AVerMedia Live Gamer Mini GC 311
i Zdroj: Hrej.cz
Článek AVerMedia Live Gamer Mini GC 311

AVerMedia Live Gamer Mini GC 311

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 4. 2019 10:49
Reklama

V nedávném testu AVerMedia Live Gamer ULTRA GC573 4K jsme se podívali na hardware, jenž je určený především pro náročnější tvůrce. Pokud je pro vás ale dosud 4K rozlišení a HDR hudbou vzdálené budoucnosti, je Live Gamer Ultra zbytečně nákladnou hračkou, jejíž potenciál plně nevyužijete. Standard FullHD rozlišení při šedesáti snímcích za vteřinu se ještě pořád nikam nechystá a nějaký čas s námi na poli herních streamů a záznamů vydrží. Pro začínající tvůrce obsahu, nebo zkrátka pro ty, kteří by si rádi uchovali zásadní momenty z her na videu a nechtějí se spoléhat jen na omezené možnosti konzolí, by mnohem lepší variantou mohl být dnes testovaný kousek.

STREAMOVÁNÍ DO KAPSY

Ten nese název AVerMedia Live Gamer MINI GC311, a už z něj je patrné, že hlavní předností budou tentokrát především kompaktní rozměry. Tuhle externí střihovou kartu o rozměrech 100 x 57 x 18,8 mm a váze necelých 75 gramů totiž pohodlně strčíte do kapsy a můžete s ní vyrazit na výlet, případně, pokud jako já řešíte na stole každé volné místo, tenhle drobeček vám mnoho vrásek nenadělá.

Technické specifikace

Rozhraní: USB 2.0
Video vstup: HDMI 
Video výstup (průchozí): HDMI
Audio vstup: HDMI
Audio výstup (průchozí): HDMI
Maximální průchozí rozlišení: 1080p 60 FPS 
Maximální rozlišení nahrávání: 1080p 60 FPS 
Podporovaná rozlišení (Video input): 1080p, 1080i, 720p, 576p, 480p 
Formát nahrávání: MPEG 4 (H.264+AAC)

Stejně bezstarostné je i jeho zapojení. V balení kromě samotné karty naleznete jen USB kabel a návod k použití. Live Gamer MINI je externí zařízení, nemusíte do ruky brát šroubovák, zkrátka jej jen připojíte přes USB 2.0 a hurá do práce. Veškerý setup je naprosto jednoduchý a prakticky ani neumožňuje udělat chybu, díky podpoře UVC a absenci nutnosti instalovat jakékoli vlastní ovladače si s ním poradí i absolutní nováček. Zařízení obsahuje pouze USB 2.0 port pro připojení k PC a dvojici HDMI portů pro vstup a výstup. Můžete k němu tedy připojit svou konzoli a zároveň třeba televizi, na které jste zvyklí hrát, abyste se během záznamu nemuseli omezovat na monitor nahrávacího počítače. Pokud ale z jakéhokoli důvodu chcete hrát a zároveň sledovat nahrávaný záznam v okně nahrávacího software, máme dobrou zprávu – karta má nulovou latenci, takže se na to, co vidíte, můžete absolutně spolehnout.

HLAVNĚ JEDNODUŠE

Během testování jsme nenarazili na žádný zásadní problém, Live Gamer Mini slouží stejně spolehlivě, jako redakční Live Gamer Extreme nebo můj Razer Ripsaw, rozdílem jsou ovšem chybějící vstupy pro zvuková zařízení, jako je třeba mikrofon, a také spoléhání na starší USB 2.0, které nicméně nezpůsobuje žádné problémy. V případě Live Gamer Mini se výrobce zjevně soustředil na co největší zjednodušení, pro běžné využívání je ale karta zcela dostačující, což se ukázalo i na našich redakčních streamech, které stále probíhají ve FullHD rozlišení.

Systémové požadavky na dedikovaném streamovacím desktop PC

Operační systém: Windows 10
Procesor: Intel® i5-3330 nebo srovnatelné / AMD A10-7890K (Quad-core) nebo vyšší
RAM: 4 GB
Grafická karta: Nvidia GeForce GTX 650 / AMD Radeon R7 250X nebo vyšší 

Systémové požadavky na dedikovaném streamovacím notebooku

Operační systém: Windows 10
Procesor: Intel Core i7-4810MQ 
RAM: 4 GB (doporučeno 8 GB)
Grafická karta: Nvidia GeForce GTX 870M 

Karta samozřejmě podporuje streamovací software třetích stran, jako je OBS nebo Xsplit, dostanete k ní ale také vlastní program RECentral, který poskytuje dostatečný servis pro potřeby nahrávání i streamování, můžete si v něm nastavit jednotlivé scény, podporuje také multi-stream na více služeb naráz. Stream Engine zase slibuje snadné nahrávání zálohy streamovaného obsahu bez dodatečné zátěže procesoru.

AVerMedia Live Gamer Mini je jednoduché zařízení, proto i jeho test byl poměrně rychlý a bezproblémový. Nad rámec tohoto výroku není moc co dodat – jestliže přemýšlíte o tom, že byste rádi vstoupili do vod streamování, děláte si domácí sbírku záznamů svých herních úspěchů a nechcete za technické řešení utratit majlant, je tohle rozhodně jedna z variant, o které se zajímat. Za cenu kolem 3000 korun se jedná o ideální vstupní zařízení, které vám dobře a spolehlivě poslouží.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama