World of Warcraft Článek Dojmy z Road to BlizzCon 2015

Dojmy z Road to BlizzCon 2015

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

4. 10. 2015 07:00 5
Reklama

Myslel jsem si, že nemám rád progamingovou scénu. Po jednom dni stráveném v pražské O2 areně, kde se tento víkend odehrává akce Road to BlizzCon 2015, už můžu s klidným svědomím říct, že jí pouze nerozumím... Ale fascinuje mě. Uznejte sami, řekli byste si snad před nějakými pěti lety, že budete dobrovolně sedět v hledišti, z nějž většinou sledujete hokejové zápasy a s napětím se dívat na plátno, kde si to dva borci rozdávají v kartičkách? Ještě méně pravděpodobná však byla realita, kdy jsme společně s Lukášem Kuncem navíc fandili a chápali, co se na obří obrazovce děje.

První kontakt s herním světem, který proplouvá zcela mimo ten váš, byl doslova bombastický. Přímo uprostřed haly se totiž tyčila obrovská konstrukce, na níž byly navěšeny různé obrazovky, loga a plátna, která jasně vymezovala prostor třem hlavním aktérům - Hearthstone: Heroes of Warcraft, Heroes of the Storm a World of Warcraft. Právě v těchto hrách probíhala evropská kvalifikace na hlavní turnaj v rámci nadcházejícího BlizzConu a ostrý program začal přesně s úderem dvanácté hodiny. Ze všech tří ploch se začal najednou linout hlas moderátorů, kteří měli celou show na starosti a ačkoliv chvíli trvalo, než si člověk zvykl na onu zvukovou kakafonii, po velmi krátké době přestal ostatní zvuky vnímat a soustředil se pouze na to, co sledovat chtěl.

Bizarně působily v podstatě jen dvě věci. Že nám to celé nepřišlo divné, a že místo věkem ošlehaných borců jsme se dívali na dva teenagery.

Nás nejvíc zajímal kvalitně obsazený turnaj v parádních “kartičkách” Hearthstone. Ještě předtím, než se oba dva soupeři pustili do hry, nás ale doslova a do písmene dostala neuvěřitelně profesionální produkce. Studio, v němž se střídají skvěle připravení moderátoři a nadšeně sekundující experti (plnící daleko více než jen úlohu “color” komentátorů) jako na běžícím páse. Kvalitní dekorace, které nejenže s přehledem překonávají fotbalová studia České televize, ale dotahují i oficiální přenosy britské Premier League. Informační medailonky obou hráčů, jakkoliv točené v nějaké vybydlené garáži, jenž snesou srovnání například s magazínem fotbalové Ligy mistrů. Bizarně působily v podstatě jen dvě věci. Že nám to celé nepřišlo divné, a že místo věkem ošlehaných borců jsme se dívali na dva teenagery.

Těžko jsme mohli odolat velkému lákadlu, které se nacházelo po obou stranách haly a tlačila se u něj obří fronta, která ale kupodivu postupovala velmi rychle. Hrála se tu totiž střílečka Overwatch, v níž může šest hráčů změřit síly s jinou šestkou. V základu se jedná o odpověď Blizzardu na druhý Team Fortress. Jak co se týče výtvarného stylu, tak rychlé hratelnosti a stylu schopností, které bylo možné využívat. Už po prvním zápase je však jasné, že tohle nebude jenom jednorázová záležitost, a že bude nutné se sem ještě minimálně jednou vrátit. A pak ještě jednou. A znova. A pak už nás zdejší pořadatelé skoro znali jménem. Naše (velmi pozitivní) dojmy shrne již brzy samostatné preview, na které se můžete těšit v příštím týdnu.

Díky kouzlu toho, že jste skutečně při tom, si užijete i hru, ke které nemusíte mít vůbec žádný vztah.

Zcela upřímně - obrovská stage, které dominovala MOBA Heroes of the Storm (a která zabírala půlku celé plochy), v nás nevzbuzovala zprvu nijak úžasné pocity. Divácký zájem o skupinové zápasy byl přinejlepším vlažný a (naše) neznalost pravidel vybízela k tomu, abychom se často vraceli na druhou stranu haly, případně “ještě jednou” ke stánku s Overwatchem. I zde se ale povedlo to, co provázelo v podstatě celý Road to BlizzCon. A pokud si nenecháte ujít dnešní část programu, dáte nám jistě za pravdu. Perfektní produkce komentovaných zápasů dovede fascinovat dlouhé minuty pouze svou existencí a díky kouzlu toho, že jste skutečně při tom, si užijete i hru, ke které nemusíte mít vůbec žádný vztah. Výslednému dojmu pochopitelně přidává i to, že jste se nemuseli trmácet nikam za hranice, ale strávili na cestě několik minut či maximálně nějakou tu hodinku, pokud nejste z Prahy. Připojte k tomu zástup cosplay postaviček z Blizzardích her, s nimiž si můžete udělat fotku na památku, pohodové pořadatele, kteří mluví v drtivé většině případů česky a dá se s nimi dohodnout, i když omylem zahnete do prostor, které vám nejsou určeny, a máte skvělou akci, jež je radost si užít. Pokud máte lístky a sobotní program jste prošvihli, dnes to určitě napravte. A jestliže jste se dočetli až sem a rádi byste do O2 areny vyrazili taky, můžete si přivstat a zkusit štěstí ve frontách. Když se nestihne naplnit kapacita, budete vpuštěni do jámy lvové také.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama