gamescom-2012-rozcestnik
Článek GamesCom 2012 - rozcestník

GamesCom 2012 - rozcestník

Maggot

Maggot

12. 8. 2012 22:46
Reklama

Příští týden nám to vypukne! Největší evropská výstava a jediný opravdový vyzyvatel americké E3 ožívá v úterý a nepřetržitě jede až do soboty. Co to znamená pro vás? Pokud se rozhodnete sledovat dění prostřednictvím Hrej.cz, chystáme pro vás komentované živé vstupy, které jste mohli vidět již na E3, těšit se můžete také na záplavu novinek a nejnovější trailerů. Přinášíme vám kompletní informace o GamesCom 2012.

Kdy a kde se mám hlásit?

GamesCom 2012 - rozcestník
i Zdroj: Hrej.cz

Stejně jako v uplynulých třech letech, i letos se GamesCom 2012 odehraje ve výstavním centrum v německém Kolíně nad Rýnem. Oproti E3 máme tedy obrovskou výhodu, jelikož je výstaviště opravdu v dojezdové vzdálenosti, a to jak autem, tak například vlakem, ba dokonce i letadlem. Čtyřicet hektarů rozlehlý pozemek tak nabídne přístřeší nejznámějším společnostem na poli herního průmyslu, ačkoliv se již předběžně ví, že letošní zastoupení bude slabší, než v roce 2011. Oproti předchozím 557 vystavujícím je letos potvrzených 374 demonstrátorů. Jaký dopad to bude mít na návštěvnost samotnou, se teprve dozvíme.

Brány šesti hal budou veřejnosti otevřeny ve dnech 15. – 19.srpna, přičemž tiskové konference Sony a EA proběhnou živě již 14.srpna, Ubisoft se posléze dočká o den později. Veškeré zásadní novinky se tak dozvíme s předstihem, plynulý tok informací ovšem očekávejte až pátečního večera. Počítá se s přívalem trailerů a dalších materiálů. GamesCom odjakživa sloužil k upřesnění již existujících informací, které do nás vývojáři napumpovali již během E3. Letos tomu nebude jinak GamesCom je tu totiž zejména pro ty z nás, kteří si chtějí s předstihem osahat hry přímo na výstavišti. Za jednodenní vstupenku zaplatíte 11 euro ve všední den, v sobotu pak dáte eur 15. Pokud si chcete vstupenku pořídit na místě, připravte si o 3, potažmo 2 eura více. Detailnější ceník naleznete na oficiálních stránkách.

Co nového nás letos čeká?

Ačkoliv ubylo vystavovatelů, pořadatelé se letos opravdu činili, což se podepsalo i na rozšíření vystavovací plochy. Krom toho bylo v desáté hale vybudováno velké plátno, které si nezadá s kinem, na kterém každý den poběží svěží trailery a ukázky, které jste neměli doposud možnost vidět. Veškerý hardware a služby poskytnula společnost LG, která bude mít na výstavišti také svůj stánek, podobně jako další hardwarový lídr, Samsung. Novinkou je také velká hala pro milovníky cosplay módy. Přesně tak, zde najdete oblíbené herní hrdiny v životní velikosti, a co lépe, budou živí! Jen pamatujte, že byste jim neměli sahat do intimních partií, místní bezpečnost nemá pro podobné výstřelky pochopení.

Na GamesCom 2012 se ovšem objeví i vrchní představitelé mobilního hraní, přičemž novým partnerem výstavy se stala i Korea, která má v ohledu mobilního a online průmyslu velice významné slovo. Pokud se budete chtít odreagovat od pobíhání mezi stánky, v budově je přístupná celá řada bočních aktivit, můžete se projet na minibicích, zašplhat si, případně se zúčastnit soutěže v upravováních počítačových casů. Pro VIP osoby s VIP lístky je navíc připraven i speciální vchod, to v případě, že se nechcete tlačit v davu nadšených hráčů.

Zpravodajství na Hrej.cz

I v průběhu GamesComu se dočkáte pravidelných živých vstupů přímo z redakce. Stejně jako na E3, i v průběhu výstavy budeme dynamicky komentovat zásadní dění v průběhu výstavy formou video vstupů, závalu novinek, článků a také trailerů. Na místo činu jsme vyslali Zdeňka Prince, Erika Omara a Radka Friedricha, kteří se pořídí exkluzivní materiál všeho druhu, od osobního otestování nových her, třeba až po rozhovory s klíčovými vývojáři. Ze studia se na vás pak bude těšit Tomáš Krajča, Jirka Bigas a Jaromír Möwald. Zbylí autoři vás budou konfrontovat prostřednictvím lokalizovaných trailerů, novinek a tematicky zaměřených článků. Zkrátka a jistě, nepřijdete o nic, tomu věřte!

Kdo se nám představí?

Jak se zdá, i ty největší firmy mohou svůj arzenál novinek vypotřebovat. Čtveřice gigantů se tak rozhodla, že po E3 nemá potřebu své hry na GamesComu propagovat. Letos se tedy na výstavišti neukáže Microsoft, THQ, Sega ani Nintendo. Nejde jen o živý přenos tiskových konferencí, ani jedna ze čtyř jmenovaných společností nebude mít na půdě výstaviště jediný stánek. Abychom špatné zprávy vyvážili těmi dobrými, těšit se můžete na Activision, Bethesdu, Bigben Interactive, Bigpoint, Blizzard, Deep Silver, EA, GameForge, Gaya Entertainment, Gree, LG, Konami, Nexon, NCSoft, Razer, Red5 Studios, Riot Games, Roccat, Samsung, Sony Computer Entertainment, Trion Worlds, Ubisoft a mnoho dalších.

Pokud se jako my těšíte na živé vysílání klíčových konferencí EA, Sony a Ubisoftu, zapište si následující časy. První na řadě je EA, která vysílá 14.8. od 16:00 na vlastním webu. O dvě hodiny později následuje Sony, která se údajně NECHYSTÁ představit novou revizi tenké PlayStation 3. Další den přijde na řadu Ubisoft v 15:00, který si svůj kanál přichystal přímo na YouTube, s nímž máme jen ty nejlepší zkušenosti.

GamesCom 2012 - rozcestník
i Zdroj: Hrej.cz

Čím nás chtějí oslnit?

Ačkoliv nás čeká výhradně představování již známých věcí, EA se chystá odhalit hned několik nových projektů, mezi nimiž je kooperační značka Army of Two: Devil’s Cartel. Krom toho padne slovo o chystaném DLC pro SSX, rozhodně se dočkáme zmínky o nových přídavcích k Battlefield 3, Mass Effect 3, a s přechodem na free-2-play bude chtít EA ještě trošku oprášit své vlajkové MMO, Star Wars: The Old Republic. Na naší straně stojí ovšem i několik spekulací, byť mohou být sebevíc nepravděpodobné. EA by se totiž mohla rozpovídat o nové UFC hře, jelikož na E3 oznámila partnerství s touto asociací. Stejně tak by mohla alespoň naznačit další směřování střílečky Battlefield 4, jejíž vývoj je touto dobou v plném proudu.

Ani Sony nepřijde s informacemi zkrátka. Ačkoliv společnost využila v minulosti výstavu k propagaci nového hardwaru (PlayStation 3 Slim a PlayStation Portable Lite), letos tomu tak nebude, jak vedení samo potvrdilo. Původně se zde měla totiž ukázat nová verze hubené PS3, Sony má ovšem stále příliš silné zásoby původních konzolí na to, aby na trh uváděla novou. Krom toho bychom se mohli dočkat prvních záběrů Call of Duty: Black Ops Declassified pro PlayStation Vita, oznámení nového a zásadního firmwaru pro PS3 a Vitu, slovo pak určitě přijde i na nové herní kolekce série God of War a InFamous. Pokud jde o spekulace, na místě by mohlo padnout slovo i o budoucnosti klíčových značek Killzone a Gran Turismo, jak ve spojení s PlayStation 3, tak s kapesní Vitou. Jak již bylo řečeno, jde spíše o zbožné přání.

Ubisoft má z této trojice nejmenší ambice k překvapení. Její E3 hit v podobě Watch Dogs se na výstavě ani jednou neobjeví, zároveň ovšem víme, že zde bude francouzský moloch prezentovat Assassin’s Creed 3, Assassin’s Creed 3: Liberation, Far Cry 3, Ghost Recon Online, ShootMania Storm, Splinter Cell: Blacklist, Just Dance 4 a The Settlers Online. Významnou součástí prezentace bude i bližší představení her pro Wii U. Chybět nebude Rayman Legends, ZombiU, Rabbids Land, Sports Connection, Your Shape Fitness Evolved 2013. Společnost chce také blíže mluvit o plánech s novými online projekty.

Rozhodně si nás tedy příští týden nalaďte, budou se totiž dít věci. Těšíme se na vás!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama