Článek GTA Online: Heist očima tří redaktorů

GTA Online: Heist očima tří redaktorů

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

23. 3. 2015 18:00 29
Reklama

Vydání DLC Heists pro GTA Online vzbudilo velký rozruch a my jsme samozřejmě nemohli zůstat pozadu s vlastním hraní očekávaných loupeží. Kvůli problémum se servery, kdy je v podstatě nemožné zahrát si v rozumnou dobu, jsme zatím prošli dva z pěti Heistů, už nyní ale máme vzpomínky - bez přehánění - na celý život. Je s podivem, jak málo stačí k tomu, aby se standardní náplň GTA Online stala něčím výjimečným, a jak vidno, v případě této hry se jedná o rozdělení rolí. Vzhledem k tomu, že k Heistům musí jednotliví členové přistupovat zodpovědně a navzájem spolu úzce spolupracovat, vstupuje do vlastního hraní úplně jiná úroveň emocí a zážitků, že je jen velice složité popsat je slovy. V tomto průvodci se o to alespoň pokusíme a v následujících dnech přineseme dojmy ze všech misí, které DLC přináší, a to včetně unikátního videa, které naleznete v přehrávači úplně nahoře.

#3: THE HUMANE LABS

Navnaděni skvělým zážitkem z druhého Heistu jsme se v nezměněné podobě pustili do třetího v řadě a nutno přiznat, že očekávání byla obrovská. Pět přípravných misí a snad i velkolepé finále - to je něco, co jsme si chtěli užít přinejmenším stejně dobře, jako předchozí Prison Break. Bohužel, a nebudu vás napínat dlouho, celkový dojem zůstal za očekáváním.

Vše se točilo kolem tajných dat, které bylo nutné získat z přísně střežených laboratoří na severu v pohoří San Chinaski, což tentokrát spočívalo v postupném získání vstupních karet, obrněného transportéru, EMP nálože a útočné helikoptéry. Začátek vypadal poměrně slibně - nejen, že už v podstatě vymizely zásadní problémy s konektivitou (loading trvá stále dlouho, ale hra už naštěstí nepadá), ale také rozdělení týmu na tři úderné skupinky a ostrá přestřelka na parkovišti, kde mělo dojít k předání klíčů, působila zkrátka dobře. Také přepad doupěte žoldáků, odkud bylo nutné získat obrněný transportér pro pozdější převoz EMP bomby, byl díky zasazení do nočních hodin atmosférický a přičíst musíme i to, že jste mohli ukrást auta dvě. K finále potřeba nebylo, ale možnost bránit zběsilý úprk přes půl mapy druhým autem, osazeným 50mm kanónem, je zkrátka zážitek. Následovala rutinní akce ve skladišti, s cílem získat helikoptéru a pak zlatý hřeb přípravných misí - útok na letadlovou loď.

GTA Online: Heist očima tří redaktorů
i Zdroj: Hrej.cz

Noční přepad něčeho tak velkého, jako je loď, z jejíž paluby startují stíhačky, stál svým zpracováním hrdě po boku slavných akčních filmů a odlet čtyř stíhaček vše jenom korunoval. Po sestřelení dotírajícího letectva nás navíc hra odměnila skvěle nastřiženou písní Highway to the Danger Zone a prostorem k letecké akrobacii.

Bohužel, stupňování v tomto případě vývojářům příliš nevyšlo a finále se tak nakonec stalo v podstatě jen obyčejnou a pro jeden ze dvou týmů značně nudnou akcí. Zatímco pozemní jednotka ve složení Vojta a Adam pronikala hlouběji do prostor laboratoří, Zdeněk s Jirkou pouze viseli ve vrtulníku nad celým komplexem a do zemdlení likvidovali přijíždějící vojáky nebo nalétávající helikoptéry. Pestrost tedy vyzněla do prázdna a v rámci celého Heistu stavíme výš popisovanou misi s letadly, anebo další noční snahu dopravit do laboratoří EMP bombu. Museli jsme totiž přesně časovat výstřely odstřelovacích pušek a kvůli příjemně vysoké obtížnosti celou misi několikrát opakovat. Snad to ale bude napočtvrté lepší, další dojmy přineseme brzy!

#2: THE PRISON BREAK

Z možností první mise jsme byli poměrně nadšení, ale není to nic v porovnání s tím, co přišlo v zápětí. Prison Break je mise pro čtyři hráče a jako taková je o poznání složitější a zároveň nápaditější nežli předchozí. Přípravné mise jsou čtyři a spočívají v ukradení autobusu vězeňské správy, získání časového rozpisu jízd těchto autobusů, ukradení letadla a zničení vozidla vězně, pro kterého ve finále musíte do vězení dojít.

Pokud by neexistovalo nic jako Heists DLC, asi byste si pod tím představili hromadný útok na věznici, nic takového se ale v Prison Break neodehrává. Hráči se rozdělí do tří skupin po dvou, resp. jednom a jednom hráči a každá přistupuje k úkolu z rozličných směrů. Pilot musí vyrazit na letiště a přistát v poušti, odkud bude eskortovat ostatní členy gangu. Demolition man vyráží ukradnout autobus, který už míří do věznice, aby ho mohl zničit a udělal tak prostor svým zbylým dvěma parťákům, kteří vjedou do věznice místo původního autobusu. Ve věznici začíná přestřelka, ale letadlo, mířící na letišti v poušti, má nečekané problémy - v prostoru nad věznicí se objevily stíhačky. Demolition man proto rychle krade vrtulník a pomáhá letadlu, zatímco dvojice ve vězení už dokázala osvobodit požadovaného muže a míří s ním na letiště.

GTA Online: Heist očima tří redaktorů
i Zdroj: Hrej.cz

Jak to celé dopadlo, můžete sledovat ve speciálním videu, které jsme pro vás připravili ze záběrů tří členů našeho gangu a nutno přiznat, že v tomto případě ani obraz nedokáže dostatečně dobře ukázat, jak skvěle se Prison Break ve skutečnosti hrál a kolik zážitků jsme si z něj odnesli.

#1: THE FLEECA JOB

První loupeží, kterou vám zadá všivák Lester, spočívá v přepadení malé banky na okraji města. Už dopředu je nutné upozornit, že pro spuštění jakéhokoliv Heistu potřebujete high-end apartmán a dostatek peněz, které slouží coby vstupní kapitál pro nutnou přípravu celé operace. Nedílnou součástí požadavků je i 12. úroveň a nutnost popovídat si s Lestrem, pokud jste s ním ještě nepřišli do styku. Pak už jen stačí počkat, než se vám sám ozve a řídit se jeho pokyny.

Veškeré plánování probíhá v nové místnosti vašeho apartmánu, kde je k dispozici velká tabule se všemi detaily momentálně probíhající mise. Mezi nimi vás vždy čeká krátká příběhová animace a uvedení do děje, které však nelze přeskočit a některým gangsterům z redakční bandy příliš nevonělo. Ihned v zápětí se ale roztáčí kola přípravných misí, v nichž musíte v tomto konkrétním případě získat obrněné auto, které později poslouží jako únikový prostředek z banky. Ještě před tím do hry vstupuje hackovací minihra, pomocí které se napíchnete na kamery a prohlédnete si objekt pomocí kamer.

Fakt, že Fleeca Job je pouze pro dva hráče, lehce brzdí vzájemné možnosti kooperace, oceňujeme ale, že i v momentech, kdy jeden řídí, ten druhý pouze nekouká z okna a třeba, jak už bylo uvedeno, hackuje kamery. Všechno pěkně odsípá a během 15-20 minut, když splníte přípravné mise, jdete na to!

Samotné finále probíhá poměrně jednoduše - jde přeci jen o ukázku toho, co se bude dít v dalších misích - i tak je ale nutné spolupracovat a dbát na pečlivost. Po příchodu do banky rychle sestřelit kamery, aby se policie nedozvěděla o vaší akci příliš brzy, pak hlídat pracovníky a zákazníky a z pohledu toho, kdo vytahuje bezpečnostní schránku, zase dbát na správné použití vrtačky. Tohle všechno pak vyústí ve zběsilou honičku po dálnici a nečekané finále s vrtulníkem, jak jste mohli vidět v pořadu Hrajte s námi.

Popis dalších misí bude následovat v příštích dnech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama