launch-ps3-v-evrope-kdy-za-kolik-a-s-jakymi-hrami
PlayStation 3 Článek Launch PS3 v Evropě – kdy, za kolik a s jakými hrami

Launch PS3 v Evropě – kdy, za kolik a s jakými hrami

sleepless.

sleepless.

24. 1. 2007 23:01 25
Reklama

Launch PS3 v Evropě – kdy, za kolik a s jakými hrami
i Zdroj: Hrej.cz
Bez jakýchkoli průtahů vám rovnou tlumočíme oficiální tiskovou zprávu, podle níž bude prodej PS3 v Evropě zahájen v pátek 23. března 2007. Sony hodlá evropský trh při launchi zásobit zhruba milionem kusů PS3, přičemž největší část z tohoto množství bude samozřejmě určena pro nejdůležitější evropské trhy, jako jsou Anglie, Německo, Francie, Španělsko, Itálie a tak dále. Rozhodně však není třeba propadat panice. S trochou snahy si bude moci PS3 koupit i obyčejný český Josef, Marie a na Frantíka se snad také dostane. Jak se říká, kdo hledá, tak si cestu k cíli vždycky najde.

Prozatím však musí všem nedočkavým potenciálním zájemcům o PS3 stačit informace o tom, že onen milion kusů budou z 99.999 procent tvořit 60GB verze PS3. Cena tohoto modelu se přitom od E3 2006 nijak nezměnila (až na výjimky typu Irsko, kde bude cena kvůli dani vyšší) a pořád zůstává na částce 599 Euro. V ČR by měla, podle tiskové zprávy české pobočky Sony, stát 60GB verze PS3 16.810 Kč. Tato cena je však jenom ekvivalentem evropské ceny přepočítané podle dnešního kurzu. Finální cena, za níž se bude v obchodech v ČR PS3 od 23. března prodávat, se tedy může (a určitě i bude – aby byla nějak pěkně zarovnaná) lišit. Levnější 20GB verze prý bude na trhu k dispozici později v průběhu roku - možná. Kdy to bude a v jakém množství, to už bude záležet na případné poptávce ze strany zákazníků, tedy vás.

Sečteno podtrženo, ten kdo bude chtít 20GB verzi, ten si ji bude muset obstarat v jiných částech světa, protože v Evropě k sehnání oficiálně nebude. Ještě než se dostaneme k tomu vlastně nejdůležitějšímu, tedy hrám, tak je třeba zmínit, že hned od 23. března bude k dispozici i sada samostatně zakoupitelných periferií včetně ovladače SIXAXIS (49.99 Euro), dálkového Blu-ray Disc ovladače (24.99 Euro), HDMI kabelu (24.99 Euro), AV kabelu (16.99 Euro), komponentního kabelu (24.99 Euro) a S-video kabelu (16.99 Euro). Několik periférii nám v tomto výčtu chybí, například adaptér pro převod uložených pozic z PS2 paměťovek na PS3 HDD, který bude zřejmě (snad) k dispozici později. Je však třeba říci, že se docela těžko shání i v severní Americe a Japonsku.

Tak a teď se konečně budeme věnovat hrám a obsahu, který budou pro evropský launch k dispozici nejenom v tradiční krabicové podobě, ale i v podobě digitální na PlayStation Network. Čerství majitelé PS3 si budou pro svoji novou konzoli moci zakoupit více než 30 her od vydavatelských společností Sony Computer Entertainment Europe, Ubisoft, Electronic Arts, Sega, Vivendi Games, Activision, Sony Online Entertainment, Namco Bandai, 505 Gamestreet a Take 2 (2K Sports). Následuje jejich výpis, v němž nám přeci jenom pár kousků chybí, hlavně tedy Heavenly Sword, abychom byli upřímní. Nikde však není psáno, že se launch line-up nemůže za ty necelé dva měsíce zbývající do launche změnit. No uvidíme, teď už tedy skutečně ten výpis:

Resistance: Fall of Man - SCEE - krabice
MotorStorm - SCEE - krabice
Genji: Days of the Blade - SCEE - krabice
Formula One: Championship Edition - SCEE - krabice
Ridge Racer 7 - Namco Bandai Games/SCEE - krabice
Tekken: Dark Resurrection - Namco Bandai Games/SCEE - PlayStation Network
Lemmings - SCEE - PlayStation Network
Go! Sudoku - SCEE - PlayStation Network
Go! Puzzle - SCEE - PlayStation Network
Blast Factor - SCEE - PlayStation Network
flOw - SCEE - PlayStation Network
Super Rub'a'Dub - SCEE - PlayStation Network
Call of Duty 3 - Activision - krabice
Marvel: Ultimate Alliance - Activision - krabice
Tony Hawk's Project 8 - Activision - krabice
Mobile Suit Gundam: Crossfire - Namco Bandai Games - krabice
Full Auto 2: Battle Lines - Sega Europe - krabice
Sonic the Hedgehog - Sega Europe - krabice
Virtua Fighter 5 - Sega Europe - krabice
Virtua Tennis 3 - Sega Europe - krabice
World Snooker Championship 2007 - Sega Europe - krabice
NBA 2K7 - Take 2 (2K Sports) - krabice
NHL 2K7 - Take 2 (2K Sports) - krabice
Blazing Angels Squadrons of WWll - Ubisoft - krabice
Enchanted Arms - Ubisoft - krabice
Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent - Ubisoft - krabice
The Elder Scrolls IV: Oblivion - Ubisoft - krabice
Def Jam: Icon - Electronic Arts - krabice
Fight Night Round 3 - Electronic Arts - krabice
NBA Street Homecourt - Electronic Arts - krabice
Need for Speed: Carbon - Electronic Arts - krabice
The Godfather: The Don's Edition - Electronic Arts - krabice
Tiger Woods PGA Tour 2007 - Electronic Arts - krabice
Untold Legends: Dark Kingdom - Electronic Arts - krabice
F.E.A.R. - Vivendi Games - krabice
Gripshift - Sony Online Entertainment - PlayStation Network

Na PlayStation Network bude zájemcům samozřejmě k dispozici i celá řada dalšího obsahu včetně videí, snad i PSX titulů (tisková zpráva to však ani náznakem nezmiňuje, tak uvidíme!) a hlavně demoverzi, mezi nimiž se skví Gran Turismo HD Concept. Ano, moc dobře víme, že nejde o demoverzi, ale v podstatě zdarma dostupnou plnou verzi hry. Faktem ovšem je, že co do rozsahu obsahu (noční poetika :) jde spíše o demo. Nic to však nemění na faktu, že si tento titul budou zájemci moci stáhnout zadarmo.

To je pro tuto chvíli víceméně všechno, co jsme vám o launchi PS3 v Evropě mohli a chtěli říci. Snad ještě, že by evropský launch PS3 měl doprovázet blíže nespecifikovaný firmware update. Jakmile se objeví další – doplňující informace, tak vám je samozřejmě co nejrychleji zprostředkujeme. No a než k tomu dojde, tak si můžete přečíst třeba naše dojmy z hraní několika PS3 her, z nichž většina bude při launchi PS3 k dispozici.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama