Modern Warfare 3 Článek Call of Duty: Modern Warfare 3 - Content Drop 1

Call of Duty: Modern Warfare 3 - Content Drop 1

Maggot

Maggot

1. 2. 2012 23:00
Reklama

Activision na nás shodil bomby! První várka rozšíření pro akční hit Call of Duty: Modern Warfare 3 je tu a přináší dvě nové, kompletně rozdílné mapy. Ovšem pouze pro ty, kteří hrají na konzoli Xbox 360 a jsou součástí premium programu v síti Call of Duty: Elite. Ostatní si musí počkat! Content Drop 1 není regulérním balíčkem map, jde pouze o ochutnávku něčeho, co za jeden, dva měsíce bude součástí pravého balíčku. "Zdarma" a s předstihem!

Piazza

Motto hráče: Hehe, neumim to, ale zabíjim!

Představte si, že vás zavřou do velkého labyrintu s minotaurem, který je nejenom napíchaný extází, ale drží v každé ruce minimálně pět zbraní. Podobný pocit budete mít i při hraní na Piazze, malé a zatraceně těsné mapce z prostředí italského pobřežního městečka, kde slunce svítí čtyřiadvacet hodin denně a kde potřebujete rychlé nohy a ještě rychlejší reflexy. Skelet mapky totiž tvoří spleť úzkých uliček, vyvýšených balkonů a skulinek, kde na vás čeká jen a jen smrt. Svým návrhem tak přímo vybízí k agresivním a zákeřným stylům hraní, řadí se tedy k mapám, kterých je ve hře drtivá většina.

Co tím básník myslí? Pokud jste doposud nevyužili brokovnice, zde budou vaši nejlepší přátelé. Podobně jako samopaly, ale bohužel také automatické pistole do každé ruky. Díky členitému prostředí ale musíte umět i dobře mířit, ačkoliv je potřeba uznat, že největší šance zde mají právě běhači a chorobní píchači, číhající za každým rohem. Pokud tak preferujete boj spíše na dálku, čeká vás zde malé osobní peklo. Pravdou je, že obě mapy vypadají po stránce designu více než přívětivě, Piazza je místa možná až příliš těsná.

Call of Duty: Modern Warfare 3 - Content Drop 1
i Zdroj: Hrej.cz

Liberation

Motto hráče: Za svobodu život položím! Klidně i čtyřiadvacetkrát!

Nyní to pojďme vzít z opačné stránky. Liberation je zasazená do vyhlášeného Central parku v New Yorku, který je laděn do příjemného podzimního tónu. Příchuť padajících listů je doprovázena křikem, výbuchy a zákeřně posázenými minami. Zároveň se připravte na fakt, že si budete muset zvyknout na střelbu napříč většími vzdálenostmi. Skutečně, Liberation je živnou půdou pro odstřelovače a hráče, kteří se rádi přilepí na jedno místo a nechtějí z něj pryč. Využití samozřejmě najde jakýkoliv jiný typ zbraně, mapa je ovšem přirozeným prostředím pro stabilnější zbraně určené na dálku.

Kostra mapy je tak rozdělena na několik základních částí. Její centrum představuje samotný park, a kombinace malých patníků, stromů a nepřehledných horizontů, které by klidně mohly být domovem opatrného snipera. Komplex chodbiček pod centrální budovou pak představuje radikální nebezpečí pro hráče, kteří běhají jako pomatení, ale také perfektní úkryt pro chorobné lehače a kempery. Podobně jako Piazza, i Liberation je velice příjemnou změnou, jelikož představuje velkou a rozlehlou mapu, kterých je v původním výběru poskrovnu. Tahle navíc představuje bojiště zasazené do velice zajímavého prostředí.

Call of Duty: Modern Warfare 3 - Content Drop 1
i Zdroj: Hrej.cz

Jak si vedou Elitáři?

Sociální službě Call of Duty: Elite jsme se věnovali již mnohokrát. Od ostrého spuštění uběhlo již přes dva měsíce, launch podpořilo vydání Modern Warfare 3, které je s Elite plně propojené. Samotné spuštění služby se potýkalo s velice tíživými problémy, zájem byl totiž natolik kolosální, že Activision musel spustit systém pořadníků. Hráči se tak museli doslova postavit do fronty. Situace se ovšem velice brzy napravila a nyní tak není problém se službou bez jakýchkoliv potíží manipulovat, ať už prostřednictvím webového rozhraní, či speciální aplikace.

Pokud jde o vaše působení, služba skutečně monitoruje veškeré titěrnosti o vašich úspěších a herním stylu, čímž myslíme TITĚRNOSTI. Pokud se neradi koukáte na své chyby a selhání, některé featury pravděpodobně přeskočíte s hromovým zabručením. Síť skutečně nabízí nezměrné množství zajímavostí, a to i v rámci volného používání. Základem je totiž velice schopná komunikační platforma, která sdílí koncept s nejúspěšnějšími sociálními sítěmi současnosti. Možnost správy klanů je tak pravděpodobně tou nejužitečnější možností, zároveň jde také o jeden z opravdových důvodů, proč byste měli Elite využívat. Oněch specialit pro předplatitele je samozřejmě mnohem více, jen zlomek z nich za výsledný peníz ale opravdu stojí.

Navzdory tomu, jak je CoD: Elite propracovanou a samou o sobě velice bohatou službou, možná rovnou i rájem pro všechny milovníky Call of Duty, její využití je z pohledu obyčejného hráče tu a tam. Pokud hrajete hru občasně, pravděpodobně se s pojmem "sociální síť pro všechny CoDčkaře" setkáváte prvně. A nemáte důvod se v tomto směru dále vzdělávat. Pravda je totiž taková, že i když v multiplayeru válčíte pravidelně a baví vás to, Elite vás jako typického českého hráče téměř nijak nenadchne. Nemáte prakticky jediný důvod službu používat, a to i zdarma, byť zde naleznete prvky, které jsou ve svém jádru skutečně užitečné. Kdo tedy může Elite skutečně využít a najít si zde nový domov?

Call of Duty: Modern Warfare 3 - Content Drop 1
i Zdroj: Hrej.cz

Fanatici a hráči, kteří se virtuálním střílením téměř živí. Tito hráči si navíc téměř jistě zaplatí i prémiové členství, které v našich končinách vyjde zhruba na 1300 Kč za rok. Což je velká částka, zvláště když si platíte například ještě zlaté členství na Xbox LIVE. Největší zklamání ovšem čeká majitele PC verze hry, kteří by chtěli svůj profil propojit s Elite – Activision v tuto chvíli teprve pracuje na rozumném řešení, které by umožnilo sledování statistik PC hráčů v nějaké rozumné formě. Dle vyjádření tvůrců je to právě otevřenost platformy, která nedovoluje přímou integraci do sítě.

Když už si ale prémium členství přeci jen pořídíte, pravděpodobně využijete pouze dvě položky, které jsou dle našeho skromného názoru skutečně užitečné a svým způsobem i zábavné. První v řadě je totiž mohutný zástup DLC balíčků, které obdržíte kompletně zdarma. Skutečně, stačí zapnout konzoli a hra vám sama oznámí, že je k dispozici nový balíček (například mapy, nebo další mise pro režim Spec Ops). Pokud navíc hrajete na Xbox 360, můžete si být jisti, že tyto přídavky obdržíte i s časovou exkluzivitou. Druhou věcí jsou pravidelná utkání a možnost otevírání unikátních odznáčků na profil, které značí vaše úspěchy.

Jedinou nevýhodou je, že se musíte zapsat na konkrétní čas, který se ovšem řídí podle amerického časového pásma, takže jste většinou buďto v práci nebo hlubokém spánku. Jako předplatitel tak budete získávat pravidelné dávky přídavků s předstihem, dříve než bude pro ostatní dostupný kompletní balíček map za nekřesťanskou cenu. A to rovnou po částech každý měsíc jeden kousek.

Když se nedaří, tak se nedaří

Call of Duty je ovšem hrou velice svéráznou, přesto masově dostupnou. Asi se shodneme, že na trhu pravděpodobně nenajdete titul, který byl v otázce multiplayeru chaotičtější, a snad i více překombinovaný. Což je síla a zároveň slabost série, jejíž popularita strmě stoupá. Díky velice charakteristické hratelnosti se občas dočkáte úsměvných situací, které zkrátka stojí za zapamatování. My se tedy loučíme kompilací největších průšvihářů, jak jinak než videoukázkou z dílen Machinimy. Příjemné sledování!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama