Assassin's Creed 3 Článek Assassin's Creed 3: Bratři v triku

Assassin's Creed 3: Bratři v triku

Maggot

Maggot

4. 11. 2012 23:56
Reklama

Pokud jste se ještě neobuli do akční adventury Assassin’s Creed 3, měli byste pečlivě zvážit důvody, proč jste tak doposud neučinili. Nad všechny chyby a nelogická rozhodnutí se jedná o pečlivě sestrojenou a setsakra zábavnou hrou, při jejímž zdolávání narazíte na celou řadu podivných postav, do očí bijících svou arogancí i pošetilostí. Máme pro vás sedmici důležitých a jinak zajímavých jedinců, v jejichž přítomnosti byste si měli dávat obzvláště velký pozor na pusu.

Desmond Miles

Vražedný nástroj: vidlička a ostrý jazyk Nolana Northa

Assassin's Creed 3: Bratři v triku
i Zdroj: Hrej.cz

Ústřední postava celé série jednoho času utíkala nejenom před svým osudem, ale také před sebou samotným. Desmond vyrostl jako následovník vrahů, díky čemuž byl vězněn, jen aby v šestnácti utekl, procestoval USA a nechal se chytit společností Abstergo, která představuje moderní templáře. Tj. životopis hodný pro psychiatra, který by vás odkázal na tři dávky xanaxu denně, o víkendech doprovázených elektrickými šoky. Díky technologii zvané Animus se snaží z Desmondovo podvědomí vytáhnout paměti předešlých generací bájných hašašínů, díky čemuž se i on sám učí tomuto prastarému řemeslu. Starší už je snad jen prostituce, a tak čekáme, kdy nám Ubisoft oznámí Whore’s Creed… úderem dneška si necháváme tuto značku patentovat!

Ratonhnhaké:ton

Vražedný nástroj: dětská naivita a DVD seriálu Odpadlík

Assassin's Creed 3: Bratři v triku
i Zdroj: Hrej.cz

Neboli Connor. Neboli vy! Ano, také nás těší. Connor je Indián a samozřejmě i hlavní postava třetího dílu, která taktéž stojí na posvátné půdě cechu vrahů. Jeho osud je v kontrastu s předešlými hrdiny mnohem jasnější, Connor přesto nepostrádá dostatek odhodlání, aby se vydal bojovat se zlem, zlými srnkami a dominantními vlky, na které ještě nevynalezli mastičku. Hehe. Jak se ale může Indián prakticky bezproblémově začlenit do světa tradičních britských bělochů? Connor je totiž jako ten koktejl, který si dáváte každý pátek na baru. Z poloviny Brit, z druhé poloviny exot se smyslem pro kocovinu. Ačkoliv je poháněn ochranou prastarého tajemství, jeho ústředním motivem je obrana svého lidu před rozpínajícími se britskými koloniemi.

Achilles Davenport

Vražedný nástroj: hlášky z teleshoppingu

Assassin's Creed 3: Bratři v triku
i Zdroj: Hrej.cz

Achilles je ten typ člověka, který se vás ujme a bude vás učit formou psychického deptání a hláškami, jež vás v každém přídechu poníží a deklasují na úroveň dítěte s plastovým nožíkem. Poté, co opustíte svou domovinu, se vás Achilles ujme a vycvičí vás dostatečně dobře na to, abyste byli schopni bojovat s neméně trénovaným a zarputilým zlem. Zároveň vám poskytne přístřešek, své panství a tak trošku vás i vychová. Skoro jako když se ptáček zatoulá do hnízda mámy kukačky. Sám byl v minulosti zkušeným vrahem a dokonce i mentorem celého cechu, jež byl později rozprášen templáři. Výměnou za mlčení a rezignaci mohl Davenport potichu žít v lesích, osamoceně a se svou naleštěnou holí. Že je to ten pravý, poznáte, jen co objevíte dva hroby patřící jeho ženě a synovi, kteří zemřeli na epidemii tyfu. Údajně zemřeli na tyfus… nebo byli „zemřeti“?

George Washington

Vražedný nástroj: ztrácení zásob a chabé velitelské schopnosti

Assassin's Creed 3: Bratři v triku
i Zdroj: Hrej.cz

Jirka, ten se má. V průběhu hry jej budete chránit hned několikrát, on je totiž ten generál, který bojuje na vaší straně a na straně Američanů bojujících za nezávislost. Konspirace v pozadí Washingtona nahnala až do války s Indiány. Během chvíle se tak řežou Britové, Francouzi a Indiáni. Tomu se lidově říká trojboj o nezávislost… což jsme si teď vymysleli, ale stejně to zní úžasně, jako z encyklopedie. Tak jako tak, George bude mít v průběhu plynutí příběhu vaši bezprostřední podporu, která jej dovede až do prezidentského křesla. A pokud se vás tedy paní učitelka ve škole zeptá na podobnou otázku, měli byste v odpovědi vynechat jméno Connora, jelikož paní učitelka hru už nejspíše dohrála. Ale co už, možná vám dá i nějaký pěkný tip.

Charles Lee

Vražedný nástroj: láhev šampónu… prázdná láhev šampónu!

Assassin's Creed 3: Bratři v triku
i Zdroj: Hrej.cz

V Americe osmnáctého století byste nenašli člověka s mastnějšími vlasy, než má právě Charles Lee, jeden z největších bastardů z řad templářů, který tak trošku stojí za vaším zpackaným dětstvím. Když totiž navštívil vaši indiánskou usedlost, nepřinesl vám bonbónky, ani balónky, ale pořádnou porci… to je jedno. Lee je zkrátka prvotřídní záporák, který se na vrchol řetězce zhajzlovatělých šmejdů tvrdě propracoval tím, že lezl do řiti těm správným lidem. Bohužel není jisté, zdali je to příčina, nebo výsledek jeho mastných vlasů. Dobře si zapamatujte, co mu Connor jako malé pískle řeklo, když jej chytil pod krkem. Ve světě Assassin’s Creed 3 se sliby drží!

Benjamin Franklin

Vražedný nástroj: vtipy o manželství

Assassin's Creed 3: Bratři v triku
i Zdroj: Hrej.cz

Benjamin si možná měl příjmení změnit na Franklinstein, jelikož vás hned na začátku hry vcelku slušně pobaví svými teoriemi o manželství. Dá vám nespočet důvodů, proč je lepší doma jezdit na starší ženě. Krom toho vám zadá pravděpodobně nejbizarnější práci, ke které můžete ve světě her přijít. Ke hledání ztracených stránek jeho almanachu! Benjaminova přítomnost je ovšem z hlediska historie zcela nutná, je totiž jedním ze zakladatelů Spojených států amerických, kteří se podepsali do listiny, deklarující jejich nezávislost. V Bostonu tak nenarazíte na většího Don Juana s šedivými natáčkami.

Robert Faulkner

Vražedný nástroj: dvojka bílého… … … … rumu!

Assassin's Creed 3: Bratři v triku
i Zdroj: Hrej.cz

Každé moře musí mít svého alkoholického piráta, který truchlí nad ztrátou milované lodičky. Robert je jako vulgární, špínou načichlý barel plný rumu, který je stejně výbušný jako TNT. O to lépe, že je k dispozici právě vám. Pokud dáte dohromady jeho bárku jménem Aquila, bude vám k dispozici nejenom jako vodní taxikář, ale také jako rádce během námořních bitev. A proč se usídlil zrovna v Bostonu? Inu, v zátoce píchnul, opřel svou loď o svodidla a ta se potopila. Faulkner je vůbec prvním člověkem, kterého si najmete do služeb cechu Assassinů. Krom lodi se stará i o nábor neméně zlité a nespolehlivé posádky. Jak se říká, jaký kapitán, takové osazenstvo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama