Hrej.cz se mění před očima!
i Zdroj: Hrej.cz
Článek Hrej.cz se mění před očima!

Hrej.cz se mění před očima!

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

3. 11. 2013 23:07 38
Reklama

Jak už jste si jistě stačili všimnout, od minulého pátku nacházíte na staré známé adrese Hrej.cz nový web. Nelekejte se, redakce zůstává, obsah, na který jste zvyklí rovněž. Po letech jsme ale usoudili, že je vhodná doba na změnu a ještě před vypuknutím vánoční horečky přistoupili ke slibovanému redesignu. Stejně jako všechny první krůčky, i ten náš byl těžký, přes víkend se nám nicméně podařilo odstranit hlavní nedostatky a byť nás ještě čeká nějaká ta doba odlaďování, už nemůžeme s tím správným uvítáním déle otálet!

AKTUÁLNÍ OBSAH PŘEDEVŠÍM

Když jsme změnu plánovali, přemýšleli jsme nad tím, jakou cestou se dát. Nabízela se možnost zůstat v tradičních vodách, nakonec však vyhrála alespoň na české poměry vcelku pionýrská myšlenka, poutat aktuální obsah za pomoci pěkných velkých obrázků a grafiky obecně. Úplně nahoře v poutacím prostoru tedy máte možnost ihned po příchodu zjistit, které články, novinky, videa nebo podcasty by vám rozhodně neměly uniknout. Jde o výběr toho nejlepšího, rozvíjející se kauzy, důležité recenze, ale třeba i zábavná videa z produkce naší HrejTV. Pozice během dne pružně měníme podle potřeby a pokaždé byste měli najít něco nového.

Hrej.cz se mění před očima!
i Zdroj: Hrej.cz

Jelikož chápeme potřeby doby, tedy informace pokud možno rychle a k věci, rozhodli jsme se většinu webu věnovat každodenním zprávám, které v pracovní den aktualizujeme na hodinové bázi a podle potřeby samozřejmě rychleji. Stačí tedy malá pauza a i na tomto místě objevíte novinku třeba o vaší oblíbené hře nebo známé tváři z herní branže. Na všechny ostatní zprávy, rychlé tweety z účtu herních celebrit, krátká oznámení nebo spekulace máme sekci Flash news, které budou sloužit také jako rychlé upozornění na důležitou věc a následné rozvinutí kauzy ve větším článku.

ČLÁNKY OD OBLÍBENÝCH AUTORŮ

Nenechte se ale zmást tím, že bychom od nynějška zaměřili web pouze na novinky, s články počítáme víc než kdy před tím a vedle tradičních recenzí a preview chystáme celou řadu zajímavých témat (na pokračování), retro výletů, vlastních rozhovorů a spoustu dalšího. Pokud se články neobjeví v poutači, objevíte je během scrollování novinkami v horizontálním panelu, případně v archivu článků, který jsme značně zjednodušili. Nyní vám stačí vybrat si kategorii a můžete chronologicky procházet všechno, co na Hrej.cz vyšlo. To samé platí pro recenze, které jsme pro přehlednost umístili pod vlastní záložku a novinky, rovněž separátně umístěné v menu. Doufáme také, že se vám líbí nové zpracování detailů jednotlivých článků i novinek, kde jsme zachovali šířku sloupce ze stávajícího webu, ale zvětšili písmo a odsazení. Možná se vám šířka nezdá dostatečná, testovali jsme však použitelnost a příliš dlouhé řádky nejsou na čtení nic příjemného.

Hrej.cz se mění před očima!
i Zdroj: Hrej.cz

Poslední věc, kterou v souvislosti s články, konkrétně recenzmi musíme zmínit, je nový systém hodnocení. Stejně jako vy, ani my nemáme v lásce věčné handrkování nad tím, proč hra xyz dostala šestku, když tahle, graficky třeba ne tak vyspělá, ale s kvalitami jinde, dostala osmičku. Rozhodli jsme se proto aplikovat systém, který skvěle funguje u filmů a hudby, a sice pětibodovou stupnici. Od čísel jsme neupustili úplně, takže recenze nově hodnotíme od 1 do 5, kdy 5/5 je nejvíc, co hra může dostat. Zároveň si od toho slibujeme i to, že budete naše články skutečně číst a nová stupnice, na první pohled benevolentnější, ale o to zodpovědnější, vám bude vyhovovat stejně jako nám.

HREJTV V PLNÉM PROUDU

Vlastní sekci si pro sebe samozřejmě uzurpovala i HrejTV, kterou jsme začátkem roku zdárně rozjeli a vysíláme v podstatě po celý týden. Nový horizontální panel s výběrem pěti posledních videí a ukazatelem toho, co a v kolik hodin vysíláme určitě poslouží vaším potřebám a nebudete nás už muset dohánět na Twitch nebo YouTube. Od nynějška budeme vysílat přímo z Hrej.cz (přes YouTube) a s jedním chatem. Budeme tak moci mít všechny vaše dotazy na jednom místě a určitě už nebudeme přehlížet jednu, nebo druhou část naší věrné komunity. Věříme, že si na nový způsob zvyknete a během vysílání zavítáte na naše stránky. Co si budeme nalhávat, tím, že přijdete přímo k nám nás podpoříte a Hrej.cz se bude moci i nadále zlepšovat.

Hrej.cz se mění před očima!
i Zdroj: Hrej.cz

PLÁNY BLÍZKÉ BUDOUCNOSTI

Jak už bylo zmíněno v úvodu, každý start je těžký, proto i my stále pracujeme na odstranění všech chyb, ktré by vám v prohlížení Hrej.cz mohly překážet. Prosíme vás tím také o kapku trpělivosti a pochopení, kdybyste náhodou narazili na nějaký problém. Nahlásit jej můžete v diskuzi pod tímto článkem (komentáře jsou otevřeny i neregistrovaným uživatelům), případně v redakční diskuzi Náměty a připomínky, kterou sledujeme dnem i nocí a odpovídáme v podstatě na všechny dotazy. Vítáme i vaše komentáře na naší stranu, protože web přeci jen děláme pro vás a bude nám potěšením, když se tu budete cítit pokaždé jako doma!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama