí rozhodnutí, které ovlivní budoucnost místních a je jen na vás, jestli se přikloníte na stranu popálené legendy nebo dobrotivého misionáře. Největším problémem celého balíčku je ovšem samotná oblast a její prázdnota pramenící z chabého využití nových questů, prostoty okolí a generických potyček se vším, co má více jak dvě končetiny a ústa plná něčeho, co kdysi připomínalo zuby. K dispozici je i několik sekundárních úkolů, v nichž například pátráte po člověku, jenž za sebou nechává fragmenty v podobě zápisků, nebo naopak lovíte nebezpečné Yao Guai medvídky pod vlivem silného indiánského lektvaru. Faktem je, že Honest Hearts je nesmírně promrhanou příležitostí s obsahem určeným spíše pro skalní fanoušky hry. Nové perky, exkluzivní vybavení a dalších 5 levelů pro vaši postavu jsou spolu s tajemnou minulostí Burning Mana jedinou opravdu využitelnou částí přídavku.

Hodnocení: 5 / 10

Fallout: New Vegas - Old World Blues

PS Store: 270 Kč | Xbox Live: 800 MS | Steam: 9,99 €

Čas se zastavil, mlha spadla a uprostřed parkoviště se objevila sonda vyzívající k návštěvě nejslavnějšího vědeckého zařízení, Big Mountain. Dobrá, nasedáte na vlnu a o několik hodin později se objevujete v kráterem obehnaném komplexu, kterému kraluje skupina geniálních vědců, kteří zde dělají experimenty na zbraních, technologiích, ale také biologických objektech. Možná z toho důvodu se probouzíte po brutální lobotomii, nejen bez mozku, ale také bez páteře a srdce. První rozhovor s pěticí vědců odhaluje nejen úhlavního nepřítele připomínajícího Lexe Lutora v dobách těžké senility, ale také vtip a nadsazenost, s níž je Old World Blues navržen. Atmosféra přídavku brilantně paroduje sci-fi scénu let minulých a v téměř každém dialogu cítíte odkaz na něco, co lidem přišlo tehdy opravdu fascinující. Nádech ironie je samozřejmě doprovázen i nefalšovaně brutální atmosférou, kdy se umělá inteligence bouří a pod nadvládou šíleného doktora Mobiuse terorizuje Big Empty, které si doslova žije vlastním životem. Po hodinách prozkoumávání narazíte na spousty nových nepřátel, originální lokace, předměty a nespočet zábavných úkolů, které balíček definují jako skvělou zábavu na minimálně dvě cifry hodin. Jak již bylo řečeno, dávka sympatického vtipu kouká na každém kroku, hráč si přitom užije i mnoha jiných faktorů, který Old World Blues nabízí nespočet. Bavíme se tu samozřejmě o nových percích a dalších příležitostech k vyvíjení postavy, i vybavení ovšem stojí za to. Experimentální brnění si s vámi bude dokonce povídat. A to nemluvíme o soukromém bytě, jehož nábytek je extravagantnější než to nejdražší z nabídky Ikey. „Toustovač je jako paprsek smrti, jen s menším příkonem!“ na vás vyplivne toustovač při prvním pokusu o interakci. Počítejte také s tím, že se vás budou snažit sbalit i ovladače osvětlení a jukebox neváhá mluvit jako pravý černošský rapper. Je to jen jedno z mnoha zrnek, které Old World Blues nabízí. V podobné náladě bychom si dokázali představit i původní hru, jelikož je to právě toto DLC, kterým by se měli ostatní inspirovat. A uznejte sami, v kolika jiných hrách povedete dialog s vlastním mozkem, který zní jako pohodář pod vlivem marihuany? Old World Blues je jednou z nich!

Hodnocení: 8 / 10

Bulletstorm: Blood Symphony Pack

PS Store: 270 Kč | Xbox Live: 800 MS

Nálož materiálu pro jednoho hráče musíme vyvážit dávkou materiálu multiplayerového, a abychom se příliš nevzdálili od tématu, zůstaňme u neméně apokalyptického Bulletstormu. Balíček Blood Symphony směřuje výhradně k jedincům vyhledávajícím kvalitní řezničinu v okruhu svých (ne)přátel, proto se můžete těšit na celkem 5 nových map a režim Ultimate Echoes. Je to právě Ultimate Echoes který rozšiřuje původní mód Echoes o další porci výzev, jež už samy o sobě nabízí vcelku solidní porci obtížnosti v úrovních derivovaných z příběhové kostry. Dvě nové mapy Monorail a Mean Streets můžete navíc použít i v originální podobě. Ačkoliv mapy nenabízí nikterak mnoho nové zábavy, ještě více hardcore pojetí úkolů naopak příjemně rozvíjí hráčovo kompetitivní smysly. Trojice map Mini-City, Rock Quarry a Ulysses posléze spadají přímo pod režim Anarchy kde kooperativně až se třemi dalšími přáteli odoláváte hordám nepřátel. Zatímco je Mini-City klaustrofobní a značně hazardní záležitostí, která nikterak výrazně nevystrkuje hlavu z davu, noční Rock Quarry schéma z kamenolomu nabízí spoustu příležitostí jak umělou inteligenci pocuchat rozžhaveným kovem nebo vrtulí větráku. Až na Mini-City jde o víceméně originální a zábavné kousky, které ovšem tak jako tak ocení výhradně zapálení fandové hry. A ještě něco na závěr – nevíme, zdali to někdo ocení, ale vybrat si můžete i ze dvou nových barev pro energetickou zbraň Leash. Šleháme stylově přece!

Hodnocení: 6 / 10

Crysis 2: Decimation Pack

PS Store: 270 Kč | Xbox Live: 800 MS

Našemu zaměřovači neunikla ani FPS z betonové džungle, Crysis 2. EA propagovala balíček pěti nových map a nové výbavy stejně nemilosrdně jako emzáci dobývali New York. A je právě „Velké Jablko“, které posloužilo jako námět všem mapám, které i přes své pragmatické a designové kvality působí zkrátka okoukaně. Je to například hned první 5th Avenue, na které se zabíjí jedna báseň, ale za cenu okolní šedi a menší nápaditosti. S obdobnou filozofií byla navržena i mapa Chasm, která překypuje nespočtem elevací a zároveň tedy možnostmi jak nepřítele překvapit hned z několika úhlů. Otevřenost zmíněných exponátů je posléze doplněna koridorovou Apartments, kde nejvíce uplatníte zbraně, jako jsou brokovnice a zákeřné fackování (pažbou) ostatních. Ačkoliv si připadáte jako v již několikrát viděném prostředí (mapy vychází ze singleplayer úrovní), čemuž právě design nasvědčuje, z nových map máte většinou dobrý pocit zejména díky rychlé a střemhlavé akci, kterou nabízí. Což platí dvojnásob právě o Apartments. Ve výsledku není co dodat, jde právě o vaší chuť a zejména zapálení s jakým hru hrajete. Podobně jako v případě Bulletstormu se koupě vyplatí spíše aktivním hráčům, za polovinu ceny, za níž se prodávají mapy do Call of Duty se ovšem budete bavit královsky. A nová puška FY71 spolu s kouřovým granátem jen nepatrně, leč příjemně doplňují stávající arzenál

Hodnocení: 6 / 10

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama