Do kin jede Need for Speed
i Zdroj: Hrej.cz
Článek Do kin jede Need for Speed

Do kin jede Need for Speed

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

12. 3. 2014 23:25 7
Reklama

Hry podle filmů valnou reputaci nemají, přesto je fér dávat šanci každému, kdo se o převedení jedniček a nul na filmová plátna alespoň pokusí. O to víc, jedná-li se o v podstatě nezfilmovatelné Need for Speed, které od dnešního dne parkuje v programech multiplexů.

AUTA, SPOUSTU AUT!

Za snímkem stojí Scott Waugh, pro kterého je Need for Speed režijní premiérou, na druhou stranu se ale do natáčení pustil v poctivém stylu a spíše než trikové efekty chtěl nechat vyniknout jednotlivá vozidla. „Chtěli jsme udělat syrový, drsný film v klasickém stylu bez zbytečného uhlazování,“ říká sám režisér a slibuje, že do honiček, tedy základního stavebního kamene hry a potažmo i filmu, dali maximum poctivé filmařiny.

Zajímavostí je rozhodně i fakt, že pro film bylo připraveno celkem 15 aut a každé z nich stálo produkci 2-3 miliony dolarů. Konkrétně pak mluvíme například o Bugatti Veyron, Lamborghini Sesto Elemento, McLaren P1, anebo klasice Gran Torino 69. Pro divoké honičky a syrové bouračky pak samozřejmě byly připraveny detailní, nicméně nesrovnatelně levnější repliky, se kterými si filmaři mohli dělat, co chtěli. Jako třeba s Fordem Mustang, který se na „place“ vyskytoval v sedmi verzích, přičemž s některými se pouze jezdilo, s jinými prováděli kaskadéři krkolomné kousky a jedna byla určena pro vrtulníkovou scénu.

PRO HRÁČE DOBRÝ!

Kromě vozidel samozřejmě hrají ve filmu i živí herci, mezi kterými jednoznačně vyčnívá hvězda úspěšného seriálu Breaking Bad, Aaron Paul. Jeho protivníkem pak bude Dominic Cooper (Pomsta mrtvého muže, Captain America: První Avenger) a na plátně se samozřejmě objeví i ženy! Duo Imogen Poots a Dakota Johnson se postarají o dostatek rozptýlení v momentech, kdy se zrovna nebude závodit.

Abychom zachovali objektivitu, samozřejmě je nutné utrousit i pár slov o výsledné kvalitě filmu, který jsme zhlédnuli v předpremiéře. Faktem je, že snad žádný závodní film nemůže být nic světoborného, takže pokud vás nepojí žádná vazba s Need for Speed, uvidíte film s jednoduchým příběhem, odhadnutelnou zápletkou a spoustou aut. Na druhou stranu, pohledem hráče, se rozhodně nejedná o zklamání. Souhlasíte-li s námi, že nejlepší novodobý díl série byl Hot Pursuit, můžete film vnímat jako průchod hrou. Lokace jsou krásně šťavnaté, celková prezentace honiček o třídu výš než v Rychle a zběsile a ve výsledku jde o 130 minut drsného automobilového porna.

SOUTĚŽ

Pokud vás film zaujal a chtěli byste na něj zajít, nabízíme vám rychlou soutěž o 10 × 2 vstupenek a trička s filmovou tématikou! Může je vyhrát každý, kdo pošle na adresu soutez@hrej.cz správnou odpověď na následující otázku do sobotního poledne a bude mít štěstí při losu. Do mailu nezapomeňte připsat svoji adresu!

Jak se jmenuje postava, kterou ve filmu hraje Aaron Paul?
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama