Hitman: Blood Money Článek Hitman: Blood Money - 1. část

Hitman: Blood Money - 1. část

David Vlach

David Vlach

6. 7. 2006 22:55 8
Reklama

Rating bonusy

Po splnění mise dostanete kromě řádné odměny také bonus, který závisí na čistotě a stylu jakým celou zakázku splníte. Nejlepší z nich je samozřejmě hodnocení Silent Assassin, za které dostanete navíc 150 000 $. Hned za tímto hodnocením jsou Professional a Hitman, za které dostanete 100 000 $. Tato hodnocení většinou získáte pokud zabijete omylem ještě někoho jiného nebo pokud vás někdo překvapí. Další kapitolou je hodnocení v závislosti na tom čím jste vraždili. Pokud pobijete hordu lidí sekáčkem na masu dostanete hodnocení Mad Butcher (šílený řezník), pokud použijete Vinnieho basebalovou pálku, získáte přezdívku jeho samotného(Slugger). Těchto hodnocení je samozřejmě nespočet, ale většinou za ně nedostanete žádný finanční bonus, takže se jedná pouze o výzvu pro skalní fanoušky.

Zbraně

Na každou misi si můžete vzít vždy jednu pistoli, samopal, ostřelovačku a buď brokovnici nebo útočnou pušku, přičemž poslední dvě zmiňované zbraně nebudete mít u sebe, ale agentura vám je doručí v bedně na předem oznámené místo. To je vždy označeno na mapě písmeny ICA a bedna funguje i opačným směrem. Pokud do ní vložíte nějakou zbraň, objeví se po skončení mise ve vašem úkrytu. Největší výhodou základních zbraní je možnost jejich vylepšování. To u nich vytváří natolik velikou převahu, že ostatní zbraně pravděpodobně vůbec používat nebudete.

Umění boje

Agent 47 již není takový bezbranný pulec jako v minulých dílech. Dokáže konečně používat ruce a to přímo excelentním způsobem. Nejlepším trikem je vytrhávání protivníkovy zbraně. Tady je v hře malé zrnko náhody, protože někdy může protivníkova zbraň, při provádění tohoto triku, vystřelit a to vás většinou prozradí. Další novinkou je braní rukojmích. To je velice užitečné hlavně při fingování vražd coby nehod. Stačí odvléct oběť ke schodů, či k balkónku a strčit do ní. Při omračování pažbou si dejte pozor, protože je to slyšet a mohli byste někoho přilákat. Novinkou jsou i rádiově odpalovatelné miny, které lze dokonce házet. Čímž se z miny stává něco jako obranný granát. Další trik, který vám může doslova zachránit život je takzvané pravidlo tří headshotů. Pokud již umíráte a čas se začíná zpomalovat, musíte rychle zastřelit tři protivníky přesnou ranou do hlavy. Pak se vám opět vrátí krev do žil a budete mít šanci se například vyléčit. Pokud se strhne přestřelka a v okolí budou nějací civilisté, dejte si na ně pozor. Pokud se budou cítit ohroženi, seberou ze země nejbližší zbraň a budou se vás snažit zabít.

The Vintage Year

Zbraně, které lze při plnění mise najít: Brokovnice, SAF SMG, Snub nose, TMP
Odměna: 400 000 $

Hned na začátku si všimněte stráže napravo. Sledujte jí až za roh a jakmile a za pomoci injekce jí uspěte. Vezměte si její šaty a tělo odtáhněte až ke srázu. Tam přehoďte mrtvolu přes zábradlí do vody. Pokud chcete můžete vzít jeho brokovnici a uložit jí do bezpečnostní schránky, která je u stěny. S novým převlekem se v klidu můžete dostat na slavnost. Zamiřte do vinného sklípku a hned za dveřmi se zastavte. Počkejte až se hlídkující stráž odebere po schodech dolů a pokud nebude nikdo v dohledu, umístěte minu na trám, ke kterému je přivázána plošina se dřevěnými sudy. Teď vyjděte ven a počkejte až Manuel půjde se svým obchodním partnerem do sklípku. Teď musíte jednat velice přesně, Manuel se musí nacházet pod plošinou, ale zároveň se nesmí u trámu nacházet stráž, protože její smrt by se nepočítala do nehody. Dalším způsobem jak Manuela v tichosti odstranit je počkat si na něj v malé místnosti ve sklípku. Je to ta místnost, kde si Manuel dopřává kokainu. V rohu se dokonce nachází bedna, do které můžete mrtvolu schovat.

Dalším cílem je jeho otec Fernando. Nejsnazší cesta k němu vede přes hlavní dvůr. V rohu, u vstupu do kuchyně se nachází okapová roura, po které můžete vyšplhat na římsu a dále pak na střechu. Musíte si ale dát pozor na stráž, která chodí ke vratům a zpět. Pokud vás totiž uvidí šplhat, začne bez varování střílet. Na střeše se přikrčte a připližte se k otevřenému oknu. Fernando je buď v této místnosti a hraje na hoboj nebo je na balkónku ve vedlejší místnosti. Tak či onak, vlezte dovnitř a schovejte se za zeď. Vyčkejte až Fernando dohraje a půjde na balkónek ve vedlejší místnosti. Plíživým krokem ho následujete a strčte přes zábradlí. Spící stráž by se neměla probudit. Teď už jen dostat se zpátky do civilizace. Nejprve se musíte vrátit pro své šaty. Nejrychleji to půjde zpátky oknem a seskočit se střechy na cestu. Po té se vydejte zpět k vašemu obleku a pak zpátky k cestě vedoucí k hangáru. Tady se opatrně připližte k dělníkovi stojícímu u břehu a shoďte ho do vody. Nalevo se nachází ještě jedna stráž. Tu by měl potkat stejný osud jako dělníka. Ale musíte si dát pozor na dalšího dělníka, který občas přijede výtahem. Neměl by vás vidět v civilních šatech. U letadla je ještě jedna stráž, ale ta spí jako poleno.

Curtains Down

Zbraně k nalezení: MP5, SLP.40, Nailer
Odměna: 400 000 $

Tahle mise byla již nastíněna v minulém díle. Hned po vstupu do opery si zajděte pro svou koženou bundu do šatny. Agent 47 si jen vezme něco z jedné z kapes. Nalevo od šatny vedou dveře do sklepení. Tam úplně ve spod pracuje osamocený dělník, který přímo touží po uspávací injekci a spánku v blízké bedně. S jeho šaty se můžete bezpečně pohybovat téměř po celé opeře. Vyjděte zpátky do haly a zamiřte po schodech dolů do přízemí. Vpravo uvidíte dalšího dělníka, kterak natírá dveře. Projděte kolem něj a sestupte do sklepení. Tam pokračujte do velké místnosti, pak do dveří vlevo a na chodbě opět do prvních dveří nalevo. Odsud se dostanete až do zákulisí, přesněji do šaten. Na scéně zatím probíhá nácvik opery, jakmile herci projedou celou scénu dvakrát, odejdou do svých šaten. Do té doby musíte být schován v jedné z nich ve skříni. Šatna, kterou hledáte se nachází napravo od hlídkující ochranky. Uvnitř zůstaňte ve skříní, než přijde herec. Bude si chvíli procvičovat svou repliku a pak odejde na záchod.To je vaše chvíle. Vylezte ze skříně, položte na stůl opravdovou pistoli a repliku si vezměte. Rychle opusťte šatnu a zamiřte do zadní části scény. Tam vylezte po schodech až k železné konstrukci projděte do vedlejší místnosti, kde je naviják, ke kterému je připevněn masivní křišťálový lustr. Umístěte na něj minu a po žebříku na druhé straně slezte dolů. Tady seskočte dírou na lešení a vychutnejte si trochu kultury. Jakmile se Alvaro skácí mrtev k zemi poběží se na něj podívat váš druhý cíl, velvyslanec Delahunt. Když bude těsně pod křišťálovým lustrem, tak zakopne. To je signál pro odpálení nálože. Lustr velvyslance rozdrtí a vy se můžete v poklidu vydat na cestu zpět. Ještě se nezapomeňte stavit zpátky pro své šaty, abyste neplatili zbytečně pět tisíc.

V téhle misi se také nalézá jeden z nejlepších vtípků, které jsou ve hře k vidění. Nejprve musíte zamířit do sklepení do dveří, které jsou u trojice popíjejících dělníků. Za dveřmi se nachází místnost kde pobíhají tři krysy. Pokud je zabijete, objeví se na stole bezpečnostní karta. Tu seberte a vylezte po schodech nahoru. Tady zamiřte do horního patra. Jsou to dveře nalevo od záchodů, které navštěvuje ochranka mistra Alvara. Nahoře najdete zamčenou místnost, jež můžete otevřít pouze pomocí získané karty. Za nimi najdete opravdové myší hrátky :-D

Flatline

Zbraně k nalezení: SLP.40, TMP
Odměna: 500 000 $

Uvnitř léčebny pro alkoholiky se budete v civilu pohybovat jen opravdu omezeně, takže první co musíte udělat je, obstarat si nějaký převlek. Vyběhněte kopec až na terasu, kde se nachází bedna ICA. Tady hlídá policista dveře do chodby, která spojuje lékařské křídlo s léčebnou. Jakmile odejde, vypáčte zámek a ještě jeden ve dveřích naproti. Napravo je okénko do bezpečnostní místnosti, kde jeden ze strážných sleduje televizi. Připližte se za něj a injekcí ho uspěte. Odtáhněte ho ven, vezměte si jeho šaty a tělo schovejte do kontejneru. Tenhle oblek vám umožní pohyb po celé léčebně, kromě lékařského křídla. Tam se můžou pohybovat pouze zřízenci. Ze stolu u televize seberte kartu a vyndejte kazetu z bezpečnostního videa. Zamiřte do lékařského křídla a všimněte si zřízence sedícího za stolem. Do pokoje však chodí ještě jeden, takže než prolezete oknem, počkejte až druhý odejde. Hned jak budete v místnosti, zbytečně neotálejte, zezadu uspěte sedícího zřízence a odtáhněte jeho tělo blízkého kontejneru na prádlo. Jako zřízenec seberte klíče ze stolu a zamiřte k celám, kde si promluvte s tajným agentem. Píchněte mu experimentální sérum a vyslechněte si od Diany nové úkoly. Vraťte se do léčebny a zamiřte po schodech do horního patra. Tady si v jednom z pokojů jeden z vašich cílů vaří. Vejděte do sousedního pokoje (myslím že to je pokoj A) a přelezte přes balkónek. Tady počkejte až bude místnost prázdná a pohrajte si s plynovou bombou.

Odstranění dalšího cíle proběhne také formou ohňostroje. Pokud sejdete zpět do prvního patra a vyjdete nahoru po druhých schodech. Ocitnete se nad knihovnou, kde je uvázán ke zdi lustr, který visí nad globusem. Minu umístěte na stěnu, kde je lustr přivázán. Jakmile se bude chystat váš cíl napít alkoholu s tajné skrýše, odpalte bombu. Poslední cíl si rád zlepšuje kondici v posilovně. Stoupněte si za něj a jakmile docvičí, uduste ho činkou. Musíte si ale dát opravdu velký pozor aby nikdo nebyl v dosahu. Všechny tři cíle lze samozřejmě odstranit dalšími způsoby. Například můžete otrávit jejich ukrytý alkohol nebo si na ně počkat někde v soukromí. Jednu z obětí lze také utopit ve vířivce. Každopádně se po jejich smrti vraťte zpět pro svůj oblek a zamiřte k márnici. Uvnitř oživte agenta a společně odejděte nouzovým východem.

New Life

Zbraně k nalezení: Air rifle, Bull. 480, SLP.40, MP7, Nailer
Odměna: 270 000 $

Jedna z mých oblíbených misí, hlavně kvůli mnoha způsobům dokončení. Svědek hlídaný FBI, který má být umlčen. Nejprve se musíte nějak dostat do domu. Nejrychlejší a nejspolehlivější je získání obleku FBI. Dojděte k autu, které rozváží jídlo a až se nikdo nebude dívat píchněte sedativa do balení koblih. Koblihy odneste k dodávce, která stojí na protější straně ulice a položte je kousek ode dveří. Jakmile budou agenti vyřazeni, otevřete dveře, rychle je za sebou zavřete a převlékněte se do obleku. Na stole ještě můžete vyndat kazetu z bezpečností kamery a zavolat Vinniemu na mobil, ten by pak přišel k oknu. To by se hodilo pro umístění bomby k oknu nebo při použití pušky. V tomto případě však jen změňte oděv a vydejte se do domu. Stráž u vchodu vás nebude prošacovávat, takže se bez problémů dostanete až k bazénu. Napravo do něj je malá kůlna. Jakmile nikdo nebude u jejího vchodu, vlezte dovnitř a seberte tekutý podpalovač. Ten nalijte do grilu a počkejte až začne barbecue. Z ohořelého těla seberte náhrdelník s mikrofilmem a přesuňte se do prvního patra. V prvních dveřích po pravé straně se schovejte a počkejte až přijde Vinnie. Zezadu ho injekcí usmrťte a jeho tělo odtáhněte za roh.

Cesta zpět by měla probíhat stejně bezproblémově jako cesta dovnitř. Jen si nezapomeňte před odchodem změnit šaty, ať neplatíte zbytečně za nové. Pokud byste chtěli aby i Vinnieho smrt vypadala jako nehoda. Museli byste se trošku více snažit. Nejprve se musíte dostat do místnosti v garáží v domě naproti. Lze použít okno v zadní části. Tam seberte ether. Ten nalijte na kalhotky v prvním patře, ke kterým si chodí jeden z agentů občas přivonět. Jeho tělo odtáhněte do koupeny. Potom si počkejte na Vinnieho a jeho osobního strážce. Vinnie se moc dlouho v místnosti nezdrží, takže musíte jednat rychle, použijte na strážce sedativum a odtáhněte jeho tělo do nejbližšího pokoje. Jakmile Vinnie vyjde ze dveří, následujte ho a strčte ho přes zábradlí. Chce to trochu cviku a možná více než jedno popostrčení, ale provést to lze. Pokud by se vám to nedařilo, zkuste vzít Vinnieho jako lidský štít a půjde to snadno. Další nehoda je spáchána. Jen škoda, že za to nejsou nějaké výhody :( Jen namátkou se ještě zmíním o vzduchovce, která se nachází ve stromovém bunkru napravo od domu. Jako munici musíte použít uspávací šipky z místnosti, kde najdete výše zmiňovaný ether. Vzduchovku je dobré použít na zneškodnění hlídacího psa, kterému můžete stejně tak hodit otrávený párek (u popelnic v baráku naproti).

 

Hitman: Blood Money - 1. část
i Zdroj: Hrej.cz
Hitman: Blood Money – HREJ! SPECIÁL

Unikátní speciál k dalšímu dílu famózní série Hitman! Sledujte videorecenzi, čtěte klasickou recenzi PC i PS2 verze, shrnutí historie Hitmana, ale i zamyšlení nad morálním poselstvím, které povolání nájemného vraha přináší…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama