druha-miza-deus-ex
Deus Ex Článek Druhá míza: Deus Ex

Druhá míza: Deus Ex

Maggot

Maggot

31. 1. 2012 23:00 3
Reklama

Význam značky Deus Ex začal opět ožívat se třetím dílem. Nejnovější zastávka s podtitulem Human Revolution získala nespočet ocenění napříč herními periodiky. První Deus Ex je ovšem legenda, kterou mají hráči stále v živé paměti, někteří dokonce vytetovanou ve svých srdcích. Od vydání původní verze uplynula již dlouhá doba, i tak ale máme pro vás několik námětů na oživení hry, která má sice stále co nabídnout, mlsným jazýčkům ovšem nemusí vyhovovat technologická stránka. Nakoukněte do našeho desetiboje a najděte svého šampiona.

Zodiac

Ke stažení: Gamefront

Projekt Zodiac je nezávislé rozšíření příběhové linky, které vás pozve do úplně nových lokací k řešení další porce záhad. V roli Paula Dentona přijdete na zoubek záhadným zmizením vojáků UNATCO a rozluštíte prezidentskou konspiraci. Herní doba je velice slušná, mnohem výživnější než u většiny moderních DLC balíčků za peníze. Po technické stránce jde také o slušně odvedenou práci, herní prostředí nepostrádá detaily, autoři pro modifikaci připravili dokonce i vlastní hudbu. Součástí balení je celá řada nových postav a zbraní, další augmentace a obecně jde o solidní porci úplně nového obsahu.

Druhá míza: Deus Ex
i Zdroj: Hrej.cz

Augmentuje: Váš pocit celosvětové konspirace

Chronos: Deus Ex

Ke stažení: GameFront

Máte rádi sníh? Ne? To je ale škoda, jelikož tato modifikace kompletně mění herní svět, zaměřuje se totiž na lehké vylepšení drtivé většiny textur, efektů a dokonce obohacuje výchozí herní svět. Ten je hlavním poznávacím znakem modifikace, jelikož je po nainstalování kompletně pocukrován sněhem! Přesně tak, nebojte se, sáňky nepotřebujete, ale určitě se vám bude hodit zbrusu nová augmentace určená ke zpomalování času během střelby. Přesně tak, bullet-time se začal pářit i s prvním Deus Ex. Pravda, možná nejde o prvek určený pro koncepci originální hry, ve výsledku je ovšem naprosto nevinnou a zcela volitelnou součástí nového skeletu. Jistých změn navíc doznala i příběhová linka.

Druhá míza: Deus Ex
i Zdroj: Hrej.cz

Augmentuje: Pocit, že vám chybí ty pravé Vánoce

Project HDTP

Ke stažení: Moddb

Nyní se na chvilku položíme do náručí technofilů. Project HDTP totiž nepřináší nový herní obsah, ale zaměřuje se výhradně na vnější kabátek, tedy na textury, ba dokonce i modely a animace jednotlivých objektů. Začněme tedy u základu, u modelů postav. Právě herní charaktery prošly nejvýraznější změnou, a není náhoda, že se tvůrci chlubí tím, že každá postava má nově vymodelované i prsty na rukou. Kdo hrál původní hru, určitě ví, o čem tu točíme. Výhodou je, že prakticky vše běží v mnohem větším rozlišení, nové textury jsou několikanásobně detailnější, a ačkoliv logicky nedosahují aktuálních standardů, v kontrastu s originálem zacházejí mnohem dále. Díky detailnější grafice navíc hra vypadá celkově mnohem temněji, což, jak asi sami uznáte, není nikdy na škodu.

Druhá míza: Deus Ex
i Zdroj: Hrej.cz

Augmentuje: Vaši lásku ke všemu, co si říká HD

Burden of 80 Proof

Ke stažení: Moddb

Všichni si potřebujeme odpočinout. Obyčejní lidé, vrcholoví manažeři, teroristé i tajní a augmentování agenti. A odpočívat můžete i při hraní Deus Ex, modifikace Burden of 80 Proof vás částečně přiblíží pověstnému vysokoškolskému životu. Jako Peter Kent, rozený hráč, pověstný povaleč a ještě pověstnější pořadatel brutálních alkoholem nasáklých večírků, stojíte na prahu zkázy. Víkend se blíží a ve vašem domě nejsou žádné zásoby na blížící se pařbu. Vaším úkolem je nakoupit zásoby na víkend. Součástí série úkolů je potkávání nových charakterů, na něž natrefíte v šesti zcela nových oblastech. Klasická hratelnost je tak překrytá originálním scénářem, jenž stojí a padá s moderními standardy. K výraznosti modifikace posléze přispívá i 13 000 řádek textu nového scénáře. Takže instalujte a nezapomeňte si seznam s nákupem.

Druhá míza: Deus Ex
i Zdroj: Hrej.cz

Augmentuje: Vaši chuť jít okamžitě nakoupit

Deus Ex: Revision

Ke stažení: GameFront

Revision představuje střídmou a skromnou modifikaci. Přidaná hodnota spočívá v dodání nových lokací, úkolů, zbraní, několika augmentací, ale také se zaměřuje na obtížnost. Některé ze současných úkolů jsou tak mnohem obtížnější, ale zároveň zábavnější. Ačkoliv se tak dočkáte solidní porce nových úkolů, původní příběhová linka, konverzace a vše co s nimi souvisí, zůstává beze změn. Sluší se dodat, že Deus Ex Revision si rozumí i s celou řadou jiných modifikací, spravujících jak změny hratelnostního, tak technického rázu.

Druhá míza: Deus Ex
i Zdroj: Hrej.cz

Augmentuje: Chuť do augmentování sebe sama

The Nameless Mod

Ke stažení: GameFront

Pozor, přichází král mezi modifikacemi. The Nameless Mod se svým několikaletým vývojem a téměř kompletně přepracovaným charakterem může řadit k jedněm z největších modifikací vůbec. Nápad vznikl kdesi na internetovém fóru mezi skupinkou několika lidí. Vtípky přerostly v realitu a TNM přináší originální příběh z originálního světa, který těží z rutin moderní kultury, a míří směrem ke každému, kdo někdy používal počítač. Těšit se můžete na 59 nových úrovní, mezi něž nepočítáme další hrst několika tajných částí. Jak již bylo řečeno, jde o absolutní přepracování původního Deus Ex. Spíše by se slušelo dodat, že jde o úplně novou hru, než o monstrózní nástavbu. Žádná slova vás ovšem nemohou připravit na rozsah celého balíčku.

Druhá míza: Deus Ex
i Zdroj: Hrej.cz

Augmentuje: Vaši chuť žít a zemřít ve Forum City

Deus Ex: New Vision

Ke stažení: Moddb

Další z grafických nástaveb pracuje výhradně s texturami. Modifikace nutí hru využívat i možnosti standardu DirectX 10, díky čemuž jsou objekty a zejména jejich povrchy mnohem detailnější a umožňují publikování mnohem komplexnějších prvků. Mod je navíc plně kompatibilní například s projektem HDTP a mnoha dalšími, při instalaci si ovšem musíte být jistí, že původní hra běží ve verzi 1.112fm, aby balení fungovalo. Je pravda, že textury by zasloužily ještě trošku pozornosti, v kontrastu s původními návrhy vývojářů jde ovšem o znatelnou změnu.

Druhá míza: Deus Ex
i Zdroj: Hrej.cz

Augmentuje: Vaši chuť zahodit staré železo a koupit novější

Deus Ex: Unreal Revolution

Ke stažení: GameFront

Nyní je čas opět trošku uvolnit otěže, pohodlně se usadit do křesla a odpočinout si od krutosti všedního dne. Unreal Revolution totiž paroduje nejenom dění, ale i herní mechanismy posledního Deus Ex dílu, Human Revolution. Těšit se tak můžete na vtipné komentáře některých prvků, narážky na moderní trendy vývojářů, jako je vydávání DLC balíčků a jejich vliv na hry samotné, nebo i dnes již běžné automatické léčení, v Unreal Revolution doprovázené jízlivými poznámkami. Součástí balíčku je tedy i několik malých změn v hratelnosti, několik přidaných hodnot v rámci příběhu a samozřejmě nezbytných poznámek k jeho stati.

Augmentuje: Váš smysl pro humor, hahahahaaaahha

Companion Mod

Ke stažení: GameFront

Připadáte si osamělí? Pociťujete mravenčení v oblasti genitálií při střetu s jakýmkoliv stvořením, které vyzařuje alespoň nějaké známky života? Už vám nesedí přezdívka “Forever Alone”? Modifikace Companion Mod není nikterak sofistikovanou záležitostí, stará se o jediné – abyste měli ve hře trvalou společnost. Skutečně, po nainstalování tohoto balíčku očekávejte, že vás bude na každém kroku doprovázet partner, jenž má pro strach uděláno. Nebudete jej muset moc prosit, když bude potřeba vykydlit tucet nepřátel, naopak, budete jej muset prosit, aby vám ustoupil, když se zasekne ve dveřích. Což je ovšem daň za jeho služby, jelikož si už nikdy v životě nebudete připadat osamocení.

Druhá míza: Deus Ex
i Zdroj: Hrej.cz

Augmentuje: Váš pocit opravdové samoty

The Resident Evil Mod

Ke stažení: GameFront

Když vám někdo dá hru do hry, obvykle z toho nevzejde nic dobrého. Kdyby vám ale někdo dal Resident Evil do Tetrisu, bude to zaručená bomba. A co teprve, když vám jej někdo nainstaluje do Deus Ex! Inu, staniž se! Tato modifikace představuje absolutní přetvoření původního Deus Ex, což zahrnuje nové prostředí, nepřátelé, novou hratelnost, předměty a také temnější a mrazivější atmosféru. Pakliže jste hráli některé Resident Evil hry, určitě poznáte charakteristická místa, ale také nepřátele. Kráčející zombie, nemrtví dobrmani… to vše a mnohem více ve zcela novém příběhu. Prvotní testovací demoverze byla bohužel stažena z oběhu, a tak se čeká na překompilování nového obsahu. Kdy bude k dispozici? To nevíme, vystačit si v tuto chvíli musíte jen se starší Resident Evil modifikací.

Druhá míza: Deus Ex
i Zdroj: Hrej.cz

Augmentuje: Vaši chuť si zahrát starší Resident Evil hry

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama