Článek Essen 2017 – dojmy z deskovkového Gamescomu

Essen 2017 – dojmy z deskovkového Gamescomu

David Rozsíval

David Rozsíval

27. 11. 2017 16:03
Reklama

Deskoherní veletrh v Essenu sice zatím rozměrů kolínského Gamescomu nedosahuje, ale je to skutečně jenom o prsa – letos jej navštívilo 182 tisíc návštěvníků! A to vůbec nemluvíme o tom, že na showflooru bylo uvedeno více jak 1200 nových her – kam se na tohle číslo hrabou videohry!

Pokud jste se někdy vypravili na vlastní pěst právě na Gamescom, asi dobře víte, že většinu zážitků načerpáte spíše kocháním se stánky a nasáváním atmosféry, než samotným hraním, neboť na každý zajímavější titul se stojí pekelně dlouhé fronty. Podobné je to i s veletrhem v Essenu, i když šanci si zahrát tu máte daleko větší. Často je ale nutné se usadit zkrátka tam, kde je právě volno, takže se může stát, že na hry, které jste si vyhlídli, se nedostane, ale zato si zahrajete něco úplně jiného.

SHOW MUST GO ON!

Těžko se Vám ale podaří si vyzkoušet byť jen čtvrtinu ze všech her, které se na veletrhu objevují, a to i kdybyste nevyrazili jen na víkend, ale i na čtvrtek a pátek. I tak ale stojí návštěva za to – essenský Spiel se totiž každým rokem víc a víc podobá opulentním videoherním veletrhům. Stánky, ozdobené vitrínkami s figurkami nebo rovnou obřími sochami svítí, blikají a navzájem se přeřvávají. Ostatně – posuďte sami z přiložené galerie.

SBLÍŽENÍ SVĚTŮ

I letos si přitom mohli na své přijít i videoherní fanoušci – Steamforged Games představili svoji deskovou hru podle druhého dílu Resident Evil, Awaken Realms zase epické figurkovky Lords of Hellas a Nemesis a Modiphius nádherný Fallout: Wasteland Warfare. Za povšimnutí určitě stála i krásná, mechanismem „spoj tři“ inspirovaná hra Azul či hromada her vycházejících z únikových her, u jejichž kolíbky zase stály jako sudičky klasické adventury.

Zkrátka a dobře – veletrh v Essenu rozhodně není záležitostí jen pro pár deskoherních nadšenců – pokud Vás deskovky zajímají alespoň trochu, nebo pokud po nich jen pokukujete, nenajdete lepší místo, kde jich objevit tolik pod jednou střechou. A pokud fandíte ze zásady videohrám, můžete tam zjistit, že deskoherní a videoherní světy jsou si ještě blíže, než jste mysleli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama