Článek Corsair K63 Wireless Keyboard

Corsair K63 Wireless Keyboard

Pavel Makal

Pavel Makal

26. 7. 2018 13:15 2
Reklama

Dlouhé roky jsem si vystačil jen s notebookem, který jsem navíc využíval jen na práci; mé herní potřeby dokonale obstarávaly konzole. Pokud ale Hrej sledujete pravidelně, možná jste zaregistrovali, že i já se již několik měsíců pohybuji v hájemství PC hraní. Když mi domů dorazil zapůjčený počítač, pociťoval jsem samozřejmě vzrušení z možnosti návratu k platformě, kterou jsem opustil před dlouhými osmi lety. Zároveň tu ale byla potíž - nemaje monitor, musel jsem PC prozatím připojit k televizi. To byl ale teprve začátek potíží.

HURÁ NA KANAPÍČKO

Ty další nastaly ve chvíli, kdy jsem začal řešit periferie. Samozřejmě jsem pod dojmem nově objeveného PCčkářství zatoužil po fešné herní klávesnici a myši, velmi brzy jsem ale seznal, jak omezené množství těchto zařízení nabízí bezdrátové připojení. Nebudu vás dál zdržovat detaily, po krátkém trápení jsem zkrátka pořídil stůl, monitor a všechno ostatní přílušenství, tentokrát už s kabely. Se svou aktuální klávesnicí Razer BlackWidow jsem nadmíru spokojený, náhoda tomu ale chtěla, že se nám do redakce podařilo získat na test Corsair K63 Wireless. Tedy bezdrátovou herní klávesnici. A jak se mi líbila?

Klávesnici totiž lze spojit s deskou Wireless Gaming Lapboard, díky níž můžete na klíně pohodlně ovládat klávesnici a myš.

Radost budou logicky především ti, kteří z jakéhokoli důvodu (například z toho výše popsaného) ocení absenci jakýchkoli kabelů, a to bez jakýchkoli hmatatelných nevýhod. K63 Wireless získává body k dobru především tehdy, pokud svůj stroj rádi připojíte k televizi a přitom se nechcete spoléhat jen na gamepad. Klávesnici totiž lze spojit s deskou Wireless Gaming Lapboard, díky níž můžete na klíně pohodlně ovládat klávesnici a myš, to vše bez jakéhokoli omezení kabely. 

KRASAVICE S MODRÝMA OČIMA

I v běžném režimu na stole má ale K63 Wireless co nabídnout. Mezi jednoznačné klady patří čistý, jednoduchý a účelný design a kompaktní rozměry. Klávesnice působí bytelně a ačkoli je vyrobena z plastu a neobsahuje žádné dražší materiály, nepůsobí lacině. Přestože se jedná o bezdrátovou klávesnici a výrobce by logicky mohl uvažovat o co největších úsporách na spotřebě baterie, nabízí K63 Wireless modré podsvícení kláves. Tělo klávesnice doplňuje odnímatelná opěrka zápěstí, která ale bohužel působí poněkud chatrně. Pogumovaný kus se připojuje přes dva plastové klipy a i když svou funkci plní dobře, při opakovaném odnímaní se člověk nemůže zbavit dojmu, že se časem nějaká část jednoduše ulomí.

K63 Wireless je mechanickou klávesnicí se spínači Cherry MX Red, která mě po zkušenosti s BlackWidow od Razeru překvapila relativní tichostí při úderech do kláves. Pro hraní se jedná o velmi slušné zařízení, na psaní delších textů jsou vhodnější jiná zařízení. Kromě standardních kláves na K63 Wireless nalezneme několik tlačítek pro ovládání multimédií, oželet ale musíte numerickou část. K počítači se připojuje přes 2,4GHz síť nebo Bluetooth a v průběhu testování jsem nenarazil na žádné technické problémy, jako je samovolné odpojování nebo input lag, výrobce se chlubí latencí 1 ms. Baterie vám vydrží přes 70 hodin v případě, že máte vypnuté podsvícení, naopak pokud jej budete mít zapnuté naplno, musíte počítat s opětovným nabíjením po pouhých osmi hodinách.

Corsair K63 Wireless Keyboard
i Zdroj: Hrej.cz

Přestože bych svou primární klávesnici za K63 nevyměnil (už jen kvůli tomu, že mi zelené podsvícení vyhovuje víc a nejsem ochotem obětovat numerické klávesy), je zařízení od Corsairu v globálu skutečně málo co vytknout, zejména s přihlédnutím k tomu, že v segmentu bezdrátových herních klávesnic prozatím nepanuje příliš velká konkurence. Hodnocenou klávesnici můžete pořídit za cenu kolem 3300 korun. Pokud se vám zamlouvá myšlenka hraní z gauče, nebo na svém stole nestrpíte zbytečné kabely, rozhodně se jedná o variantu na zvážení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama