druha-miza-doom
DOOM Článek Druhá míza: Doom

Druhá míza: Doom

Maggot

Maggot

4. 7. 2012 22:00 4
Reklama

Že starou rez nezkrášlíš? Jak by řekl náš šedivý pán všemohoucí, otec všech propisek a hlavní promotér jasné šediny, Václav Klaus, „je to non-sense!“ Mrkněte se na obsah svého pevného disku a s největší pravděpodobností zjistíte, že zkrátka milujete retro. První generace ultimativní klasiky jménem Doom jsou v komunitě hráčů stále velice oblíbené, což dokazuje i nepolevující příval nových modifikací. Pravdou zůstává, že ačkoliv většina z nich vyžaduje instalaci jiných emulátorů a kódů (například Skulltag), autoři se rozhodně nedrží zkrátka a svou fantazii ždímou ve velkém. Proto berte tento výčet jako odrazový můstek toho nejlepší, co stále ještě čeká pod povrchem. Pochlubte se vaším výběrem!

Brutal Doom

Ke stažení: Moddb

Chtít po Doomu krev, je podobné, jako chtít po prostituce sex. V obou případech ovšem musíte být dostatečně mentálně vyspělí. Modifikace Brutal Doom posouvá násilí v původní hře na jinou úroveň, k níž se může přiblížit snad jen Jack Rozparovač nebo starej Krkovička. Nepřátel je více, dostali nové animace umírání, interaktivní zásahové zóny, více krve, více výbuchů, ale i vy, jakožto hráči, máte mnohem více chuti k masakrování nebohých démonů. Sami jste ovšem mnohem zranitelnější, takže pozor na výbuchy.

Moralizuje: Doom, Doom 2 i Final Doom

OMG Weapons! (and Monsters)

Ke stažení: Moddb

U většiny modifikací dochází k nahrazování původních prvků novými. OMG Weapons! má na celou věc jiný názor, vychází totiž z myšlenky balíčku Killer Quake Pack z roku 1997. Věc se má tak, že po rozbalení balíčku, který funguje s první hrou i druhou hrou, se na mapách objeví rovnou 43 nových nepřátel a 21 zbraní. Což je vcelku slušná sodovka, vezmete-li v potaz původní výběr příšer. K rozeběhnutí modu budete potřebovat neoficiální ZDoom verzi hry.

OMG!: Doom a Doom 2

ScoreDoom/ScoreDoom ST

Ke stažení: Gamefront

Chcete si zoufale zahrát klasiku, ale postrádáte jakékoliv známky motivace? Co takhle online žebříčky a porovnávání skóre s přáteli? Ano, i něco tak netypického jako původní Doom, může být vyjádřeno čísly ve stylu klasických arkádovek. Za zabíjení, objevování tajných míst a plnění úkolů jste odměňováni body, ti nejlepší se pak dostanou do síně slávy. Modifikace s přídomkem ST posléze přidává i možnost kooperačního hraní, ale uznejte sami, Doom je jen jeden a tj. ten, v němž jste úplně sami.

Počítá s: Doom

Doom Fortress

Ke stažení: Moddb

Team Fortress – jedna z pravděpodobně nejhranějších her na Steamu. Představte si ji na Skulltag enginu, poháněnou tempem a hratelností klasického Doomu. Bang!! Doom Fortress je na světě. Tato modifikace totiž obsahuje přepracované postavy, schopnosti a pravidla z Team Fortress, jak již ale bylo řečeno, nová hratelnost je proložená starou vlnou. Delikátní modely postav jsou pak součástí balíku, stejně jako nové textury a potenciální zábava pro nefalšované retro maniaky.

Hraje si se všemi

Batman Doom

Ke stažení: Doomwadstation

Když už jdeme po konverzích, své vlajkové lodi se dočkal i Doom 2. Hlavní hrdina není žádné ořezávátko, netopýří charakter masivního přídavku Batman Doom si ale také nebere žádné servítky, naopak. Čeká na vás 25 nových úrovní, 9 zbraní, vlastní soundtrack a samozřejmě kompletně originální prostředí a další nepřátelé. Batman Doom je tak bez pochyby jedním z největších rozšíření, možná spíše transformací, vytvořených pro druhou hru.

Cuchá se do vlasů: Doom 2

WraqbysM

Ke stažení: Moddb

Není potřeba mluvit v superlativech. WarqbysM je možná jen další, leč setsakra povedenou modifikací, která vás skutečně pohltí i díky enginu Doomsday, na jehož základech běží. Hlavní postava se probouzí ve světě snů. Ve světě, kde nepobíhají prsaté ženské, ale démoni, snažící se ukrást duše nebohých snílků. Těšit se můžete na obří porci nových zbraní (včetně katan či plazmových pušek), ale hlavně hezčích a agresivnějších nepřátel.

Druhá míza: Doom
i Zdroj: Hrej.cz

Sní sám o sobě

Risen3D

Ke stažení: Risen3D

Je na první pohled minimálně nezvyklé, že by se někdo pokusil graficky předělávat titul jako je Doom. Jednoduchá grafika, ještě jednodušší herní principy… hm? Nebojte se, i šílenci se díky bohu najdou! Modifikace Risen3D totiž graficky mění původní Doom na mnohem hezčí kreaci, právě díky pokročilejšímu Doomsday enginu. Těšit se můžete na nové textury, mnohem lepší animace a detailnější objekty. V podstatě jde o kompletní omlazení původní hry.

Zkrášluje legendu

Ultimate Paintball 2

Ke stažení: Moddb

Doopravdy možná paintball hrajete, rozhodně ovšem ne uprostřed pekelných arén, kde v pozadí hoří lidská těla a z dálky se line křik démonů. Modifikace sama o sobě není nikterak záživná, ale uznejte sami, vidět místo brokovnice paintballovou pistolku je více než fascinující. K dispozici je tak několik multiplayerových map, které vás sice nezabaví na kdoví jak dlouho, nikde ovšem není psáno, že byste si neměli osobně vyzkoušet Ultimate Paintball 2.

Kouše do: Doom 2

Doom 3 Weapon mod

Ke stažení: Moddb

Proč bychom se měli chtít vracet do minulosti? Nevíme, tuto otázku za nás ovšem zodpověděli ostatní. Žijeme totiž v krásné době, ve které si můžete do své nainstalované Doom 2 stáhnou modifikaci, která nahradí původní zbraně za předělané kousky z Doom 3, samozřejmě kompletně nakreslené a rozpohybované pro starší hru. Na balíčku se podílelo hned několik lidí, přičemž soubor je pak kompatibilní s konzolemi ZDoom či Skulltag.

Slintá na: Doom 2

Doom 2: Annie

Ke stažení: Moddb

Ó krásná Annie, proč nám to děláš? Annie je totiž další z řady unikátních modifikací, která přidává prakticky kompletní scénář, v němž sledujete experimentální postavu jménem Annie, která se utrhla ze řetězu a opět otevřela brány pekelné. Vy se tedy vydáváte na planetu Thanatos, která je v obležení démonických stvoření, terorizujících místní vojáky. Hádejte co! Jste jediní přeživší, kteří se musí s celou situací vypořádat.

Druhá míza: Doom
i Zdroj: Hrej.cz

Annie jde po: Doom 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama