Článek E3 2010: jaká bude?

E3 2010: jaká bude?

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

12. 6. 2010 22:39 16
Reklama

Co náš čeká na E3 2010? Jako obvykle řada velkých konferencí v čele s monstr-prezentacemi Sony, Microsoftu a Nintenda, či velkých softwarových firerm (EA, UbiSoft). Oznámení či zveřejnění detailů ke spoustě skvělých her. A jistě nejedno příjemné překvapení. V následujícím článku jsme se pokusili o osobní pohled: každý z redaktorů odpovídal na jednoduchou otázku: Co očekávám od letošní E3? A tak se můžete dozvědět naše odhady, co bude na E3 oznámeno, na jaké tituly se nejvíc těšíme, které naopak vnímáme se skepsí, v co doufáme, co by nás nadchlo a co naopak rozladilo.

Pavel Dobrovský: zvídavý realista

Pro několik očekávaných RPG her bude E3 velkou zkouškou, protože se na ní poprvé představí širšímu publiku. Bude proto zajímavé sledovat, jak před novináři obstojí Deus Ex, Dungeon Siege III a Hunted - naše přesvědčení, že půjde o dobré hry zatím stojí na nepevných základech trailerů a obrázků. O Zaklínače 2 strach nemám - to bude určitě dobrá hra. U pokračování Mass Effect a Dragon Age bude pozoruhodné zjistit, zda Bioware chce v přístupu k žánru zůstat konzervativní nebo si dovolí s herními systémy výrazněji zamávat. Rád bych se dozvěděl o dalším díle Thief anebo o Beyond Good & Evil 2, případně o Dreamfall Chapters, ale to je spíš zbožné přání, které nebude vyslyšeno. Rozhodně mě zajímá odpověď na otázku, jak se vývojáři postaví k herním možnostem sociálních sítí jako je Facebook. U velkých hráčů na konzolovém trhu nečekám jiné než pohybové tahání králíků z klobouku, kromě Nintenda a jeho 3DS, které bude mít určitě řadu funkcí, o kterých jsme ještě neslyšeli. A co by mě skutečně srazilo ze židle? Kdyby Valve ohlásila práci na Duke Nukem Forever.

Jaromír Möwald: spokojený řidič

Už teď jsem s nadcházející E3 spokojený a výstava prakticky ani nezačala. Chystá se na nás totiž oznámení nového dílu série Driver, což je jedna z mých vůbec nejoblíbenějších herních značek, představovat se bude i trojka Fable, nový Medal of Honor i Call of Duty, Sony a Microsoft se budou předhánět v pohybových technologiích a určitě k tomu připraví nějakou efektní show, takže už mám vlastně vystaráno. Všechno ostatní pak bude nad plán, takže si snad konečně budu moci E3 užít bez nějakého zbytečného přehnaného očekávání a pouze budu vstřebávat ostatní informace s tím, že pro mě osobně už je splněno.

Marek Švrkala: pohyblivý skeptik

Půjde o mou první E3 z pohledu novináře, takže jsem zvědavý, co mě vlastně čeká, a těším se na spoustu zajímavé a inspirativní práce :-). Osobně jsem spíše skeptický k prezentacím pohybových ovladačů od Microsoftu a Sony. Ale co, třeba mě nakonec pozitivně překvapí. Více se těším na handheldy. Vedle 3DS totiž očekávám, že také Sony na tomto poli vyrukuje s novinkou a představí nám nástupce PSP. Ze stáje Nintenda mě vedle 3D hraní s handheldem velmi zajímá ještě Wii Vitality Senzor. Rád bych se konečně dozvěděl, k čemu ta zatracená věcička bude a očekávám, že mi tuto technologii představí samotný Shigeru Miyamoto s nějakou tou vypeč enou hrou. Z dalších herních kousků se pak těším hlavně na červeně svítící oči v Killzone 3 (první pořádná video prezentace), na nové hry od Telltale Games (Jurský park) a samozřejmě doufám v několik překvapení a zajímavých nápadů klidně od některých menších tvůrců.

Ondřej Švára: závodník i rybář

V Los Angeles má být hezky a teplo, takže od E3 čekám hlavně festival zažloutlých flíčků na bílých košilích. Nicméně coby řidič s M16 na zadním sedadle toužím po informační smršti u dua Test Drive Unlimited 2 a Rage. Vzhledem k tomu, že řidiči k Testovací jízdě vyrazí z garáží už letos v září, (a na léto se chystá se otevřená beta) měli by se Edeni vytasit s pořádnou hratelnou ukázkou. U TDU2 totiž ani tak nejde o střídání dne a noci či počet kilometrů silnic na Ibize, jako spíš o inovovaný jízdní model, který studio slibuje. Hranaté kopce z jedničky snad už definitivně patří historii... Id Software mají na druhou stranu u Rage ještě dost času na finální release. Víme teď hlavně to, že do konce roku hru vydat nestihnou. Dají pádné argumenty? Za pár dní snad už budeme vědět. Naprostou bombou by pro mě bylo také oznámení nového dílu The Elder Scrolls a doufám také v pěkné zážitky u téměř finální (doufejme) podoby G4: Arcania. Mimo softwarový rybníček čekám samozřejmě na úlovek v podobě Natalu od Microsoftu. To by měl být vlastně ten největší letošní sumec na udici s logem Electronic Entertainment Expo.

Zdeněk Princ: překvapivý suchar

Mohl bych překvapit a říct, že od letošní E3 očekávám oznámení co největšího počtu adventur a růžových her pro náctileté slečny. Bohužel, budu zase za suchara. Stačit mi budou detaily o chystaných závodních hrách Test Drive Unlimited 2, Gran Turismo 5 a F1 2010, kteréžto toužebně očekávám a brousím si na ně zuby už v předstihu. Vlastně jen škoda, že si je nebudu moct v předstihu také zahrát... A co se týče té pracovní stránky věci, očekávám očekávaně očekávaný maraton plný novinek a překvapní. Mám rád překvapení!

Michal Křivský: hry nad technologií

Loni jsem se těšil na představení nových technologií. Letos už to tak zajímavé nebude, i když jsem samozřejmě zvědav, co si připravili z Microsoftu. Kromě dalšího přiblížení Natalu (zajímá mě, s čím přijede naše výprava, jež má přislíbeno si tuto novinku „osahat“) se zřejmě dočkáme slim verze Xboxu, což by mohla být zajímavá designová změna. U Nintenda mě zajímá bližší představení handheldu 3DS, ale jinak se více těším na herní odhalení. Ne na ta očekávaná, z nichž už se objevují obrázky dopředu, a pak zase zmizí v hlubinách internetu. Kdepak. Čekám opravdová překvapení a i když dopředu vím, že budu v mnohém zklamán, nic mi nebrání si snít o GTA V, Half-Life 3, jakékoliv novince ze světa Falloutu, taktéž bych se nerozčiloval nad novým dílem v sérii Elder Scrolls... těch pokračování, u kterých bych se nezlobil, že jde o další přírůstek, by se našlo více. Zároveň v koutku duše doufám, že se také objeví nějaká nová a silná IP, abychom tu neměli jen samé „osvědčené“ sequely.

Lukáš Grygar: plný očekávání

Abych parafrázoval znovusjednocenou Vltavu, tak čekám v Čechách a práce už je blízko. Ale snad ji vykoupí drobné radosti. Čekám, že uvidím záběry z hraní Deus Ex a budu se tiše radovat, když v nich odhalím další souvislosti s prvním dílem. Čekám, že Valve místo přenošené 3. epizody odhalí rovnou Half-Life 3 na novém enginu a já budu jen tiše pokyvovat, protože jsem to všem dávno říkal. Čekám, že se Sony vytáhne nejen s Last Guardianem a usnadní mi volbu, kterou z konzolí v létě koupit. Čekám, že Fable 3 bude vypadat báječně, ale především jako logické vyústění a dotažení přístupů, načrtnutých ve dvojce. Čekám, že tu si nikdy nezahraju, protože korporátní ideologie je zlo. Čekám, že mě přehlídka marketingových pijavic inspiruje k dalšímu škarohlídovi a opatrně túruju hlasivky. Čekám, že Petr to tam za oceánem zvládne s grácií a sobě vlastní a my si tu budeme vzájemně mnout palce, ať důležité schůzky dopadnou co možná nejlíp a vystačí s minimem PR blábolů. Čekám, že hráči budou tradičně otrávení z humbuku kolem každé menší pitomosti, ale zároveň budou ve skrytu duše snít o možnosti mít všechny ty nejvyhlášenější tituly hned druhý den doma. Čekám, že přesně tohle zažiju u prvně zmíněné hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama