Devil May Cry 3 Dante's Awakening Článek Dva konzolové megahity oficiálně na PC!

Dva konzolové megahity oficiálně na PC!

Blixa

Blixa

1. 2. 2006 23:08 3
Reklama

Tahle zpráva musí potěšit srdce každého majitele PC, který ze všech stran slyší úvahy o blízkém zániku jeho oblíbené herní platformy. Na jedné straně jsou ale prognózy do budoucnosti a prodejní čísla, na straně druhé ale chování kdysi výhradně konzolových firem, které se v posledních letech začínají soustředit i na PC. Pionýrem v tomto směru byla společnost Konami, která to nejprve zkoušela se sérií Metal Gear Solid, až na PC konečně masivně uspěla svým Pro Evolution Soccerem. Mimochodem, stejná firma rovněž nedávno oznámila, že její původně multiformátová FPS The Regiment vyjde nakonec pouze na PC a zrušila vývoj PS2 verze (že by němý úžas z Black?). Ale to je přeci jenom jiný příběh.

Capcom byl do nedávna považován rovněž za čistě konzolovou firmu, přestože určité pokusy na PC scéně učinil. První díly Resident Evila jsou již ale dávno v herních antikvariátech a z poslední doby můžeme za jedinou serióznější zkoušku považovat snad jen průměrné akční RPG Chaos Legion. Nyní je tu ale radikální změna. Sotva Capcom dokončil překvapivou PC konverzi ambiciózní Onimusha 3, začaly v zákulisí prosakovat informace o tom, že tento projekt nezůstane na PC dlouho osamocen, a že Capcom jen shání dostatečně silného partnera pro distribuci. A na definitivní potvrzení jsme nemuseli čekat dlouho – právě dnes totiž japonský herní kolos oznámil podpis smlouvy s Ubisoftem, který se postará o distribuci dalších chystaných konverzí. Skvělou zprávou je navíc to, že se nechystají předělávky nějakých béčkových záležitostí, ale naopak těch největších hitů, jaké Capcom ve svém portfoliu má.

Resident Evil 4

Už první z dosud oznámené dvojice stojí za to. Po osmileté přestávce se totiž na PC vrací série Resident Evil, a to hned ve své nejaktuálnější a podle mínění mnohých i zatím nejlepší reinkarnaci! Resi 4 vyšel v květnu tohoto roku na GameCube a šokoval radikální změnou pojetí celé hry, většímu příklonu k akci a perfektní hororovou atmosférou, před kterou se PC hry typu F.E.A.R. musejí červenat. Koncem roku pak vyšla velmi povedená konverze na PS2, která s sebou přinesla i několik drobných bonusů navíc. Mnoho herních médií vyhlásilo Resi 4 nejlepší hrou roku 2005 bez rozdílu platforem (mimo jiné Game Informer nebo GameSpot), a je tedy zřejmé, že pokud Capcom nic nepokazí, čeká PCčkáře pár bezesných nocí. Ačkoliv podrobnosti o konverzi ještě nebyly zveřejněny, lze spekulativně předpokládat, že co se týče náplně, bude hra vycházet z PS2 verze a dočkáme se v ní tedy i oněch přidaných bonusových úrovní. Zatímco ale na PS2 museli autoři trochu slevit z preciznosti grafického zpracování, na PC nebudou omezeni hardwarem a použijí mnohem kvalitnější textury ve vyšších rozlišeních, než tomu bylo u obou konzolových verzí. Resi 4 by měl na PC dorazit ještě letos a upřímně řečeno, lze jej již teď považovat za horkého kandidáta na podobná ocenění, jaká získával v minulém roce na konzolích.


Základní informace: Děj se odehrává v roce 2004, což je 6 let po událostech z titulu Resident Evil 2. Během oněch 6 let se vládě podařilo zničit ďábelskou organizaci Umbrella, která stálá za veškerým zlem v podobě biologického T-viru. Hlavním hrdinou Resident Evil 4 je vládní agent Leon Kennedy (ústřední postava právě Resident Evil 2), který byl vyslán na misi do Evropy, aby zde zachránil dceru Presidenta USA, jež byla unesena neznámou organizací. Jednoduchá zápletka se však hned po příjezdu na místo akce začne pořádně dramatizovat a hráči se mohou těšit na řadu překvapení.

Devil May Cry 3: Dante’s Awakening

Zatímco o Resident Evilu 4 se spekulovalo již před pár dny, oznámení PC konverze Devil May Cry 3 je bleskem z čistého nebe. Jde totiž o typ hry, který je na této platformě ještě vzácnější, než povedené survival horory, a celá série byla považována hráči za čistě konzolovou záležitost, která je na PC prakticky nepřevoditelná. Čistě akční plošinovka s perfektně propracovanými souboji, velkými bossy a temným prostředím, získávala v PS2 médiích velmi slušné známky a po kontroverzním druhém díle dokázala napravit pověst celé série. Datum vydání nebylo zatím určeno, ale lze předpokládat, že k němu dojde ještě letos. Navíc, PC hráči se mohou těšit rovnou na „special edition“ hry, ve které bude k dispozici nová hratelná postava, kterou není nikdo jiný než Virgil (viz níže). Novinkou bude rovněž boss jménem Jester, který sice byl v původní hře k vidění, ale pouze v animačkách. Upravena bude rovněž obtížnost hry a přidáno několik vedlejších herních módů. Více informací najdete v této sleeplessově novince.

Základní informace: DMC 3 je prequel k oběma prvním dílům. Zavádí hráče do doby, kdy hlavní hrdina Dante ještě netuší nic o svých zvláštních silách a schopnostech, které zdědil po svém otci - bájném rytíři a bojovníku proti temnotě jménem Sparda. DMC 3 začíná v okamžiku, kdy se před Dantovou detektivní kanceláří Devil May Cry materializuje magická věž. Na jejím vrcholku stojí Dantovo ďábelské dvojče Virgil a vyzívá Danta na finální konfrontaci. DMC 3 je stejně jako předchozí díly rychlá third person akce s komplexní soubojovou složkou a snadno přístupným ovládáním. Novinkou v sérii je systém stylů, který hráči nabízí možnost vybrat si z několika odlišných bojových stylů (boj na krátkou, či delší vzdálenost, zvýšená obrana, účinnější útok atd.). Pro každý ze stylů je navíc připravena unikátní sada speciálních schopností, čímž se zvyšuje znovuhratelnost titulu. DMC 3 opět nabídne detailně zpracované a vysoce stylizované gotické lokace, dramatický příběh plný zvratů a skvělou temnou atmosféru, která je podpořena dynamicky se měnící hudbou. Vedle velkého množství, nepřátel, dostupných zbraní i speciálních schopností je k dispozici i široká paleta bonusů, skrytých předmětů, postav i úrovní.

A co dál?

Hlavní otázkou samozřejmě je, zda Capcom bude po vydání PC verzí obou zmíněných hitů v podpoře této platformy pokračovat. Pokud bychom ale dali průchod optimistickým představám, mohou nás čekat velmi zajímavé věci. Kromě konverzí již oznámených nextgen pokračování Devil May Cry a Resident Evila je tu hypotetická možnost předělávky úchvatně vypadající Okami nebo kontroverzní akce Killer 7. Pak tu máme i pár dalších nextgen projektů typu Lost Planet nebo Dead Rising a samozřejmě i hodně skomírající sérii Street Fighter. Takže uvidíme, možnosti ještě určitě nejsou vyčerpány...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama