dlc-mix-chybejici-clanek
Duke Nukem Forever Článek DLC mix: Chybějící článek

DLC mix: Chybějící článek

Maggot

Maggot

15. 1. 2012 23:54
Reklama

Už dva týdny plujeme na vlnách roku 2012. Na vlnách údajně posledního roku, tak proč si jej neužít ve velkém stylu. Krom vyčerpávající smršti velkých titulů se konec roku 2011 nesl i v duchu vcelku obstojných a povedených rozšíření. Přinášíme vám pohled na pětici zajímavých kusů, které byste rozhodně neměli přehlédnout. Nejdříve se budeme chvilku plížit, následně si provětráme mordy dávkou velkohubých keců, pohlédneme do "tváře" šikovné elfici, zničíme krásné město a nakonec prolijeme krev. Mnoho krve. Tolik krve, že byste jí mohli napustit vanu a vykoupat v ní celou rodinu, mimo tchýně. Hádáte správně, to si ani krev nezaslouží. Ded Ajleeend ví své!

Deus Ex: Human Revolution - The Missing Link

Steam: 10,99€ | Xbox Live: 1200 MS | PlayStation Store: 300 Kč

Nový Deus Ex je jedním z největších hitů minulého roku, proto by byla škoda opouštět augmentovaného Adama Jensena, coby hlavního hrdinu hry. Přídavek The Missing Link je možná dokonalým prototypem několikrát viděných rozšíření hlavních kampaní, nesmíme ovšem zapomínat na to, že je součástí velice dobré hry, z níž si bere to nejlepší, přestože má svá hluchá místa. Děj vyplňuje několikadenní mezeru strávenou na přepravní lodi Hei Zhen Zhu, přičemž je to právě příběhové propojení, které by vás mělo ke zhruba pětihodinovému průletu nejvíce lákat.

Hra samozřejmě nabízí hned několik způsobů hraní, podobně originální titul, prvních několik minut je ovšem unikátních ze zcela jiného důvodu – k dispozici nemáte žádné zbraně a augmentace, s hlídkami se tak musíte vypořádat pečlivým přebíháním mezi koridory a jejich tichou eliminací. Svěží způsob hraní se zanedlouho vrací do zaběhnutých kolejí, jakmile nacházíte své vybavení. Pravda, kamera občas pozlobí, a pokud vyčistíte loď od nepřátel, až příběhový skript vám do cesty pošle další posily, které herní prostory zase na chvilku oživí. S koupí ovšem chybu neuděláte, už jenom díky faktu, že se zkrátka dočkáte další perspektivy na určitě události týkající se příběhu hry.

Hodnocení: 8 / 10

Duke Nukem:Forever -The Doctor Who Cloned Me

Steam: 7,99€ | Xbox Live: 800 MS | PlayStation Store: 215 Kč

I Duke Nukem: Forever pojal svou pověst velice svérázným způsobem. Tam kde hra překvapuje zajímavými nápady i drsným smyslem pro humor, zároveň šokuje zastaralým zpracováním a pochybným řemeslným výkonem. Se smutkem musíme konstatovat, že velké DLC s názvem The Doctor Who Cloned Me je v mnoha ohledech mnohem lepší jak původní hra, zejména co se nápadů a jejich integrace do děje týká. Studená sprcha ovšem přichází v momentě, kdy si uvědomíte, že hrajete tu stejně prázdnou hru, která by tak skvěle fungovala před několika lety. Rozšíření se může pyšnit vcelku srozumitelnou dějovou strukturou, během níž opět nakopete zadele mimozemšťanům, navíc se také postavíte svým vlastním klonům, což je, uznejte sami, práce pro opravdového drsňáka.

Dvojice nových zbraní se může bez jakéhokoliv otálení zařadit do již tak šíleného arzenálu, míra jejich využitelnosti ovšem není ani zdaleka uspokojivá. Jsou to právě nápady, které dělají z DLC zajímavý kus. Když jej totiž porovnáte s původní hrou, máte pocit, jakoby se vývojáři mnohem hlouběji zaměřili na obsah a jeho službu hráči, což není tak úplně případ hlavní hry, která místy působí jako slepenec několika šílených momentů a situací. Myšlenky zkrátka dostaly alespoň nějaký směr, který ovšem stále zadupává prázdnota zející z herního prostoru, a v neposlední řadě také umělá inteligence. Opravdovým nedostatkem DLC je fakt, že vyšel pro špatnou hru, ve špatné době.

Hodnocení: 6 / 10

Dragon Age 2: Mark of the Assassin

PC: 800 BW | Xbox Live: 800 MS | PlayStation Store: 270 Kč

Líbí se vám elfky s velkým poprsím? Jasně, ještě mají velké uši, ale co z toho, že? Pokud hrajete Dragon Age 2, pravděpodobně jste zpozorovali příliv rozšíření, která krom nových dávek zbroje rozšiřují i příběhovou linku. Poslední z nich na hráče útočí těmi největšími zbraněmi – novým prostředím, výbavou, ale také hlavní postavou, elficí Tallis, kterou nedabuje nikdo jiný, než úspěšná Felicia Day, hvězda webových seriálů, jímž kraluje The Guild. V přídavku samozřejmě hrajete za svou originální postavu, která je díky svému statusu celebrity u každé větší události. Jak ale tušíte, hlavní hvězdou večera je právě zkušená svůdnice a vražedkyně Tallis, která má spadeno na jeden z nejcennějších klenotů v herním světě.

S novou oblastí přichází i noví nepřátelé a další hrst příběhových i vedlejších úkolů, během nichž budete lovit obří Wyvernu, abyste se mohli dostat na exkluzivní večírek, a následně tedy i do pečlivě střežené pokladnice. Části se stopováním příšery, běháním po střechách a tichým plížením ve sklepení patří k těm lepším pasážím přídavku, naopak, verbální konfrontace účastníků párty na nádvoří se řadí k přesnému opaku. Scény působí lehce fraškovitě, místy možná až příliš uměle a ve zhruba pětihodinovém spádu by vůbec nemusely být. Přesto je potřeba uznat, že Mark of the Assassin je velice příjemným rozšířením, které tak trošku napravuje zklamání z předešlé tvorby. Výtku si ovšem zaslouží zejména fakt, že se s Tallis musíte po dokončení přídavku chtě nechtě rozloučit.

Hodnocení: 7 / 10

Gears of War 3: RAAM's Shadow

Xbox Live: 1200 MS

Pohled z druhé strany nikdy nezaškodí. Máte větší nadhled, širší spektrum rozhodnutí, a když hrajete za opačnou frakci, občas se vám dostane i vcelku solidní zábavy. Gears of War 3 jsou titulem, na který se zkrátka nezapomíná, a pokud se vám zamlouvala i kampaň pro jednoho hráče, přídavek RAAM’s Shadow je váš člověk. Nabízí totiž hned dvě odlišné perspektivy invaze majestátního města Ilima City. V pěti misích si totiž zahrajete za generála RAAMa, jednoho z hlavních záporáků z řad nepřátelské rasy Locustů, ale také za Michaela Barricka, člena jednotky Zeta, který brání město před nájezdem vetřelců. Na začátek je potřeba dodat, že scénář není kdovíjak překvapivý nebo propracovaný, pravdou ale je, že několikahodinové jízdě sedí dokonale svým tempem a pojetím rychlé akce. Ostatně, kdo by chtěl lovit lidi a ještě u toho vykecávat, že?

V kůži RAAMa se cítíte jako neporazitelné mašiny na smrt, jednak díky silně muskulaturnímu zjevu, který mu může překvapivě závidět i Marcus, ale také díky celé řadě taktických výhod. Ovládáte totiž malé Krylly, dravé bestie, které trhají nepřátelské maso jako hladová kočka. V těle Michaela z opozice máte navíc k dispozici i palebnou podporu z orbitu tam nahoře. Ani minimum nových zbraní a materiálního obsahu ovšem nedělá z RAAM’s Shadow slabší přídavek, akce a atmosféra dýchající z balíčku jsou natolik silné argumenty, že zhruba tři až čtyři hodiny dlouhou kampaň posazenou před události prvního dílu prolétnete se slinami v ústech. Palec vzhůru!

Hodnocení: 8 / 10

Dead Island - Bloodbath Arena

Steam: 9,99€ | Xbox Live: 800 MS | PlayStation Store: 270 Kč

Když se drtivou většinu hry koupete v krvi nemrtvých, znáte všechny recepty na chutné zombie taštičky a sekání hlav se pomalu ale jistě stává rutinou, dali byste cokoliv za malou změnu. Dead Island je skvělým příkladem, vcelku povedená zombie akce přinesla čistokrevnou akci, balíček Bloodbath Arena na tom není jinak, což je možná jeho největší problém. Základem jsou 4 odlišné arény ve starém vojenském bunkru, kde se vsází na vaši výdrž proti sílícím vlnám nemrtvých. Základním problémem je fakt, že neděláte nic odlišného od hlavní hry. Zabíjíte, zabíjíte, přežíváte, sbíráte vybavení a upravujete. Každá ze čtyř arén je oddělena obtížností, přičemž postavy na nízkém levelu čeká solidní přivýdělek zkušenostní bodů, zvláště pokud hrajete kooperačně.

V průběhu navíc plníte i několik postranních úkolů, za něž získáváte další porci bodů, jakmile se prokoušete skrz finální třicátou vlnu, budou z vás boháči. Problém je, že se hra hry díky neodladěnosti enginu dost často trhá, přičemž tento efekt v přítomnosti většího počtu mrtvoláků notně zesiluje. Uznáváme, Bloodbath Arena je zábavné rozšíření, variace Horde módu budou ale pravděpodobně zábavné i v NHL. V případě že s Dead Island nežijete jako s vlastní manželkou, nemá velký smysl aktuální DLC pořizovat.

Hodnocení: 5 / 10

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama