Corsair HS75 XB Wireless
i Zdroj: Hrej.cz
Článek Corsair HS75 XB Wireless

Corsair HS75 XB Wireless

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 11. 2020 09:10 4
Reklama

Jistě, nalijme si hned zkraje čistého vína. S recenzováním hardwaru, a obzvláště sluchátek, nemám žádné valné zkušenosti. Na druhou stranu, někde se začít musí a přeci jen, když už se bavíme o věcech, na které si potrpím, patří mezi ně pořádný zvuk. Novinka z dílen Corsairu, bezdrátová sluchátka HS75 XB Wireless navíc míří především na majitele konzolí Xbox, především pak na ty, kteří plánují pořízení připravovaných Xbox Series, které za pár dní vtrhnou na pulty obchodů. Pojďme se na ně tedy podívat.

Pár základních informací. HS75 XB vás v obchodě vyjdou na zhruba 4800 českých korun, což věru není málo a řadí se tak do vyšší cenové kategorie. Na druhou stranu tomu odpovídá výbava. Bezdrátové připojení, poměrně hbité napájení skrze USB-C, přiložená licence k aplikaci Dolby Atmos a obecně nadstandardní povaha výrobku.

POŘÁDNÝ KOUSEK

Z hlediska konstrukce se jedná o celkem povedený headset. Tělo tvoří solidní hliníkový plát, zbytek konstrukce je vyveden v bytelném plastu, konstrukci která drží jednotlivé mušle tvoří velmi elegantní imitace hliníku. K hlavě přiléhají polštáře z překvapivě kvalitní imitace kůže, vyplněné paměťovou pěnou. Vnějšek mušlí pak kryje poměrně decentní síť s logem výrobce. Celkově je headset velmi vkusný, možná jsem v tomto případě neobjektivní, protože se mi nezamlouvají zbytečně okázalé, barevné designy některých výrobců, s odpojeným mikrofonem bych si ale dokázal celkem soldině představit i nošení do společnosti.

Corsair HS75 XB Wireless
i Zdroj: Hrej.cz

Používání je pak bezprostředně po nasazení pohodlné, i když na mojí atypicky širokou hlavu při delším hraní sluchátka nepříjemně tlačí. Hmotnostně se HS75 nijak nevymykají standardu, tady důležitou roli sehrává hmotnost baterky. Na jedno nabití má ostatně headset vydržet až 20 hodin, reálně jsem při prvním nabití hrál zhruba dvanáct, ovšem měření postupem času by bylo výrazně výmluvnější. Tak jako tak nejde o nic, co by normálního hráče, který u konzole nevysedává celý den, trýznilo.

Zajímavé je rozložení ovládacích prvků. Na levé straně najdete ovladač hlasitosti se zvláštním systémem zadrhávání, který vás při snižování hlasitosti nutí tlačítko stisknout (sluchátka se mimochodem při každém připojení ke konzoli přenastaví na velmi nízkou hlasitost, což je otravné). Na druhé straně je pak připraveno nastavení směšovače hry a voice chatu. Zrcadlové provedení pak doprovázejí dvě další tlačítka, na jedné straně je tak skryto zapínání samotného headsetu, na té druhé tlumení mikrofonu.

OSOL TO

Pořád jsme se ale nedostali k tomu, co je u sluchátek nejdůležitější - zvuku. Ihned po připojení vás přivítá nepříjemný skřípot a šum. Nejsem si jistý, jestli šlo o vadný kus, chybu Xboxu, nebo je u bezdrátových sluchátek podobný zvuk obvyklý, příliš příjemný ale není. Naštěstí v momentě, kdy sluchátka do uší vyšlou pořádný rachot všechny problémy zmizí. Pochopitelně je celá soustava nastavena především na hraní, sluchátka se tedy projevují velmi dunivými hloubkami a obecně je zvuk velmi “dutý”, čímž dává plný projev výbuchům, zvukům motorů nebo ambientnímu doprovodu, spíše než mluvenému slovu a vytříbeným výškám. Ani ostatní hladiny ale nejsou kdovíjak špatné, a pro hraní nebo sledování filmů nabízejí HS75 velmi nadstandardní zvukovou kvalitu.

Přiložený USB kabel ale funguje čistě jako nabíjecí, pro připojení k počítači musíte vlastnit speciální Xbox dongle.

Je jen trochu škoda, že si ji můžete užít jen na Xboxu One nebo Xbox Series. K těm se připojí skutečně jednoduše, stisknutím dvou tlačítek, bez jakéhokoliv nastavování nebo zásahu uživatele. Přiložený USB kabel ale funguje čistě jako nabíjecí, pro připojení k počítači musíte vlastnit speciální Xbox dongle (například ten, kterými se bezdrátově připojovaly starší ovladače Xbox One).

Odnímatelný mikrofon nabízí dostatečnou kvalitu pro standardní využití voice chatu, ale to by při dané ceně mělo být už samozřejmostí. Příjemné je, že přímo v balení nabízí poměrně kvalitní návlek proti přefukům.

Corsair HS75 XB Wireless
i Zdroj: Hrej.cz

Ve výsledku jsou tedy Corsair HS75 XB poměrně solidní volbou, pokud hledáte sluchátka prakticky čistě pro hraní na Xboxu, pohybujete se zhruba v cenové relaci a hledáte především pohlcující podání zvuku akce. Samozřejmě mají své rezervy, nemusí padnout každému, při “tichu” vydávají nepříjemný šum, kontrolka nabití/zapnutí je trochu zmatečná a mimo Xbox je lze využít leda se speciálním hardwarem na PC. V kombinací se “zelenou” konzolí ale Corsair boduje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama