Modern Warfare 2 Článek Call of Duty: Modern Warfare 2 – Resurgence Package DLC

Call of Duty: Modern Warfare 2 – Resurgence Package DLC

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

11. 6. 2010 22:35 10
Reklama

Jestliže jsme v případě prvního stahovatelného balíčku pro Modern Warfare 2 vytýkali hlavně to, že za hodně peněz dostanete vcelku málo muziky, tak naprosto stejnou kritiku lze aplikovat i na balíček druhý, nesoucí název Resurgence Pack. Stejně jako minule, i teď je jeho obsahem pouhých pět map, z nichž dvě jsou obyčejné předělávky klasických map ze čtvrtého dílu. Jestliže jste se těšili i na nějaké nové módy, nebo alespoň jednu novou položku v multiplayerové části, tak budete zklamáni. Stejně jako v případě Stimulus Packu (který je spolu se stažením nového balíku odklizen do pozadí a už není možné hrát pouze mapy z něj) se vám odkryje pouze možnost prohánět se po právě stažených mapách v klasickém, či hardcore módu. Nejsme sice experti na vytváření her, ale příliš se nám nezdá, že by bylo tak složité udělat, abyste mohli kupříkladu hrát pouze na deseti mapách z obou balíků, či si jejich výběr nějak nakombinovat podle sebe. Bohužel, nic z toho zde nenajdete.

Tady končí zábava...

Dvojice map, které vývojáři z Infinity Ward převzali ze čtvrtého dílu, se nezměnily prakticky vůbec. Pouze experti poznají, že sem tam je pohozena nová krabice, tady je místo světla stín a tady je místo díry ve zdi rám od dveří. Je bohužel smutným faktem, že Strike a Vacant jsou z celé pětice zdaleka nejhratelnější a poskytují nejvíce zábavy a hráči je nejméně často přeskakují. Samozřejmě v tom má prsty i notný kus nostalgie, neboť většina majitelů Modern Warfare 2 hrála multiplayer ve čtvrtém díle a obě mapy tak důvěrně zná. Jenže na to se u něčeho, co stojí 1200 MS bodů nelze skutečně vymlouvat. Mimochodem, samotná snaha Infinity Ward vzít si jako hlavní prvek marketingové kampaně k Resurgence Packu to, že na jedné ze starých map jdou nově otevírat železná vrata, myslíme mluví za vše.

Exkurzi po trojici nových map zahájíme na té nejpodařenější. Carnival vás přenese do rozbořeného a zchátralého zábavního parku, plného rozbitých kolotočů, zaprášených domů hrůzy, zrezavělých prolézaček a s jednou rozpadlou horskou dráhou navrch. Podle popisu se vám může zdát, že taková mapa zkrátka nemůže být nudná. Opak je pravdou. Prvotní nadšení totiž vystřídá velmi brzy zklamání z toho, že celá struktura mapy je velmi nevyvážená. Většina překážek je totiž poházena zcela náhodně a smysluplně lze využít pouhý zlomek z jinak velmi nápaditého prostředí. Ve finále to tedy vypadá tak, že 90% hráčů je zalezlých stále na těch samých místech, odkud vás nešetrně odstřelují, a zbytek jsou nováčci, kteří pobíhají stále sem a tam. Pro mód Deathmach se mapa nehodí skoro vůbec, i pro Headquarters je krajně nevhodná, ale trochu zábavy si v ní užijete alespoň při Search & Destroy. Stejně je na tom bohužel i mapa Fuel – opuštěná stanice pro těžbu ropy kdesi uprostřed pouště. S každou odehranou hrou z ní totiž získáváte neodbytný pocit, že byť jednotlivé části jsou naprosto parádní, dohromady vše působí hodně nesourodě a překvapivě dost levně. Ani na ní si neužijete dvakrát zábavný Deathmatch, kdežto módy Headquarters a Search & Destroy dojem alespoň trochu zvedají.

Tady nezačíná zábava...

Poslední mapou, která se v Resurgence balíčku objevuje, je Trailer Park – vylidněné americké předměstí, plné karavanů a opuštěných dovolenkových chatek. Ta alespoň přináší do multiplayer Modern Warfare 2 trochu oživení, protože v ní nenajdete snad ani jedno jediné vyvýšené místo. Sice se i tak najdou osamocení snipeři, kteří na vás míří z druhé strany ulice, ale jinak většina hráčů akceptovala, že tady je třeba se potulovat s kulomety a puškami. I takový na první pohled obyčejný prvek dokáže hratelnost velmi příznivě oživit a je vidět, že to jde i s minimální invencí. Je tudíž smutné, že se autoři příliš nesnažili přidat něco navíc i v ostatních případech.

Vlastně jediný argument, který hovořil pro koupi předchozího Stimulus Packu, tedy to, že nastane masivní odliv hráčů směrem k novým mapám a tím pádem pro vás bude časově náročnější se připojit do hry, v tomto případě neplatí. Spousta lidí totiž skutečně odmítla obětovat na poměry stahovatelného obsahu velmi vysokou částku jen za pětici map. I pokud Modern Warfare 2 hrajete v multiplayeru každý den, tak byste si jeho koupi měli velmi důrazně rozmyslet a raději počkat na nějakou slevovou akci, která jistě dříve či později přijde. Jeho jediným přínosem je totiž pouze další místo, kde budete moci masakrovat své kamarády. A to je na něco, co stojí v přepočtu přes 300 korun, skutečně velmi málo, když uvážíte, že za tu samou cenu byste mohli mít klidně hned tři plnohodnotné hry na Xbox Live Arcade, originálku z bazaru, nebo takové pěkné kladívko s dřevěným topůrkem. A když s tím kladívkem pak budete mlátit do hromady hlíny, tak to bude zhruba stejně vydatná zábava, jako prohánění se po nových mapách v Modern Warfare 2.

Hrej! hodnocení - 7/10

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama