Assassin's Creed 3 Článek Assassin's Creed 3: Rekreace

Assassin's Creed 3: Rekreace

Maggot

Maggot

4. 11. 2012 23:56
Reklama

Zavražděno? Osvobozeno? Nebo snad dokonce vyhráno? Pakliže jste dokončili Assassin’s Creed 3 nebo se jej snažíte znovu dojet a vysbírat vše, máme pro vás nabídku vedlejších aktivit, které z vás udělají toho pravého rekreačního Indiána, jak se patří. Počítejte ovšem s tím, že se hodně naběháte, budete muset prošťourat kdejaký kout, ale vaše práce se projeví všude. Krom toho, že zachráníte několik životů a uděláte radost svému okolí, pomůžete hlavně sami sobě. Osvobozování a sjednocování Ameriky se zkrátka neobejde bez poctivé řemeslné práce. Zvedáme kotvy a vyplouváme na střechy, osvobozovat lid!

Lov zvěře

Assassin's Creed 3: Rekreace
i Zdroj: Hrej.cz

„Proč jsem vzal to hovno do pusy? No protože jsem měl v ruce jídlo, přece nejsem žádný prase!“

Znáte to, není co žrát, zima se blíží a vlčí kožich z minulého roku je tak propocený, že by vám ho záviděli i v solných dolech. Lov zvířat je důležitou součástí hry, jelikož prodejem kožešiny, zubů a drápů vyděláváte spoustu peněz. Ulovit králíka? Pohoda, na to stačí jednoduchá past a návnada. S pumou a většími šelmami si ovšem dáte práci, která se vám ovšem vrátí na penězích a zkušenostech. Pokud se bojíte do lesa, můžete vytvářet i kovové pasti na větší bestie.

Námořní bitvy

Assassin's Creed 3: Rekreace
i Zdroj: Hrej.cz

„Jak jako nemůžeme zastavit? Cože? Někdo nám odvezl kotvu?“

Byla by škoda, kdybyste nevyužili i jednu z nejpodařenějších komponent hry. Námořní bitvy vám v případě úspěchu zajišťují bezpečné transportní linky zboží a další výhody. Krom toho se budete cítit jako páni všech moří, ovládání lodi je navíc přívětivé, a když si svou dřevěnou lásku vylepšíte na maximum, stane se z vás korzár, před kterým by utekl i Bludný Holanďan. Na moři na vás nečeká jen zástup lodiček čekajících na potopení, sem tam vyhladíte i nějakou tu pevnost a domu odjedete s lupem.

Záhady hraničářů

Assassin's Creed 3: Rekreace
i Zdroj: Hrej.cz

„Bylo to chlupatý a krvácelo. A moje žena to nebyla, zrovna spala!“

Malou specialitkou při objevování světa, v němž se jako Connor pohybujete, je rozplétání záhad, na které vás upozorní hraničáři. Ty najdete v přírodě v kempech, ve městech i v hospodách… zkrátka kdekoliv! A jak brzy sami zjistíte, budete hledat pravdu za tajemnou vodní příšerou, za podivnými světly a půjdete i po stopách sněžného muže. Ačkoliv jde ze strany Ubisoftu o takovou malou legrácku, do hry perfektně zapadá a rozhodně byste ji neměli přehlédnout.

Hledání peříček

Assassin's Creed 3: Rekreace
i Zdroj: Hrej.cz

„No co, potřebuju novej polštář.“

Na venkově a v lesích kolem Bostonu dostanete možnost najít až 50 peříček, které jsou pro vás jako Indiána posvátné a důležité pro hned několik typů obřadů. A nepočítejte s tím, že se před vámi budou povalovat na zemi jako pozéři, ne! Budete muset prošmejdit koruny stromů, poprat se s místní faunou a vyšplhat po těch nejstrmějších svazích, které před vás matička příroda postavila. A ne, odměnou vám bohužel nebudou mechanická křídla ala Da Vinci.

Dřevěné protézy

Assassin's Creed 3: Rekreace
i Zdroj: Hrej.cz

„Vikláš se jak stůl s křivýma nohama.“

Navštivte přístav kousek od vašeho panství, u mola bude sedět na pohled šílený pirát, který pro vás má extrémně výhodnou nabídku. Pokud se vám totiž podaří najít 24 částí dřevěné nohy, vysloužilý pirát vám dá tip na poklad kapitána Kidda. Spolu s ním se pak podíváte i do dvou odstavených lokací. Rozhodně vám ale doporučujeme najít truhlu, její obsah vám v bitvách pistole-na-tělo skutečně pomůže.

Stránky Benjamina Franklina

Assassin's Creed 3: Rekreace
i Zdroj: Hrej.cz

„Tak víš co ty hovado, tak si to napiš sám!“

Podobně jako v přírodě narazíte na peříčka, ve městech budete doslova narážet do poletujících stránek almanachu Benjamina Franklina. O pomoc při hledání budete požádáni již na samotném počátku hry, jak se navíc brzy přesvědčíte, zachycení stránky je jen pro opravdové vrahy. Ve větru budete pobíhat po střechách a prosit Franklina od odpuštění, když vzteky rozšlápnete krabičku hry. Přesně tak, spolu s peříčky jde o jedno z největších klišé natahujících herní dobu hry.

Dobijte pevnosti

Assassin's Creed 3: Rekreace
i Zdroj: Hrej.cz

„Ano pane řediteli, koupil jsem ten pozemek…“

Najít všech sedm britských pevností není až takový problém. Dobít je a převzít nad nimi kontrolu, to už taková legrace není, jelikož jsou tyto oblasti po zuby ozbrojené vším, co bodá, řeže i střílí. Nepočítejte s tím, že zde prosadíte svoje umění plížení. Raději si s sebou přineste krabici nábojů, nabroušený meč, a pokud budete mít v zádech posilu v podobě francouzského batalionu, nebude to vůbec na škodu. V Americe se šířením vlivu prostřednictvím letáků a dobrého slova zkrátka moc nepochodíte.

Rozvíjejte svou usedlost

Assassin's Creed 3: Rekreace
i Zdroj: Hrej.cz

„Vítejte tu všichni mí poddaní, ééé, mí spoluobčané.“

Budování vlastního panství je jedním z nejvíce motivujících prvků samotné hry, čím více NPC postav přetáhnete na svůj píseček, tím více budete z jejich přítomnosti po nějaké odehrané době těžit. To znamená, že zatímco na začátku hry jste v přírodě jen vy sami, po deseti odehraných letech se kolem vaše vlastního domu začne tvořit v podstatě vlastní městečko, kde každý vděčí vaší pohostinnosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama