druha-miza-doom-3
DOOM 3 Článek Druhá míza: Doom 3

Druhá míza: Doom 3

Maggot

Maggot

15. 7. 2012 22:00 8
Reklama

Přepracovaná re-edice hororové legendy jménem Doom 3 z roku 2004 s přídomkem BFG Edition vyjde za několik týdnů. V jejích útrobách naleznete celou řadu technických změn, ale i novinek, týkajících se samotné kampaně. Nám ale něco říká, že uživatelská základna se o oživení hry postarala již velice dávno. Opravdové peklo se otevřelo poté, co id Software vypustil oficiální vývojové nástroje hry. Nyní si totiž můžete stáhnout stovky originálních modifikací, které vám i vašemu okolí dokonale změní život. Podívejte se na náš žebříček a inspirujte se. Jo, a žádné hrátky s peklem, brány jsme zamknuli a klíč dobře schovali!

Doom 3 to Doom 2

Ke stažení: Gamefront

Možná ještě nejste úplně připraveni na ten pravý přechod. Nesoudíme vás, sami to dobře známe. Tato zázračná modifikace totiž mění jinak klidnou Doom 3 na bleskurychlou řezanici ala Doom 2. Co to pro koncového uživatele znamená? Víceméně nic, jen více nepřátel převzatých z předchozí hry, ale také více snímků za vteřinu. Jak sám autor tvrdí, Doom 3 to Doom 2 „je hlavně o nostalgii.“ A uznáváme, že vysokofrekvenční střílečky mají stále své osobité kouzlo.

Mars miluje, jako by na něm vyrostl

Prometheus DOOM 3 Movie Mod

Informace o modifikaci: Moddb

Předem se vám omlouváme za mystifikaci, tato modifikace totiž stále ještě není kompletní, rozhodně si ovšem stojíme za tím, že ačkoliv je Scottův (s)hit letošního léta Prometheus promarněnou příležitostí, jeho herní podoba, postavená na enginu střílečky Doom 3, stojí za více než malou zmínku. Autorovi nemalé cíle v podobě kompletního přepracování filmových událostí do podoby hry pravděpodobně způsobí jeho kompletní vyhoření, rozhodně na tuto modifikace ale nezapomínejte.

Mars miluje stejně, jako nesnáší Ridleyho Scotta

Endarchy

Ke stažení: Gamefront

Chybí vám starý dobrý Quake? Už nemusí, jelikož si můžete stáhnout krátký, leč zajímavý přídavek jménem Endarchy, který příběhovou kampaň hry obohatí o další tři atmosférické úrovně, plné zmasakrovaných vojáků a fešáckých monster. Nutno vypíchnout i fakt, že se obtížnost hry reguluje podle vašich schopností, pokud se tedy přehoupnete na nejtěžší obtížnost, počítejte s opravdu drsnou porcí akce, kde vám munice dochází instantně a monstra přibývají jako lusknutím prstů.

Mars miluje, jako by si spletl kód

Last Man Standing Coop

Ke stažení: Gamefront

Ve dvou se to lépe táhne, zvláště když minutu co minutu zíráte do tlamy příšerám z hlubin pekelných. Tato modifikace byla postavená se dvěma cíli. Po jejím nainstalování si můžete jednak zahrát celou kampaň hry ve dvou lidech formou kooperace, ještě zajímavější je ale nový mód, kde se s kamarádem bráníte sílícím vlnám monster. Uznáváme, je to takové naše malé, intergalaktické klišé, jakmile vám ovšem do uší začnou proudit vlny metalového soundtracku, špatné myšlenky vás ihned opustí.

Mars miluje jako svého bratra

The Dark Mod

Ke stažení: Gamefront

Pozor, díváte se na favorita našeho výběru.The Dark Mod totiž představuje totální konverzi, která má s  Doomem společné jen absolutní základy. Autor v podstatě vytvořil vlastního Thiefa na enginu původní hry, součástí modifikace je tedy absolutně překopaná hratelnost plná originálních prvků, z nichž by se mohli inspirovat i tvůrci áčkových her. Vše je tedy založené na plížení a stealth prvcích. O kvalitách balíčku vypovídá i doporučení blogu RockPaperShotgun, jehož autor z něj byl přímo nadšený.

Mars miluje, jako by si zapomněl klíče

Doom 3 Turbo

Ke stažení: Gamefront

Pakliže trpíte idiopatickou arytmií nebo máte sklony k náhodnému pláči, nečtěte dále. Původní Doom 3 je na vyšší obtížnosti záležitostí více než stresující, Turbo mod pak stavy úzkosti přesouvá na úroveň „Jsem na pokraji zhroucení, ale hraju dál!“ Více nepřátel, jejich náhodné objevování, rychlejší tempo, frenetická akce, zoufalost, strach, krev, podlitiny, slzení očí, volání matky, volání otce, mlácení hlavou do zdi, smrt, load, checkpoint… a stále dokola.

Druhá míza: Doom 3
i Zdroj: Hrej.cz

Mars miluje jako svoje prášky

Grimm: Quest for the Gatherer' Key

Ke stažení: Gamefront

Stejně jako jiné, opravdu perspektivní modifikace, i Grimm je zatím pouze v alfa fázi. Bohužel, již nyní víme, že chceme více, jelikož jde o takřka vlastní hack’n’slash hru, vybudovanou na základech idTech enginu. Fantasy nádech je v kontrastu s tísnivou aurou Doom 3 jako pohlazení po duši, čeká na vás spousta hádanek a prvků z her, jako je Prince of Persia. Ano, šermířské souboje, ale také spousta skákání a provádění všech možných akrobatických kousků, z nichž vás bolí záda i zpoza monitoru.

Mars miluje jako princeznu Zeldu

Doom 3: Evolution

Ke stažení: Gamefront

Evolution míří na ty hráče, kteří milují původní příběhovou kampaň a neradi by jí znesvětili jakoukoliv jinou modifikací. V takovém případě by se ale mohli připravit o tento decentní mod, který do původní hry přidává prvky z moderních akcí. Pod tím si můžete představit možnost úpravy zbraní, vylepšování schopností postavy a další RPG prvky, které se několik let po vydání Doom 3 staly standardem. Pokud si v reálném životě připadáte nedocenění, zde o tento pocit rychle přijdete. REEEEEJP TAAAAJM!

Druhá míza: Doom 3
i Zdroj: Hrej.cz

Mars miluje jako 21. století

Ruiner

Ke stažení: Gamefront

Ačkoliv stále pouze v beta fázi, Ruiner představuje nadějný přídavek přinášející pohled z jiné perspektivy. V roli generála temnot ovládáte zástupce nemrtváků a stavíte se tak na opačnou stranu barikády. Po ruce máte jedna možnost ovládání vašich jednotek, ale také několik kouzel a speciálních schopností. Tvůrci si pro Ruiner připravili i vlastní soundtrack o patnácti písních, dodatečně si pak můžete do původní hry nainstalovat i nový set textur a objektů. Alespoň předběžné datum vydání je bohužel stále otázkou autorovo rozhodnutí.

Mars miluje, jako by mu na Zemi zruinovali život

Doom 3 HD Mod

Ke stažení: Gamefront

Co by to bylo za život, kdybychom si nemohli hru zkrášlit podle svých potřeb. Nyní nastal ten čas, kdy si můžete z původní Doom 3 udělat umělou barbie s botoxem napuštěnými pysky všech druhů a velikostí. Ehm, Doom 3 HD dělá to, co mu jde nejlépe. Původní textury byly nahrazeny verzemi o vysokém rozlišení, hra je optimalizována pro širokoúhlé displeje, modely postav a zbraní byly přepracovány, přičemž i všechny efekty prošly drastickými změnami. To vše jen pro vás a to zkažené dítě uvnitř vaší duše.

Mars miluje jako pixely

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama