Článek Hrajeme zdarma #1

Hrajeme zdarma #1

Vojtěch Matěna

Vojtěch Matěna

26. 1. 2014 23:48 1
Reklama

Vítejte u staronového seriálu o freewarových hrách, v rámci kterého vám budeme pravidelně přinášet výběr zajímavých titulů, které si následně můžete, z povahy věci, zadarmo stáhnout přímo ze stránek Hrej.cz a pobavit se u při jejich hraní. K redakčnímu výběru jsme přistoupili proto, abychom vám ušetřili práci s rozdělováním zrna od plev, freewarovek je totiž neskutečné množství a kdo by chtěl ztrácet čas?! Přejeme příjemné čtení & hraní!

BAD DREAM BUTCHER

Hru Bad Dream Butcher lze dokončit, aniž by se hlavní hrdina jakkoliv zranil. Alespoň tak tvrdí její tvůrci, kteří nám servírují napínavou point-and-click adventuru, v níž se nemáte možnost blíže seznámit s jakoukoliv dějovou linií, ale přesto si ihned získá vaši pozornost. Připravte se na nečekané úderné momenty, výbornou atmosféru a příhodné grafické ztvárnění, které má své osobité kouzlo. Celková délka hraní se pohybuje okolo krátkých patnácti minut, i taková doba ale stačí k tomu, abyste do své postele přivolali noční můry pro následující noc, byť bychom vám je zcela upřímně nepřáli.

Hrajeme zdarma #1
i Zdroj: Hrej.cz

ONE TAKE

„You Only Get One“, takové bylo zadání tradiční soutěže Ludum Dare, v níž mají tvůrci 48 hodin na kompletní vypracování svého díla. Nejlépe se s tímto úkolem popasoval autor hry s prostým názvem One Take, v níž se zhostíte role profesionálního filmového kameramana. V pravém sloupci vám jednoduše běží přesné instrukce toho, co máte v jaký moment natočit. Musíte však pracovat se stoprocentní koncentrací, protože stačí malá nepozornost a důležitá scéna, která vám právě unikla, razantně snižuje hodnocení filmu a neexistuje možnost nápravy. Hra je sice jen krátkou pětiminutovkou, ale musíme ocenit originální nápad a také bezchybné zpracování. Těšit se můžete i na úsměvné momenty.

Hrajeme zdarma #1
i Zdroj: Hrej.cz

SUPERFROZENKITTENGETSONLYONESECRETBOTTLE4YOU

Nestává se příliš často, aby vás hra něčím překvapila ještě před tím, než ji vůbec spustíte. Kromě ukrutně dlouhého názvu ale tato hra zaujme i nekonvenční grafickou podobou, v níž jsou přepálené barvy prvním důvodem, proč hledat únik z virtuální reality. Titul se rovněž účastnil soutěže Ludum Dare 28, tudíž byl vytvořen za méně než 48 hodin a na prosté myšlence je to znát. Cílem je totiž vyhledávat a sbírat láhve mléka, přičemž vam k nalézání vypomáhá jednoduchá navigační šipka. Limitováni jste časem, který se prodlužuje ve chvíli, kdy seberete další láhev, a tak je jedinou výzvou této nekonečné hry překonávání vlastního rekordu, bohužel nic víc.

Hrajeme zdarma #1
i Zdroj: Hrej.cz

COR

Cor není tolik hrou, jako spíš experimentem, který se v nás snaží vyvolat řadu otázek a přivést k zamyšlení nad sebou samými. Více není třeba odhalovat, neboť bychom vás o poznání hlavní obsahové náplně tohoto projektu neradi připravili. Snad jen že technické ztvárnění je velice strohé, ale šité na míru všem významovým potřebám. Cor neváhejte zkusit, jejího konce dosáhnete ani ne do dvou minut, ale může zůstat dlouho ve vašich myšlenkách.

Hrajeme zdarma #1
i Zdroj: Hrej.cz

INVERTO

Fanoušci Portalu, zbystřete! Logická hra Inverto se totiž minimálně v základních principech této značce podobá jako vejce vejci. Do ruky dostáváte speciální zbraň, která dokáže měnit působení gravitace, tudíž se můžete procházet po všech stěnách v místnosti. Tedy, ne vždy, neboť gravitační zbraň je vázaná na dané aktivní body, rozprostřené pouze na určitých místech. To však nic nemění na tom, že se při hledání té správné cesty vedoucí k cíli dost nadřete. Navržené úrovně vyžadují logické rozmýšlení nad postupem a jen zřídkakdy uvidíte řešení na první pohled. Toto bludiště potěší i díky pěknému technickému ztvárnění všechny nadšence do logických hádanek, takže směle do toho.

Hrajeme zdarma #1
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama