BigBen Stereo Gaming Headset V3
i Zdroj: Hrej.cz
Článek BigBen Stereo Gaming Headset V3

BigBen Stereo Gaming Headset V3

Pavel Makal

Pavel Makal

31. 7. 2019 16:19 2
Reklama

Herních headsetů nám v uplynulém roce prošla rukama celá řada, se značkou BigBen jsme se ale nyní setkali poprvé. Přeci jen jsme na ni zvyklí spíše v pozici herního vydavatele. Společnost se ale věnuje i výrobě herního příslušenství, především v segmentu vstupních produktů za příznivé ceny. A právě sem spadá i Stereo Gaming Headset V3 pro PS4, PC a mobilní zařízení.

KONSTRUKČNÍ KOMPROMISY

Na první osahání je zřejmé, že si tato sluchátka nekladou za cíl soupeřit s drahou konkurencí. Headset je velmi lehký, konstruovaný z relativně měkkých plastů, což platí i pro "most", jenž budete mít na hlavě a jehož velikost si můžete upravovat. Přestože je opatřen měkkým polstrováním, vnitřní pohyblivá část nepůsobí zvlášť bytelně a bude tedy poměrně citlivá na jemné zacházení. Headset je v černém provedení s modrými částmi na sluchátkách a po stránce designu vás patrně neohromí - to ale asi ani není jeho účelem.

BigBen Stereo Gaming Headset V3
i Zdroj: Hrej.cz

Na levém sluchátku se také nachází mikrofon, bohužel nikde přímo na headsetu nenaleznete ovládací prvky. Ty jsou přítomny na (poměrně velkoryse dlouhém) kabelu, kde můžete také zapínat a vypínat mikrofon. Drivery mají standardních 40 milimetrů a na uších sedí solidně, jen musíte zapomenout na paměťovoou pěnu a podobné rozmařilosti. Sluchátka jsou potažena koženkou a bohužel se v nich při delším hraní poměrně nepříjemně potí uši.

ZVUK JAK MÁ BÝT

Co je ale daleko příjemnějším překvapením je celkové podání zvuku, minimálně v cenové kategorii, v níž se pohybujeme. Stereo Gaming Headset V3 od BigBenu odolal testování v široké plejádě žánrů a s výsledky jsem byl velmi spokojen, zvuk je čistý, vyvážený a podání basů je dostatečně důrazné. Podobně příjemným překvapením byl i čistý zvuk mikrofonu, s nímž neměli spoluhráči sebemenší problémy. Jak název napovídá, prostorový zvuk tu určitě nečekejte.

BigBen Stereo Gaming Headset V3
i Zdroj: Hrej.cz

Headset je licencovaným zařízením pro PlayStation 4, přesto je ale možné jej využívat i na PC či s mobilními zařízeními. Připojuje se přes klasický 3,5mm jack, není tedy problém zapojit jej přímo do DualShocku 4. Jen se budete muset smířit s tím, že 2,2 metru dlouhý kabel vám v tom případě může trochu překážet.

ZA MÁLO PENĚZ HODNĚ MUZIKY

Zařízení se prodává v ceně okolo 700 korun, a pokud je právě tohle cenová hladina, v níž se po novém headsetu porozhlížíte, patrně nebudete zklamáni. Stereo Gaming Headset V3 od BigBenu sice neposkytuje sexy vymoženosti, na které jsme u dražší konkurence zvyklí, ale uživatele potěší kvalitním podáním zvuku za rozumnou cenu, a o to tady jde především.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama