Článek Lego: Hidden Side

Lego: Hidden Side

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 11. 2019 09:05
Reklama

S Legem si v redakci moc často nehrajeme, pokud tedy nepočítáte časté a více či méně úspěšné pokusy studia Traveller's Tales převést kostičkový svět do videoherní podoby. Nová řada stavebnic s podtitulem Hidden Side ale tak trochu do videoherní zábavy fušuje, a tak jsme se rádi podívali, jak se spojení oblíbené stavebnice a rozšířené reality povedlo.

O CO TEDY JDE?

Lego: Hidden Side představuje sérii stavebnic, které na vašem stole mohou za pomoci mobilní aplikace pro iOS a Android ožít a dát tak hraní si s Legem ještě další rozměr. Celá značka se věnuje duchařským dobrodružstvím v děsivém městečku Newbury a k dispozici jsou menší (laboratoř, stánek s krevetami) i větší (strašidelná střední škola) sady. Poskládané výtvory obsahují množství interaktivních a pohyblivých prvků, s nimiž následně počítá zmíněná mobilní aplikace.

Ta je k dispozici v češtině a její ovládnutí je velmi prosté, takže vše pochopí jak děti, tak i technicky méně zdatní rodiče. V několika krocích vyberete svůj pořízený model stavebnice, naskenujete jej a můžete se pustit do relativně triviální akční hry, která sice zabaví výhradně mladší hráče, potěšující je nicméně množství obsahu, který v rámci aplikace lze postupně odemykat. K dispozici jsou herní režimy za lovce duchů či za samotného ducha, první zmiňovaný je z mého pohledu vydařenější. 

ZÁBAVA HLAVNĚ PRO MLADŠÍ

Hra sice nepředstavuje žádný zásadní průlom na poli rozšířené reality a hratelnost je podobná hříčkám, které známe z minulosti, vše nicméně během testování fungovalo zcela bez problémů a dojem z toho, že stavebnice skrz obrazovku chytrého zařízení skutečně "ožije", může být pro děti i hráče rozšířenou realitou dosud nepolíbené dostatečně kouzelný. Za zmínku stojí i fakt, že bohatý obsah aplikace dětem patrně vystačí na slušnou dobu a Lego se zcela vyhlo mikrotransakcím, takže si hráči vše musí poctivě vydobýt a rodiče se nemusí bát vyluxované kreditní karty.

Hidden Side představuje vstup Lega do éry dětí, které jsou čím dál více zvyklé vyrůstat s mobilním telefonem v ruce. My, kteří jsme vyrůstali s klasickými stavebnicemi a hráli si s Lego piráty, indiány nebo rytíři, se na to sice můžeme dívat trochu škarohlídsky, faktem zůstává, že dánský výrobce reaguje na aktuální trendy a zůstává relevantním. Osobně jsem velmi zvědavý, jaký úspěch Hidden Side u dětí zaznamená.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama