Článek E3 Blog #1: Letiště aneb Cesta tam a zase zpátky

E3 Blog #1: Letiště aneb Cesta tam a zase zpátky

Jiří Bigas

Jiří Bigas

12. 6. 2015 11:22 19
Reklama

Naše cesta do LA skončila dřív, než začala. V odbavovací hale ruzyňského letiště, kde nám zaměstnanec Aeroflotu o půlnoci nezúčastněně oznámil, že éro má poruchu a nikam se neletí. Alespoň prozatím. V půl třetí ráno, kdy vzniká tento záznam, už jsme měli být na cestě do Moskvy. Namísto toho sedíme u Zdeňka doma v obýváku a čekáme na náhradní let v sedm ráno. Tak to zřejmě nevyhnutelně musí dopadnout, když se pokoušíte dostat do USA přes Rusko a celý měsíc si z toho děláte legraci.

Ale musíme to brát z té lepší stránky. Zatímco většina pasažérů, kteří měli namířeno spolu s námi do ruské metropole, bude na další spoj čekat minimálně 24 hodin, my jsme pro sebe po hodinovém čekání ve frontě urvali letenku do LA přes Düsseldorf. Namísto Aeroflotu nás ovšem sveze druhá největší německá aerolinka, o níž nikdo z nás až dosud neslyšel - Air Berlin. A to málo, co jsme se měli možnost zatím dočíst, dává tušit, že na rozdíl od Aeroflotu na palubě německých letadel stevardky nepodávají kaviár a bliny.

Držte nám palce, čeká nás dlouhý let.

Zatímco Zdeněk pojídá pozdní večeři, přemýšlím nad tím, jak je cestování letadlem vyčerpávající. Asi bych si ale nepomyslel, že takhle zmlácení budeme ještě dřív, než se vůbec dostaneme na palubu. Především ale musíme znovu opakovat celý ten otravný rituál - zabalit si, prověřit všechny zásoby, vypravit se na letiště, odbavit se. Už tak nezajímavá rutina je o to víc stresující, že coby klasický neurotik mám potřebu obsesivně neustále kontrolovat, zda jsme něco nezapomněli, mám u sebe pas, letenku, peníze, doklady…

Držte nám palce, čeká nás dlouhý let a už v tuto chvíli je zřejmé, že ještě obtížnější než cesta samotná může být snaha vypravit se na ni. Na druhý pokus už nám odlet snad vyjde a ve chvíli, kdy na webu budete číst tento text, už se my, jak doufám, vznášíme kdesi v oblacích a ládujeme se Eintopfem z kapitánovy spižírny.

E3 Blog #1: Letiště aneb Cesta tam a zase zpátky
i Zdroj: Hrej.cz

Trochu mě mrzí, že z Moskvy neuvidíme ani letiště Šeremeťjevo, natož pak abychom cestou do LA rozhodli, zda si Aeroflot zaslouží svou nelichotivou nálepku. Se směsicí obav a zvědavosti se proto upínám ke zpátečnímu letu, který nám určitě naše malé zklamání vynahradí. Tentokrát už se snad levá filánž neporouchá. Na obhajobu Aeroflotu ale musím prohlásit, že jsme alespoň díky vlastní prozřetelnosti ušetřili necelé čtyři tisíce za dvě víza do Ruska, kde jsme původně měli v úmyslu strávit před letem do USA několik hodin. Hrej.cz vs Moskva - 1:0.

Konec hlášení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama