harem-atari-lehke-pekne-hratelne-cast-2
Crashday Článek Harém Atari – lehké, pěkné, hratelné - část 2

Harém Atari – lehké, pěkné, hratelné - část 2

Luke

Luke

30. 11. 2005 23:55
Reklama

Tycoon City: New York

Stavitelských her je na trhu jako šafránu a všichni se uchylujeme buď k nekonečnému hraní The Sims nebo k starším záležitostem. Tycoon City: New York uhasí naší žízeň: jedná se totiž o neobvykle propracovaný stavitelský sim s příběhem a návazností na realitu. Stáváte se supervizorem New Yorku, který musíte dovést až k současné slávě. Postupně se otevírají nové čtvrtě, dohromady dvanáct, které nabízí minipříběhy a manažerské problémy. Obyvatelé například nejsou spokojeni s posíláním svých dětí do vzdálených škol, a tak musíte postavit nové školy v blízkosti obytných bloků. Minipříběhy fungují jako tenká červená nit pro neustálé budování, ale to neznamená, že byste neměli volnou ruku pro vlastní stavitelské řádění. Kromě legendárních budov jako Empire State Building nebo náměstí Time Square, které musí stát na konkrétních místech, lze postavit cokoliv kamkoliv. Budovy automaticky rostou a zkrášlují se podle prostředí, jaké ve čtvrtích vytvoříte. Za odměnu dostanete dvanáct slavnostních průvodů v ulicích (po ukončení každé čtvrti) a celá hra vyvrcholí Novým rokem právě na Times Square. Město není prázdné – ve vrcholu hry v něm bude žít až šedesát tisíc lidí, které můžete sledovat na ulicích, zkoumat jejich potřeby a odposlouchávat jejich rozhovory.

Homepage hry:Tycoon City: New York

Platforma: PC

Crashday


Rozmlátit auto na pražské magistrále není problém – ten nastává teprve při placení oprav. V Crashday můžete udělat totéž, jen nic nezaplatíte. Celá hra je postavena na závodění ozbrojených autíček s jednoduchým fyzikálním modelem, který zajišťuje řiditelnost i při naprosté demolici auta. Zábavnost nade vše! Hlavní ideou hry je remakování starých Stunts a všech těch kouzelných ramp, skokánků a adrenalinových závodišť, jaké si pamatujeme z devadesátých let. Podle obrázků je jasné, že grafické provedení akrobatických kousků bude velmi efektní. Pro případ, že byste se začali nudit předdefinovanými tratěmi přiložili vývojáři kompletní editor misí – a ten, vážení přátelé, promění vaše nejdivočejší automobilové sny v realitu.

Homepage hry:Crashday

Platforma: PC

Driver: Parallel Lines

Další přídavek k legendární závodní sérii od Atari se nese v duchu zběsilého unikání před policií a závodění ve spletitých uličkách New Yorku roku 1978. Vžijete se do role osmnáctiletého řidiče bez skrupulí. Dopravní předpisy? Neplatí. Jediné, co se po čítá je tuning auta a nejrůznější modely vozidel - dohromady jich bude osmdesát, včetně kamiónů a kol. Příběh v sobě obsahuje čtyřicet neparalelních misí, mezi nimiž je možné si vybírat. K poslechu hraje Jimmy Hendrix a James Brown. Driver se evidentně snaží navázat alespoň částečně na úspěch GTA, ovšem své herní prostředí omezuje, aby hráč kdykoliv věděl, co má právě udělat. Jednotlivé automobilové honičky jsou zobrazovány hollywoodským stylem, a tak se alespoň trochu přiblížíte svým oblíbeným scénám z Rychle a zběsile! Samozřejmostí je začlenění síťové hry pro až osm hráčů.

Homepage hry: Driver: Paralel Lines: Xbox, PS2, PC

Platformy: Xbox, PS2, PC

Test Drive Unlimited

Online hry? Ano. Závodní online hra? Ano! Test Drive Unlimited rozšiřuje herní pole do internetového prostoru, kde tisíce hráčů jezdí po ulicích, opravují si v garážích svá auta nebo motorky (do začátku až padesát tuningových možností), chodí do svých automoto klubů a závodí na silnicích. Každý měsíc vývojáři přidají nová auta - těch je ze začátku "pouze" sto dvacet pět (Lamborghini, Ducati, Aston Martin, Mercedes, Saleen, Shelby, Jaguar atd), komponenty nebo dokonce i oblečení pro vašeho řidiče. K dispozici je patnáct set kilometrů silniční sítě ostrova Honolulu na Havaji, který je proslulý asfaltovým vzorem viditelným ze satelitních snímků. Pro jednoduchý závod dvou hráčů stačí na silnici pouze zatroubit na jiné auto a přes intuitivní rozhraní vybrat trasu závodu. Peníze na doplňky si vyděláte skrz výhry, soutěže, mise (doručovací, závodní atd) a turnaje. Zdá se to vše až podezřele jednoduché.

Homepage hry:Test Drive: Unlimited

Platforma: Xbox 360

Timeshift

Střílečka Timeshift pro Xbox 360 a PC vypadá věru krásně a propracovaně. Jak je patrné z názvu, hrátky s časem budou hrát prim: zpomalování, zmrazení nebo vracení času je důležitou součástí hratelnosti, protože bez časotriků by hrdina nepřežil příliš dlouho. Ocitáme se v budoucnosti, kdy se elitní voják Spojených států Michael Swift upíše k testování dvou vynálezů: brnění umožňujícího časové triky a stroje času. Co čert nechce, dostane se Swift do paralelního vesmíru, kde je nepřítelem číslo jedna a všichni ho chtějí zabít. Jiná dimenze se nepromítá jen do příběhu, ale také do „trochu jiných“ technologií, oblečení nebo zbraní. K těm se počítá plazmová pistole, hybridní granáty, kanón Swarm. Grafická prezentace na Xbox 360 vypadá nádherně. Střely létají, granáty vybuchují, vše se blýská a hází odlesky a prostředí se organicky pohybuje. Nepřátelé jsou obdaření nebezpečnou umělou inteligencí: vyrazíte-li jim zbraň při zastaveném běhu času, uvědomí si probléma rychle najdou nejbližší ležící zbraň, podle níž se také změní model jejich chování – to znamená, že pistolník zvedne sniperskou pušku a už se utíká schovat na vzdálené vyvýšené místo. Hratelnost je přímočará, nezdržují jí zbytečné puzzly jako hledání tlačítka ke dveřím a vše odsýpá velmi rychle. Imperativní zábavnost je také důvodem automatického dobíjení brnění a zdraví – zkrátka Timeshift čeká, až se v něm pořádně zastřílíte.

Homepage hry: Timeshift: X360, Xbox, PC

Platformy: Xbox 360, Xbox, PC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama