destilat-26-6-2-7-na-hrej-cz
Článek Destilát 26.6. - 2.7. na Hrej.cz

Destilát 26.6. - 2.7. na Hrej.cz

lukbas

lukbas

2. 7. 2006 22:59
Reklama

Novinky

Tento týden o sobě dalo vědět opět Nintendo Wii, o kterém se v posledních destilátech mnoho nenapsalo. První novinka potvrdila, že Wii bude stejně jako konkurence podporovat šíření bonusových obsahů ke hrám ať již za peníze nebo zadarmo. Mimoto k ukládání dat nebudou sloužit jenom SD karty. Zatím se ale neví o jaká další média půjde. Již obvykle živo bylo kolem Xbox360 a PS3. První zmíněný vyvrátil spekulace z minulého týdne, že plánuje jít s cenou konzole dolů. Druhý zase s pomocí CEO Sony Sira Howarda Stringera obhajoval svoji vyšší cenu, kterou bude muset potenciální majitel za kus hi-end hardwaru zaplatit. Samozřejmě jedním z hlavních důvodů je drahá Blu-Ray mechanika. Místo ní Microsoft počítá s HD-DVD provedením, leč pokud doufáte, že ji bude možné do Xboxu někam vecpat, budete nejspíše hodně zklamáni. Ke kvalitám PlayStation 3 se vyjádřili také herní géniové Kojima a Nomura. Aby toho nebylo na next-gen kolbišti málo, otřel se Kaz Hirai o Microsoft a jejich taktiku jít ve šlépějích Sony.

Očekávaná bojovka Virtua Fighter 5 vyjde údajně jen na PlayStation 3. Asi si vývojáři věří, že při souboji v kleci s konkurenčním Tekkenem vyhrají. Není se čemu divit, když každý mohl vidět mizerné video na E3. Zde pak najdete seznam dalších novinek ohledně bojovnického ansámblu. Po dlouhé době o sobě také dala vědět Fatal Inertia, futuristické závody, které by měly diktovat již tak svižné tempo žánru na konzolích příští generace. Jsem zvědavý, jak se jí zadaří, obzvláště, když se mluví o dalším pokračování klasiky WipEout a to pro PS3 a PSP. Nakonec pro vás tentokrát mám dva bonbónky. Wes Craven, hororový guru, má v plánu stát se herním vývojářem. Po Peteru Jacksonovi, Johnu Woo, Stevenu Spielbergovi, Georgu Lucasovi nebo Johnu Carpenterovi je tak dalším v řadě. Nám tak nezbývá než doufat, že jeho herní tvorba nebude tak špatná, jako jeho poslední filmy. Ačkoliv jsem slíbil, že tentokrát již nebude o fotbalu ani zmínka, přeci jenom si nemohu odpustit jeden zajímavý postřeh Petra Poláčka o spojení prohry Brazílie s Francií 0:1 a hraním Test Drive Unlimited, k němuž vyšly nějaké nové obrázky a info.

Ohlášené hry:

WipEout next-gen - PS3, PSP

Gold hry:

LoTR: Battle for Middle-Earth II - X360
WarPath - Xbox, PC
Prey - X360, PC

Články

V PC sekci to i minulý týden překypovalo kvalitními články. Hned ze začátku jsme vám jako první přinesli recenzi na akční RPG Titan Quest od Lukáše Grygara, která rozproudila rozporuplné reakce. Den na to přišla první česká recenze závodní arkády Outrun 2006. I ona vás, naše čtenáře, rozdělila na dva rozdílné tábory. Fanoušky žánru MMORPG pak jistě velmi potěšily recenze a viderecenze Guild Wars: Factions, kterým se podíval na zoubek Pavel Dobrovský. Od něj si také můžete přečíst recenzi na ne úplně typickou simulaci ve hře Coffee Break. Týden v PC sekci pak uzavírá recenze Desperados 2: Cooper’s Revenge od Josefa Murceka.

Stejný nášup kvalitního počtení jste však mohli najít i mezi handhaldy nebo konzolemi. Týden mezi přenosnými konzolemi začala nevěřitelná pecka LocoRoco pro PSP, kterou pro vás tuze zahrál a zhodnotil Jirka Škrampal. Ten také shrnul svoje dojmy z unikátního komiksového počinu Metal Gear Solid Digital Graphic Novel. Na to následoval pohled na dvojici zajímavých next-gen titulů Untold Legends: Dark Kingdom a Resistance: Fall of Man od Juldy Rácze. Se svojí troškou jsem přišel i já, abych shrnul všechny informace dostupné kolem pecky Quentina Tarantina, Reservoid Dogs. Nakonec pak opět Julda Rácz sepsal svoje dojmy z velmi očekávaného Heavy Rain, dalšího počinu tvůrců Fahrenheit.

Jak mezi tématy, tak i v celkové čtenosti, dominuje článek o osvobozených hrách od Tomáše Krajčy. Jistě budete překvapeni, kolik klasických pecek je dneska volně ke stažení! Alžběta Trojanová si pro vás zase připravila počtení o Penny Arcade – kultovním herním komiksu. Určitě jde o dobrý začátek jak se seznámit s jeho hlavními hrdiny Gabem, Tychem a mým oblíbencem Fruitfuckerem. Nakonec jste si mohli přečíst dvě ochutnávky z našeho blížícího se speciálu ke Grand Theft Auto: Liberty City Stories na PS2. V prvním se podíval Pavel Dobrovský na všechny průšvihy, které má značka GTA na svědomí. V druhém zase Petr Poláček zhodnotil dopad této slavné série na herní průmysl a tvorbu her.

Downloady a plné hry

Konečně začaly prázdniny, což je znát i naší sekci downloadů, která posledních pár dní umírá hlady. Největší událostí tak byla demoverze vesmírného simulátoru Dakrstar One, jenž vám nabídne kvalitní tutorial a pár hodin hraní samotné kampaně. Co více si můžeme v těchto vedrech přát. Případně jste mohli vzít zavděk ochutnávkou Noční hlídky, RPG podle známého filmu ruské provenience, nebo budgetovky TerraWars: New York Invasion. Mizernou nabídku hratelných dem vám snad vynahradí pestrá škála plných her. Těm kraluje Paintball 2. Určitě si vás získá nejen díky solidní hratelnosti, ale i na freeware titul nevídaně kvalitním grafickým zpracováním. Ostatní mohou sáhnout po velmi kvalitní plošinovce Redevilopment, která taktéž překvapí vysokou úrovní svého zpracování. Velmi zábavnou multiplayerovou akcí je souboj mezi dobrem a zlem v Toblo. Výborná grafika a originální nápady z něj dělají další plnou hru, jenž by měla skončit na vašem harddisku. Pro tento týden posledním freewareovým titulem, který si vám dovolím doporučit, je klasická vesmírná střílečka Angelfish. Hra, co se dříve prodávala za drobný peníz, byla nyní zpřístupněna zcela zdarma, a tak by neměla být opomenuta žádným fanouškem žánru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama