INVAZE 2013 - ZVOLTE NEJLEPŠÍ HRY
i Zdroj: Hrej.cz
Článek INVAZE 2013 - ZVOLTE NEJLEPŠÍ HRY

INVAZE 2013 - ZVOLTE NEJLEPŠÍ HRY

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

8. 1. 2014 23:03 33
Reklama

ROZCESTNÍK HLASOVÁNÍ

Redakční kategorie:Podívejte se, jak hlasovala redakce!

1. kolo:Nejlepší střílečka, Nejlepší strategie, Nejlepší závodní hra, Nejlepší adventura (Hlasování již skončilo, prohlédněte si výsledky)

2. kolo:Nejlepší sportovní hra, Nejlepší RPG, Nejlepší plošinovka, Nejlepší akční adventura (Hlasování již skončilo, prohlédněte si výsledky)

3. kolo:Nejlepší indie hra, Nejlepší online hra, Nejlepší hra s předběžným přístupem, Nejlepší bojovka(Hlasování již skončilo, prohlédněte si výsledky)

INVAZE 2013 ZAČÍNÁ!

Ještě před tím, než se společně zahledíme do budoucnosti směrem ke hrám, které nás čekají v novém roce 2014, musíme řádně ukončit ten předchozí. K tomu nám už pěknou řádku let slouží anketa INVAZE, skrze kterou oslovujeme vás, naše čtenáře, abyste si sami zvolili ty nejlepší hry ve stanovených žánrech a mohli rozproudit debatu na téma, která z her si zaslouží prvenství a proč. Pro jistotu hned v úvodu upozorňujeme na to, že smyslem ankety není vybrat tu nejlepší ze všech vydaných, hry logicky prošly při výběru sítem a jejich počet jsme zredukovali na přijatelné číslo.

V letošním roce jsme také učinili několik podstatných změn, díky kterým doufáme ve zatraktivnění hlasovacího procesu a celého průběhu ankety INVAZE 2013. Veřejnou část hlasování jsme rozdělili do tří kol vždy po čtyřech žánrech a namíchali jsme je tak, aby si v každém kole mohl každý vybrat svůj oblíbený. Zároveň platí, že není nutné hlasovat ve všech 12 žánrových anketách, buďte proto zodpovědní a rozmyslete si, které z her dáte svůj hlas. Abychom vás drželi alespoň chvíli v napětí a zároveň vás nenechali od sebe vzájemně opisovat, rozhodli jsme se pro tiché hlasování, kdy nebudete moci sledovat průběžné hodnocení. Výsledky zveřejníme vždy po 33 hodinách od spuštění hlasování v daných kolech a na tomto místě budeme průběžně doplňovat a komentovat vámi vybrané výherce. Už dopředu proto radíme, abyste si po dobu INVAZE 2013 umístili tento článek mezi oblíbené záložky, protože vám rovněž poslouží jako ucelený rozcestník.

Vedle veřejné části pak samozřejmě dokončujeme i vyhlášení výsledků v redakčních kategoriích (rozumějte - jako každý rok se hádáme o jednotlivá místa...), které zaměříme specifičtějším směrem například k nejlepší hudbě, nejlepšímu grafickému zpracování anebo třeba nejlepšímu momentu, který jsme mohli ve hrách vydaných v roce 2013 zažít. Tyto výsledky spolu s dalšími články, doplňujícími anketu INVAZE i slíbený výhled do budoucnosti budeme vydávat v průběhu následujících několika dní a jako oslavu přelomu nového roku pro vás máme i několik soutěží o zajímavé ceny. Teď už ale dost řečí, čeká vás práce!

VÝHERCI

NEJLEPŠÍ STŘÍLEČKA

Akční hry jsme letos rozdělili vedví, v prvním kole jsme vám proto mezi nejlepšími střílečkami nabídli first person akce, kterých se letos urodilo poměrně hodně. Po 33 hodinách jste za krále vybrali BioShock: Infinite s Bookerem a Elizabeth v hlavní roli. Hra získala 291 z celkového počtu 1097 hlasů a nechala za sebou další zvučná jména. Druhé místo obsadilo Metro: Last Light (207 hlasů) a bronz si ze souboje odnáší Battlefield 4 (149 hlasů).

NEJLEPŠÍ STRATEGIE

Ač by se mohlo zdát, že loňský rok nebyl na strategie úrodný, nakonec jsme jich nominovali hned patnáct. Už od prvních okamžiků jste ale dali jasně najevo, že se mezi sebou poperou jen tři velikáni. Na první místě tedy skončil vynikající XCOM: Enemy Within s 236 z celkového součtu 1036 hlasů, druhý byl druhý díl druhého dílu (haha) StarCraft II: Heart of the Swarm (229) a i přes problémy se stabilitou serverů si pro sebe třetí místo uzurpovalo SimCity (139)!

NEJLEPŠÍ ZÁVODNÍ HRA

Do souboje v žánru závodních her jsme na startovní rošt postavili 11 vozidel, která se přetlačovala až do posledních vteřin. Nakonec cílovou páskou projelo nejrychleji Gran Turismo 6, pro které hlasovalo 274 lidí z celkového počtu 936. Forza Motorsport 5 obsadila druhé místo, ačkoliv jsme původně nechtěli hru do ankety vůbec zařadit vzhledem k tomu, že ji u nás hrál zřejmě jen málokdo. Nejkrásnější ale bylo sledovat tahanici o třetí místo, které nakonec spadlo do klína NFS: Rivals, a to o jeden jediný hlas před GRID 2!

NEJLEPŠÍ ADVENTURA

Posledním žánrem prvního kola byly adventury, ty klasické, čistokrevné, převážně point-and-click. Letos velmi silně obsazená anketa svedla do bojů i koně z jedné stáje, aby se nakonec z jasného vítězství mohla radovat první epizoda druhé série The Walking Dead - získala 347 hlasů z celkového počtu 978. Na druhém místě skončila netradiční záležitost The Stanley Parable (152) a své místo na slunci uhájil i David Cage se svým Beyond: Two Souls, kterému jste ziskem 137 hlasů přisoudili třetí příčku.

NEJLEPŠÍ SPORTOVNÍ HRA

O titul nejlepší sportovní hry se letos popralo 13 her mezi nimiž nechyběl fotbal, hokej, cyklistika, golf, basketbal a ani wrestling. Mezi sporty na herních obrazovkách vyhrála s přehledem FIFA 14 s 296 hlasy, což byla téměř polovina celkového součtu! Na druhém místě se umístila NHL 14 (94) a bronzovou medaili obdržela košíková NBA 2K14 za 65 hlasů. Sláva vítězům!

NEJLEPŠÍ AKČNÍ HRA

Do kategorie Nejlepší akční hra jsme zařadili akční adventury, hack and slashovky, open-worldové akce, zkrátka a dobře hry, které hlavního hrdinu snímají z pohledu třetí osoby a míchají prvky různých žánrů, mezi nimiž dominuje akce. Pro první místo si z dalekého Los Santos přijelo Grand Theft Auto V s 213 hlasy. Za ním se umístilo pirátské pokračování Assassin's Creed IV: Black Flag (183) a třetí místo o šest hlasů před Joelem s Ellie vyhrála omlazená Lara Croft z rebootu Tomb Raider s 126 hlasy.

NEJLEPŠÍ RPG

Loňská RPG se většinou pohodlně zabydlela na konzolích, ale mezi pokračováními známých sérií i zbrusu novými tituly se objevilo několik her i na stolní počítače. Korunu si za 232 hlasů nasadil konzolový port akčního lootfestu Diablo 3, na druhé příčce se usadila vylepšená verze klasiky, Baldur's Gate II: Enhanced Edition se 105 hlasy. Zbytek kandidátů se popral o třetí místo. Z boje vyšel vítězně Pokémon X/Y (58).

NEJLEPŠÍ PLOŠINOVKA

Plošinovky nejsou uvadající žánr, jak dokazuje 20 titulů, které jsme zařadili do hlasování o tu nejlepší z minulého roku, mezi kterými rozhodně nebyly pouze indie hry. Pro první místo si s náskokem doběhl malovaný (a milovaný) Rayman Legends se 163 hlasy, za ním skupina komiksáků z LEGO Marvel Super Heroes se 107 hlasy a na třetím míste o fous skončili dojemní Brothers: A Tale of Two Sons (104)

NEJLEPŠÍ INDIE HRA

V hlasování o nejlepší nezávislou hru se strhnul velmi těsný souboj, a až do posledních chvil nebylo jasné, která z 13 her v anketě zvítězí. Jen nepatrné rozdíly mezi silnou čtveřicí naznačují, že vás indie hry opravdu zajímají, což jde ruku v ruce s trendem, který byl loni zažehnut. Nakonec si prvenství odnáší hororová hra Outlast, těsně následována netradičním titulem Papers, Please a survival akcí Don't Starve. Jen o devět bodů zůstal na čtvrté příčce Game Dev Tycoon.

NEJLEPŠÍ ONLINE HRA

Jak už jsme řekli v úvodu ankety INVAZE 2013, hry jsme rozdělili do mnoha kategorií a zároveň jsme chtěli každý titul umístit do kategorií pouze jednou. Za online hry jsme proto považovali tituly, které v podstatě neobsahují singleplayer, nebo v konkrétních hrách nehraje podstatnou roli. V poměrně silné konkurenci nakonec zvítězil War Thunder s jasným náskokem nad DotA 2, třetí místo uhájilo RPG Neverwinter.

NEJLEPŠÍ "EARLY ACCESS" HRA

S bohatou nabídkou indie her se loni také roztrhl pytel s hrami s předběžným přístupem, a jak vidno, vývojáři v tomto směru hodlají pokračovat. Za loňský rok pak podle očekávání zvítězilo DayZ, které sklidilo obrovský úspěch a zcela určitě vyrazilo dech i vývojářům z Bohemia Interactive. Druhá příčka připadla karetní hře Hearthstone, která je kvůli omezenému přístupu stále považována za zakázané ovoce. Hearthstone ale uhájil stříbro jen o tři hlasy, urputně stíhán vtipnou budovatelskou strategií Prison Architect.

NEJLEPŠÍ BOJOVKA

Poslední kategorií v anketě INVAZE 2013 byly bojovky, i těch loni vyšlo poměrně dost a bylo tedy z čeho vybírat. I tak jste ale v hlasování volili klasiku a zlatou medaili pověsili na krk Kompletní edici Mortal Kombatu. Bylo to ale jen o 22 hlasů před Injustice: Gods Among Us, které vedle zajímavého příběhu vsadilo zejména na zvýšenou popularitu komiksů a vyplatilo se. Třetí místo připadlo japonské legendě Naruto Shippuden: UNS 3, která za sebou nechala další klasiku - Tekken Revolution.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama