Metal Gear Acid 2 Článek Budoucnost Metal Gear

Budoucnost Metal Gear

Dalibor Franta

Dalibor Franta

7. 3. 2006 23:49
Reklama

Proud nápadů s tematikou Metal Gear jako by nevysychal a do nejbližší, ale i velmi vzdálené budoucnosti se plánuje hned několik nadějných projektů. Některé přímo navazují na slavnou tradici, jiné se vydávají dosud neprobádanými končinami handheldů a zdánlivě nesouvisejících příběhových linií. Našli jsme si chvilku a podívali se jim blíže na zoubek, abyste si mohli o budoucnosti této slavné série udělat lepší představu.

Metal Gear Solid 3: Substistence

Prvním na řadě z chystaných přírůstků do rodiny MGS je Subsistence, netrpělivě očekávaný přídavný balík k původnímu Snake Eaterovi. V podstatě se jedná o bonusový update, přesto však se zdá použití podobného slova v souvislosti se Subsistence div ne jako rouhačství – vždyť má přinést onlinový multiplayer, modlu blízké budoucnosti pro všechny fanoušky MGS. Další převratnou novinkou je pak zcela pohyblivá kamera, která poprvé opustí fixní pozici nad Snakovým bytelným zátylkem a umožní hráči volný rozhled po okolí z pohledu třetí osoby. Balení budou tvořit dva disky, jeden se singleplayerovou částí hry, druhý se všemi bonusy a multiplayerem.

Singleplayer samozřejmě tvoří původní verze MGS3, která oproti originálu nezaznamenala prakticky žádné změny. Jediná vylepšení představují volná kamera a nová, Evropanům na míru ušitá, obtížnost „European Extreme“. Nejdůležitější místo na bonusovém disku zabírá samozřejmě multiplayer. Kromě obvyklého single a team deatmatche se v multiplayeru objeví také spíše takticky pojaté módy rescue a capture, kde se mezi sebou utkají buď dva týmy, nebo samotný Snake proti přesile slabších protivníků.

Metal Gear Acid 2

Metal Gear Acid je samostatně se vyvíjející série MGS pro PSP. První díl zaznamenal solidní úspěch a tak se na nás hezky zčerstva valí už druhé pokračování této důmyslné kombinace tahové strategie a karetní hry (představte si Jagged Alliance říznuté WarCryem). Největší změnou oproti prvnímu dílu je na první pohled barevnější a rozjásanější grafická stylizace se silným cel-shadovým nádechem. Shinta Nojiri, který je za vývoj MGA2 odpovědný, se nechal slyšet, že spolu s hrou budou dodávány také speciální papírové brýle díky kterým bude možné vychutnat si hraní ve všech třech rozměrech. Ostatní změny budou spíše kosmetického rázu a dotknou se hlavně počtu herních karet a herního interface.

Metal Gear Saga

Metal Gear Saga patří ve skupině připravovaných titulů spíše do kategorie doplňkových. Jedná se o informační, nebo chcete-li dokumentární DVD, které pojednává o kompletní historii her Metal Gear. Původně byl tento projekt koncipován pouze jako reklamní spot pro Tokio Game Show, posléze se však vyvinul až v ambiciózní kompilaci trailerů, videí a rozhovorů o MGS. Sérii pěti kapitol otevírá MGS3, který ač zatím poslední, odehrává se ze všech Metal Gearů jako první. Dále pokračují v chronologickém pořadí dokumenty o MG, MG2, MGS a MGS2. Na závěr by měl Hideo Kojima prozradit i něco málo o chystaném MGS 4. Jak říká Ryan Peyton, který má tvorbu DVD na starosti, úkolem Metal Gear Saga má být zejména poskytnout ucelený náhled na rozvětvenou sérii a ujasnit řadu nejasností, které se za ta léta a nesčetné příběhové odbočky mohly objevit. Saga by měla vyjít jako součást limitované edice MGS 3: Subsistence, ale je velmi pravděpodobné, že bude k dostání i jako samostatné zboží.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Hra, kterou není třeba představovat. MGS 4 je titul, kvůli kterému si PS3 koupí i někdo, kdo v životě neviděl televizi. Titul, který už dlouho před svým vydáním vyvolává bouřlivé debaty, hádky a násilné sváry. Důvodem se stal v loňském roce zveřejněný trailer, který Snakea ukázal coby vetchého starce nad hrobem…no pravda, tady trochu přeháníme, ale starý byl teda pořádně. Těžko byste hledali v hráčské obci někoho, komu by tato náhlá proměna neležela v hlavě a kdo by tušil, co na nás velký mystifikátor Kojima zase chystá. Každopádně informací je poskrovnu, spekulací jako much a tak si prozatím musíme vystačit jen s tím neuvěřitelně záhadným a přece tak úchvatně vypadajícím trailerem.

Metal Gear Solid Digital Comic

Z pěti připravovaných projektů se v tomto případě jedná o dost možná nejoriginálnější. MGS Digital Comic bude interaktivním komiksem pro PSP a ať to zní jakkoliv neuvěřitelně, hráč/čtenář se na jeho průběhu bude notně podílet řešením puzzlů, spojováním zápletky a plněním dalších rozličných úkolů. Komiks samotný bude částečně pohyblivý a animovaný. Zatím si to nedovedeme dost dobře představit, každopádně účast skvělého australského kreslíře Ashleyho Wooda a bezbřehá originalita japonských designérů jsou dostatečně lákavým příslibem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama